• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Gwido Jansen: ‘Curaçao als HUB richting Noord- & Latijns-Amerika’

Gwido Jansen is één van de sprekers die op woensdag 11 oktober 2017 zal spreken op het congres 'zakendoen met Curaçao, Nederland en Suriname'. Tijdens de presentatie zal hij de kansen en mogelijkheden van Curaçao belichten, de fiscale voordelen voor bedrijven en de HUB-functie van het eiland richting de Verenigde Staten en Latijns-Amerika. Lees hieronder meer over de spreker.
 

Gwido Jansen is reeds 15 jaar werkzaam als beleidsadviseur Internationale Handel & Investeringen bij het Ministerie van Economische Ontwikkeling te Curaçao. Hij beschrijft zichzelf als een netwerker ‘pur sang’ – het is net werken, is zijn motto. Gwido is 47 jaar jong, gelukkig getrouwd en ontspant zich graag in zijn ‘hofi’ (vruchtengaard) met onder andere zes honden, kippen, karpers en parkieten. Daarnaast houdt hij enorm van het goede leven, lekker eten en is hij geïnteresseerd in economische ontwikkelingen en innovaties. 

  
In contact met Internationaal Ambitieus
In maart 2015 reisde Gwido met een delegatie uit Curaçao af naar Nederland met wie hij een presentatie verzorgde over de kansen en mogelijkheden voor bedrijven die zaken willen doen op Curaçao. De filosofie van Internationaal Ambitieus en de handelsmissie die zij organiseerden, sprak hem dusdanig aan dat wij vijf minuten de tijd kregen om te pitchen. Dat heeft verschillende klanten en samenwerkingspartners opgeleverd.

Het jaar daarna reisde Gwido nogmaals af naar Nederland, maar ditmaal voor het congres dat wij in samenwerking met de Kamer van Koophandel hadden georganiseerd. Dit werd nogmaals zo goed ontvangen dat vijf bedrijven zich aanmeldden om deel te nemen aan de tweede handelsmissie naar Curaçao. Gwido heeft dus het talent om de kansen en mogelijkheden van Curaçao op een goede manier te presenteren. 

Suriname
Dit wordt de eerste keer dat Gwido Suriname zal bezoeken. Hij heeft hoge verwachtingen van het land, het eten en de mensen. Op Curaçao wonen er ongeveer 10.000 personen van Surinaamse afkomst, dus de cultuur is niet geheel onbekend. Daarnaast gaf de Curaçaose minister van Economische Ontwikkeling in een recent interview met het Antilliaans Dagblad ook te kennen dat hij Surinaamse roots heeft.

Tijdens de handelsmissie hoopt Gwido een beeld te krijgen van de (economische) ontwikkelingen in Suriname en een goed beeld over te brengen van de vele economische mogelijkheden welke Curaçao biedt als uitvalsbasis voor Noord – en Latijns-Amerika. 

‘Alles komt goed!’
Gwido kan ondernemers van dienst zijn met informatie, inspiratie en praktijkvoorbeelden over hoe Curaçao te benutten als uitvalsbasis richting Noord- en Latijns-Amerika en wil graag afsluiten met de slogan: 'alles komt altijd goed op Curaçao!’

Voor meer informatie over het congres, klik dan hier