• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hallo, contact?! Technologie als ondersteuning

Wifi, het is tegenwoordig bijna even belangrijk als zuurstof. Inmiddels is er al heel veel ophef over geweest en hoe onpersoonlijk de wereld lijkt te worden. Ik geef toe dat ik me zelf ook altijd bekeken en schuldig voelde als ik in het openbaar vervoer even mijn telefoon checkte.

 

Vooral door oudere mensen die er wel nog van konden genieten om gewoonweg om zich heen te kijken en contact met anderen te maken, maar die nu geen aanspraak hebben omdat ze alleen maar gebogen hoofden zien. En de mensen die wel praten, hebben meestal een headset in, omdat ze aan de telefoon zitten.

 

 

Technologie verslaving
Begrijp me niet verkeerd, ik oordeel er niet over. Integendeel, ik ben er eerlijk gezegd zelf zelfs aan verslaafd geweest. En hier kwam ik pas echt achter in de eerste dagen nadat ik geëmigreerd was.

In mijn artikel ‘Emigratie, het is geen vakantie’ lees je meer over die ervaring.

Het principe dat ik niet constant verbonden was via het internet, zorgde voor rare afkickverschijnselen. Ik ervaarde onrust en wist vaak niet wat ik met mezelf aan moest. Ik had constant het gevoel dat ik iets moest doen. Ik keek zelfs regelmatig op mijn telefoon in de hoop dat er op magische wijze toch nog een notificatie zou verschijnen.

 

Bereikbaar
Dan zou je denken: ‘zet gewoon je mobiele gegevens aan, dan ben je toch bereikbaar?!’ Ja, dat klopt, maar dat doe ik bewust niet. Hoe moeilijk ik het ook vond, ik beschouwde deze plek als mijn afkickkliniek. Ik heb namelijk de intentie om een diepere connectie met mezelf en mijn gezin te ervaren. Om te weten waar ik sta in het leven en te handelen naar mijn kwaliteiten en talenten. Als ik me bezighoud met mijn telefoon, kan ik niet mindful aanwezig zijn.

 

Connectie
Nu besef ik dat ik überhaupt pas echt contact kan maken met de buitenwereld als ik contact heb met mezelf. Als ik niet volledig mezelf ben, maar all over the place, wie is dan degene die contact maakt? Als ik iemand coach, ga ik ervan uit dat diegene mijn volle aandacht nodig heeft om het maximale uit een sessie te kunnen halen. En ja, voor zo een afspraak heb ik technologie nodig, dat weet ik. Ook voor de zichtbaarheid van mijn diensten op zich, en mijn schrijfwerk. Heel handig. Dus ik waardeer echt wel dat het bestaat hoor.

 

Ondersteuning
Helemaal als je internationaal te werk gaat, biedt het wereldwijde web zoveel mogelijkheden voor expansie. Het is alleen wel van groot belang hierbij dat het dient als ondersteuning in mijn leven en werk. Dat ik dingen kan opzoeken, maar alleen als het om praktische informatie gaat, zoals adressen. Of dat ik op een leuke manier op een gewenst moment contact kan leggen via social media. Maar het is gewoonweg niet de bedoeling dat het controle heeft op mij, zodanig dat ik niet in staat ben om de wereld te ervaren zoals het is…

 

Intuïtie & Ontwikkeling
Met dank aan de mogelijkheden van het internet kan ik waardevolle gesprekken voeren met (nieuwe) mensen, zodat ik écht kan zien wat mijn kinderen nodig hebben voor hun ontwikkeling. Ik kan aanwezig zijn en me door mijn intuïtie laten leiden naar nieuwe verbazingwekkende plaatsen en ontmoetingen. Daarnaast houd ik nu ook echt tijd, en vooral energie, over voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Iets wat dan weer mijn bewustzijn verruimt, zodat ik steeds meer ingevingen krijg voor de groei van mijn bedrijven.

 

Advies
Er zijn meerdere gratis apps die jou kunnen helpen om je tijd efficiënter in te delen doordat je de tijd op social media inperkt. Hierdoor kan je bijvoorbeeld bepaalde werkzaamheden of quality time niet laten verstoren doordat je je aandacht erbij hebt. Bijvoorbeeld:

* Nanny; Sites die zorgen voor afleiding kunnen met behulp van deze app worden geblockt op de door jou gewenste tijden

* Time Out; De app die je eraan helpt herinneren dat je ervoor had gekozen om op jezelf te focussen. Voor zover ik weet is deze alleen beschikbaar voor Mac
– Digital Detox App; vergelijkbaar met Time Out, maar dan voor Android

 

Toch moeite om met deze ‘verslaving’ om te gaan terwijl je merkt dat het je in de weg zit? Neem gerust contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!