• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Handelsmissie naar Suriname

Onlangs zag ik toevallig een foto voorbijkomen van een artikel met de titel 'Handelsmissie naar Suriname'. Omdat wij zelf handelsmissies organiseren, was ik wel heel benieuwd naar deze ontwikkeling. Tot mijn grote verbazing bleek dit artikel over onze afgelopen missie en congres naar Suriname in februari te gaan en de aankomende in oktober. Maar ik las nog iets interessants

 

Minister Economische Ontwikkeling Curaçao
Onlangs is er op Curaçao een nieuwe regering aangetreden. De huidige minister van het Ministerie Economische ontwikkeling gaf in een ander artikel aan dat hij ook voor Curaçaose ondernemers mogelijkheden ziet in Suriname, met name in de juridische- en financiële dienstverlening. Suriname exporteert onder andere hardhout en goud. Daar komt veel logistiek bij kijken en daar kunnen Curaçaose experts een rol spelen, geeft de minister aan.

Overeenkomsten Curaçao en Suriname

De minister geeft ook aan dat Suriname en Curaçao veel overeenkomsten vertonen. Dit zeiden de sprekers van het congres in Suriname ook. Vier van de Curaçaose sprekers hebben ook Surinaamse roots. Dat komt onder andere door de gedeelde geschiedenis. Het noemenswaardige is dat minister Martina ook Surinaamse roots bezit en erfgenaam is van een plantage in Suriname.

 

Netwerken
In landen met relatief weinig inwoners is het van belang om een sterk netwerk te hebben. De lijnen zijn meestal korter en zorgen er ook voor dat je bepaalde zaken sneller gedaan krijgt. Wij hebben dat zelf gemerkt doordat wij in kleinere landen sneller in de media verschijnen en met invloedrijke personen in contact komen. In Nederland en België gaat dat minder snel door de miljoenen inwoners. Dat is de reden dat wij de handelsmissies organiseren. Om een situatie te creëren waarbij het voor bedrijven makkelijker wordt om internationaal te ondernemen met de nodige begeleiding.

Handelsmissie
In oktober organiseren wij een handelsmissie naar Suriname voor ondernemers uit de landen waar Nederlands één van de voertalen is en in november zal er een handelsmissie naar Curaçao plaatsvinden. Met welk land wil jij zakendoen?