• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Handelsmissie Suriname: ‘openen van deuren die doorgaans gesloten blijven’

In verschillende artikelen is al naar voren gekomen dat veel professionals vanuit Nederland graag zaken willen doen in of met Suriname. Meestal ontbreekt de 'knowhow' en veelal de contacten. Mila Bahadoersing, onder andere verbonden aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, onderneemt in beide landen en heeft naast de nodige kennis ook een uitstekend netwerk opgebouwd. Zestien ondernemers van diverse branches uit Nederland zullen onder leiding van Mila haar bedrijf, Jaya Experience,  deelnemen aan een veel belovende handelsmissie van 26 tot 31oktober 2015!

Programma

Hier is een gedegen programma voor uitgewerkt, waarbij de deelnemers van de missie in korte tijdsbestek niet alleen toegerust zullen worden met informatie over het zakendoen in Suriname, maar er zal naast evidente zaken van een missie o.a. ook aandacht zijn voor de do’s & dont’s van het zakendoen in Suriname. Een prominent onderdeel van het programma is tevens het uitwisselen van contacten en ervaringen met mede ondernemers uit Suriname. Hierbij zal er concreet aandacht zal zijn voor pitches, matchmaking, speeddates, verdere facilitering van het zaken doen, vestigingsformaliteiten en de nazorg ondersteuning.

Ook een aanrader: Zaken doen met Suriname? Stap dan vaker uit je comfort zoneā€‹

In de programmering staan bedrijfsbezoeken aan o.a. Rudisa Beverages N.V., Spang Makandra, Het Surinaamsch Rumhuis, San International Group O.C., Suriname Candied Fruits N.V, Gopex International NV en aan ondernemer pur sang de heer van Alen. Ook zal er aandacht  worden besteed aan de kleine ondernemingen in het district Saramacca en ontvangst door onder andere de Districstcommissaris van Saramacca, de heer Laksmienarian Doebay. Verder staan er ook diverse lunches op bijzondere locaties, zoals op Jacana Amazone  Resort, Colonial Resort, Pasensie Rotoe, Landgoed Linde’s Lust en Plantage Misgunst op de agenda.

Ontvangst door de Nederlandse Ambassadeur

De officiële opening van de missie vindt plaats op de Residentie van de Nederlandse Ambassade in Suriname. Op de receptie zullen ook diverse Surinaamse ondernemers aanwezig zijn. Naast matchmaking, zal ook veelal informatie onderling worden uitgewisseld tussen de ondernemers van de beide landen. Als sprekers zullen vertegenwoordigers van de Kamer van Koophandel en Fabrieken, Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, Ministerie van Handel & Industrie en De Surinaamsche Bank aanwezig zijn.

De missie is er met name op gericht de deelnemer in een nutshell inzicht te geven op marktkansen in Suriname, opbouwen van netwerken en het openen van deuren die doorgaans gesloten blijven.

Ook een aanraderā€‹: Je hoeft als ondernemer in Suriname niet klein te denken!ā€‹

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mila Bahadoersing via de site Jaya Experience.