• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Harry Diaz: ‘op Curaçao een nieuw leven begonnen en ondernemer geworden’

Harry Diaz hebben wij tijdens onze handelsmissie naar Curaçao leren kennen. Tijdens deze week hebben wij samen een Facebook Live Video uitgezonden, die inmiddels ruim 14.000 keer is bekeken. Tijdens dit interview lees je meer over Harry en de weg van Nederland naar Curaçao.

​Wie is Harry Diaz?

Ik ben geboren en getogen op Curaçao. Ik ben 47 jaar oud, getrouwd (13 jaar) en we hebben 4 kinderen. Ik ben opgegroeid in twee culturen. Mijn moeder is geboren op Curaçao, maar haar ouders kwamen van de Engelssprekende eilanden. Mijn oma kwam van St. Eustatius en mijn opa van Barbados. Mijn vader is op jonge leeftijd samen met zijn ouders vertrokken vanuit Colombia naar Curaçao in de tijd van de Shell. Mijn ouders hadden altijd de filosofie van ‘zorg dat je studeert, je diploma haalt en dat je een goede baan kan vinden’. Op jonge leeftijd was ik al een filmfanaat omdat mijn oudere zus vroeger bij een videotheek werkte. Zij bracht altijd de nieuwste films op VHS, zodat wij die konden zien. Mijn favoriete genre is Science Fiction. Toen ik mijn middelbare school had afgerond, heb ik een studie beurs gekregen om de opleiding toerisme in Utrecht te gaan studeren. Op 18-jarige leeftijd ben ik met een groep bursalen vertrokken naar Nederland. Nadat ik mijn studie in toerisme had afgerond, ben ik gaan werken voor een touroperator in Den Haag, die gespecialiseerd was in het Caraïbisch gebied.

 

Videografie
Mijn interesse voor videografie begon, toen ik mijn eerste videocamera kocht bij een elektronika winkel in Rotterdam. Ik ging vooral in het Zuiderpark opnames doen van de natuur. Toen ik eenmaal het ruwe materiaal had, dacht ik: ‘ik wil muziek hieraan toevoegen’. En zo begon mijn passie te groeien voor videografie en montage. Om meer te weten te komen over de audiovisuele wereld, besloot ik zelfstudie te doen op het gebied van audiovisuele techniek. Eind 1999 nam de drang toe om terug te keren naar Curaçao, na 13 jaar te hebben gewoond en gewerkt in Nederland. Het was in de tijd van de transitie van de Nederlandse Gulden naar de Euro. Mijn vrienden verklaarden mij voor gek. Maar mijn besluit stond vast

 

Je bent sinds een tijd terug op Curaçao, wat is daar de reden voor en waar geniet je het meeste van?

Reden voor mijn terugkeer naar Curaçao was dat ik een andere uitdaging wilde in mijn leven. Ik heb bijna 10 jaar gewerkt als manager van een reisorganisatie, en ik had mijn top bereikt. Dus directeur zou ik zeker niet zijn geworden. Begin maart 2000 zat ik op een KLM- vlucht richting Curaçao. Terugkeer naar Curaçao betekende voor mij, weer op nul starten, vrienden in Nederland achterlaten en een nieuw leven beginnen op Curaçao. Wanneer ik terugkijk, kan ik zeker zeggen dat ik geen spijt heb gehad van mijn beslissing. Waar ik het meest van geniet is het weer, het weer ‘thuis’ zijn, en zeker mijn kinderen zien opgroeien hier.

 

Hoe ben je begonnen met het ondernemerschap?

Bij mijn terugkeer op Curaçao heb ik voor mijn vader gewerkt in zijn bedrijf. Daarnaast deed ik ook freelance videografie. Ik filmde bruiloften, verjaardagen en evenementen, maar ik deed ook reclamespots en andere opdrachten. Het probleem was dat ik soms ‘nee’ moest verkopen aan een klant, omdat bepaalde opdrachten op werkdagen moesten plaatsvinden en ik verplichtingen had tav mijn werk. Mijn droom was altijd om van mijn passie, mijn droombaan te maken. Mijn struikelblok was: angst om te falen.

Dankzij de twee boeken die ik heb gelezen, heb ik de knoop doorgehakt om mijn eigen videoproduktie bedrijf te beginnen. Deze boeken waren: Think and Grow Rich van Napoleon Hill en Rich Dad, Poor Dad van Robert Kiyosaki. Deze boeken hebben mijn mindset totaal veranderd. Per 1 januari van dit jaar heb ik ‘de sprong’ genomen in het ondernemerschap.

Wat houdt TVP Media Curaçao in?

TVP staat voor: The Vision Productions, waarna de bedrijfsnaam is veranderd naar TVP Media Curaçao. We zijn een bedrijf dat een breed scala aan hoge kwaliteit video producties aanbiedt aan zakelijke klanten met als doel: verhogen van de omzet en uitstraling , educatie, leren en het veranderen van de manier van denken van klanten.

Wat voor opdrachten heb je reeds gedaan?

Opdrachten die ik reeds heb gedaan variëren van corporate video’s, instructie video’s, short films, commercials, informercials, lucht video opnames met een drone en grafische animaties. Wat TVP Media Curaçao nieuw heeft geïntroduceerd is online live streaming, waarvan wij een complete setup verzorgen van professionele video camera’s en audio- apparatuur om de live streaming een TV gevoel te geven, met intro logo’s, grafische animaties en nog veel meer.