• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

‘Haters werken voor mij als brandstof zoals benzine werkt voor auto’s’

Soms krijgen we reacties op onze artikelen die in mijn ogen nogal kortzichtig zijn. Het bewijst maar weer eens wat voor een krachtig medium het internet is. Het is zo makkelijk om van afstand wat te roepen en je ongezouten mening tentoon te stellen. Zou het niet eens mooi zijn als er een keer een dialoog werd aangegaan, zonder de ander uit te maken voor idioot? Misschien kom je er dan achter wat de achterliggende gedachte was van het artikel. Misschien begrijp je dan ook waarom we bepaalde artikelen schrijven. Je bent namelijk niet alleen op de wereld en ook al is het ene artikel voor jou de normaalste zaak van de wereld, misschien is het voor de andere duizenden lezers (nog) niet zo normaal. En dan vind ik je kortzichtig.
 

Gelukkig richten wij ons met dit platform op de ondernemers en ambitieuze professionals die wel wat met de artikelen kunnen. Er zijn namelijk meer dan genoeg mensen die met ondernemen beginnen zonder een bedrijfskundige opleiding. Mensen die het in de praktijk moeten ondervinden en door onze artikelen niet zelf het wiel uit te hoeven vinden. Als het allemaal zo makkelijk was, dan was er minder ongelijkheid in de wereld op het gebied van zakelijk succes. Eén ding kan ik wel zeggen. De mensen die wij interviewen zijn stuk voor mensen die hun sporen hebben verdiend en het in de praktijk al hebben bewezen. Een groot verschil met luisteren naar docenten die op school vertellen hoe het zogenaamd moet.
 

Opleiding

Reken voor jezelf maar eens uit hoeveel mensen er jaarlijks afstuderen na jaren te hebben geluisterd naar docenten over hoe het allemaal zou moeten. Zet dat eens weg tegen de mensen die daadwerkelijk succesvol zijn geworden. Als je die som hebt uitgerekend, mag je bij me terugkomen met snuggere opmerkingen. Ondernemers leren van ondernemers. Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat ik als ondernemer veel meer en veel sneller heb geleerd, dan jarenlang in loondienst te zijn geweest. Scholen zouden wat mij betreft ook meer lessen vanuit de praktijk moeten doceren. Want wat gebeurt er als je klaar bent met school? Dan kom je negen van de tien keer alleen aan de bak in een startersfunctie of voor een traineeship. In beide gevallen word je binnen het bedrijf ingewerkt en klaargestoomd voor je carrière. Is het niet al jarenlang bekend dat negen op de tien professionals uiteindelijk ander werk gaan doen, dan waarvoor ze zijn opgeleid?
 

Rolmodel

Wie geloof je eerder? Een ondernemer die alles doet volgens de bedrijfskundige opleiding en het aardig doet? Of de ondernemer die het vanuit praktijkervaring doet en het geweldig doet? Succes leer je niet uit boeken, maar door in de praktijk te ondervinden wat wel en/of niet werkt. Leuk dat je misschien goede businessplannen kan schrijven, maar het is niets meer dan een gedoogd middel om ondernemers ja of nee te kunnen verkopen. De meeste ondernemers die miljonair zijn geworden, zijn dat geworden zonder businessplan en zonder het volgens het boekje te doen. Daaruit blijkt dat een businessplan of een bedrijfskundige opleiding geen vereiste is om succesvol te worden.
 

Spiegelen

Het gaat er uiteindelijk om dat je het JUISTE doet! Zeg nou eerlijk… Wie hebben er eerder recht van spreken om te zeggen wat het juiste is? Zij die het in de praktijk al hebben bewezen, nietwaar? Mensen weten het altijd beter en zullen je altijd zeggen dat wat jij doet niet goed is, maar besef dat dit vaak de mensen zijn die vanuit angst en onwetendheid handelen. Door jou af te kraken willen ze voor zichzelf goedpraten dat het oke is, dat zij niet zo hard werken als jij of dat ze niet hebben wat jij hebt, zoals bijv. een website met maandelijks meer dan 8000 unieke bezoekers die elke dag weer de twee tot drie artikelen komen bekijken en lezen (IA). Of een evenement dat door wilskracht van de grond is gekomen en 24 november weer tal van mensen gaat inspireren (Speaker’s Night)?

 

Actie! 

Zie het dus als een compliment en blijf doen waar je in gelooft. Laat het als brandstof voor je werken door nog gemotiveerder aan de slag te gaan met je dromen. En zie je het even niet meer zitten??? Weet dat wij er WEL voor je zijn!