• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Het belang van een cadeautje weggeven

Iedereen houdt ervan om een cadeautje te krijgen. Zeker als dat cadeautje met zorg voor jou is uitgezocht en dus heel aantrekkelijk of waardevol is voor jou als ontvanger. Maar wist je dat het ook leuk is om een cadeautje weg te geven én marketingtechnisch ook nog eens heel slim?

 

Een cadeautje wordt als het over online marketing gaat ook wel een weggever genoemd. Het idee erachter is dat jij iets aantrekkelijks weggeeft dat voor jouw ideale klanten heel waardevol is en dat zij dus graag bij jou willen aanvragen. Tegelijk is dit cadeautje voor jou een manier om in contact te komen met mensen die jouw website bezoeken.

 

Een cadeautje is daarom iets dat je op je website zet en dat bezoekers daar gratis kunnen aanvragen. Een goed cadeautje is dus digitaal, zodat je het makkelijk per mail kunt versturen. Denk bijvoorbeeld aan een pdf-bestand, een video of een e-book. Het beste kun je een aparte websitepagina maken waar je vertelt over jouw cadeautje en waar je mensen via een kort inschrijfformulier de mogelijkheid biedt om het bij jou aan te vragen.

 

Mailadressen verzamelen

Jij ruilt jouw cadeautje daarmee als het ware voor het e-mailadres van de ander. Het is de kunst om je cadeautje te maken met de mensen die jij graag als klant hebt in gedachten, zodat het echt zal worden aangevraagd door deze groep mensen en jij zo e-mailadressen verzamelt van jouw ideale klanten.

 

Geef bij het inschrijfformulier voor jouw cadeau in een korte zin aan dat mensen die het aanvragen voortaan ook handige tips of andere waardevolle informatie van jou zullen ontvangen, zodat je hen in het vervolg ook je nieuwsbrief kunt sturen. Het weggeven van een cadeautje is daarmee een heel handig én leuk hulpmiddel om te bouwen aan een grote e-maillijst waar heel veel mogelijke toekomstige klanten op staan.

 

Stop tijd, liefde en waarde in je cadeautje

Je mag daarom ook best wat tijd besteden aan het maken van je cadeautje. Als het goed gemaakt is, kun je het immers met een eenmalige tijdsinvestering jarenlang gebruiken voor de marketing van je bedrijf. Het is dus helemaal niet gek om hier drie tot vijf uren voor uit te trekken. Hoe meer liefde, waarde en aandacht jij in je cadeautje stopt, hoe vaker het zal worden aangevraagd en hoe waardevoller het daarmee ook is voor jouw marketing.