• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Het communicatiecongres Suriname succesvol afgesloten

PARAMARIBO – Het Centrum voor Communicatie & Public Relations (CCPR) blikt tevreden terug op twee succesvolle dagen van het eerste communicatiecongres in Suriname. Het aantal deelnemers is opgelopen tot circa 160 personen, die hebben deelgenomen aan de activiteiten van het tweedaagscongres. De kracht van dit succes, geeft de grote behoefte op het gebied van kennisuitwisseling binnen dit vakgebied weer. De seminars, masterclasses, junior classes etc. zijn verzorgd in de filmzalen van TBL Cinemas. 

Artlab heeft door het uitdragen van het thema: de kracht van communicatie tot succes, de introductie van de eerste dag verzorgd. De formele opening van het communicatiecongres op 26 mei is verzorgd door Minister M.F. Noersalim. Zestien sprekers van het top niveau uit Suriname, hebben tijdens hun sessies kennis en praktijk uitgewisseld over communicatie. Ook de DNA voorzitter, mevrouw Jenny Simons, heeft een scherpe analyse gemaakt over de manier waarop Surinamers communiceren. Zij vind het belangrijk dat wij als Surinamers, geen aannames doen die ons denkkader kunnen beperken en conclusies trekken die mogelijk niet het juiste beeld weergeven over de desbetreffende situatie. Het is belangrijk gedegen onderzoek te doen en samen met elkaar te werken aan betere wijzen van communiceren op elk niveau. De voorzitter van CCPR, zei in haar welkomstwoord het volgende: ‘het communicatiecongres 2016 is een belangrijke stap in de goede richting om dit vakgebied te professionaliseren en de krachten binnen de communicatiebranche te bundelen. Het platform dat er is aangeboden zal ervoor zorgen dat wij meer data gaan verzamelen op het gebied van Communicatie. Kennis maakt macht. Communicatie is macht’.

De prijs voor de beste pitch is gewonnen door Kenki Trustfull, student communicatie van UNASAT. CCPR heeft deze prijs toegekend om ‘het pitchen’ te stimuleren in Suriname. Aan de prijs is er een geldsbedrag van SRD500,- verbonden, waarmee de winnaar binnen een termijn van zes maanden, een campagne ontwikkelt, om het ledenbestand van de consumentenkring met een aantal van 500 te verhogen. Het debat over de richtlijnen binnen het communicatievakgebied, was het begin van het proces dat is ingezet, om het vakgebied verder te ontwikkelen in Suriname. Tijdens de minibeurs voor de deelnemers van het communicatiecongres, presenteerde Ambitious Talent een ambitieus HRM spel en kon men tips verkrijgen over de nieuwe manier van solliciteren via Social Media. Ook Seiloni Jewelry presenteerde sieraden met een communicatie thema. UNASAT was bereikbaar om de opleiding Communicatie toe te lichten en deelnemers te informeren over het vakgebied.

Het communicatiecongres is afgesloten met een netwerkborrel, waarbij deelnemers de mogelijkheid kregen, nader kennis met elkaar te maken en hun ervaringen over het congres met elkaar te delen. CCPR zal op 5 augustus de communicatieprijzen uitreiken voor de beste slogan, het best geschreven stuk, de grote reclameprijs en de communicatieman/vrouw van 2016.