• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Het geheim van de man achter Suit Supply

Fokke de Jong is eigenaar van Suit Supply, opgericht in 2000 in Amsterdam maar inmiddels een internationaal karakter heeft met vestigingen in Amerika, Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland, België, Letland, Litouwen, Wit-Rusland, Rusland en China. Ze staan bekend om hun onconventionele winkellocaties. Suit Supply heeft vooral naam gemaakt met hun fotografie en campagnes welke voor oproer heeft gezorgd in met name in België. De campagne ‘shameless’ zoekt letterlijk de grens op met beeldmateriaal van schaars geklede vrouwen. Toch heeft dit het succes van Suit Supply niet verminderd. In tegendeel, de laatste campagne was een bron van inspiratie. De foto’s zijn geschoten rondom de skyline van New York. Wat is nou het geheim achter het succes van Suit Supply?

Fokke de Jong is een geboren ondernemer. Als student verkocht hij bijv. al melk en andere producten. Puur door tegendraads te zijn. De controversie vormt haast een rode draad binnen de ondernemersstijl van Fokke.

Succes
Fokke zegt dat succes het beste kan worden behaald door meteen te beginnen. Spaar €10.000 en stel je tegendraads op in je handelen en doen. Door te zorgen voor oproer en ophef bereik je dat mensen je kennen en over je praten. En slechte publiciteit bestaat niet. Verder is een tomeloze inzet vereist. Ook Fokke zegt dat ondernemen vooral doen is en daarin is hij veeleisend.

Hoe pakt Fokke het aan?
Fokke is voorstander van het aangaan van de strijd. Op de Nederlandse markt is er al zoveel dat je het beste als prijsvechter tot de markt kan toetreden. Kies een sector die je gunstig vindt voor het ondernemen, zoals bijv. mode. Dat was voor Suit Supply een goede zet. Vanuit daar zet je de stap naar het buitenland. Verder is het van belang om telkens de volgende stap in gedachten te hebben. Welke producten kunnen verder worden ontwikkeld vanuit het vorige product? Daarmee bedoelt Fokke dat je naast pakken ook kan kijken naar schoenen, overhemden, stropdassen enz.

Wereldwijd
Er is een groeiend leger jonge startende ondernemers volgens Fokke. Tegelijkertijd word je wereldwijd beoordeeld op het niveau waar je op dat moment zit. ‘Je bent zo goed als je laatst gespeelde wedstrijd. Heineken is in Nederland misschien pils, maar in de wereld staat Heineken bekend als premium beer’. Door zijn grensverleggend karakter is Fokke altijd op zoek naar de volgende stap. Als internationale ondernemer past dat ook goed bij hem.

Grensverleggend
Ik zei het al eerder in dit artikel. Fokke zoekt graag de grens op met zijn PR en marketing om ervoor te zorgen dat er over je gesproken wordt. Door aandacht te vragen met je product. Wel is het van belang dat je onderscheidend bent. Volgens Fokke volgt in de mode iedereen elkaar als schapen achter de herder. Wees tegendraads zodat ze jou volgen. ‘Birds of the same feather fly together, that’s why the eagle flies alone’…