• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

‘Het liefst wil ik alleen maar creëren’

Het is nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover. Over een paar nachtjes zal mijn idee realiteit worden en ik kan bijna niet geloven dat dit nu al een onderdeel van mijn leven is.

 

Turbulent jaar

2015 was een turbulent jaar waarbij ik in januari voor werk pendelde tussen Spanje en Marokko en ik vanaf april weer in Nederland woonde, omdat het project in Marokko vroegtijdig werd stopgezet. Het was uitdagend om mijn leven weer op te bouwen, want ik had mijn inboedel verkocht omdat ik niet van plan was om terug te gaan naar Nederland. Gelukkig vond ik snel werk maar na 5 maanden werd mijn contract niet verlengd. De periode daarna was ontzettend zwaar: ik raakte het appartement dat ik huurde kwijt, woonde tijdelijk in bij een vriendin en ik werd afgewezen voor een WW- en bijstandsuitkering.

 

Inspiratie

Om het hoofd enigszins boven water te houden deed ik oppaswerk, terwijl ik tijdens het solliciteren steeds te horen kreeg dat ik ‘overqualified’ of ‘underqualified’ was. Ondanks alles probeerde ik positief te blijven en ging ik naar evenementen die mij inspiratie konden geven. Tevens maakte ik gebruik van de tijd om met een vriendin te brainstormen over creatieve zakelijke concepten. Samen praten hierover en opmerken dat wij boordevol creatieve ideeën zaten, gaf mij een boost.

 

Tijdens een ‘BRASA Netwerkborrel’ die ik had bezocht gaf Kevin ‘Blaxtar’ de Randamie zijn visie over ondernemerschap voor creatieve mensen. Ik was meteen geïntrigeerd en ik moést met hem praten. Vastberaden stapte ik op hem af om me voor te stellen en we raakten aan de praat over creatieve entrepreneurschip en mijn wens om concepten te bedenken waarbij ik gebruik kan maken van mijn creativiteit, organisatietalent en passie voor communicatie. ‘Je straalt goede energie uit en met jouw ervaring in de sales, media en op communicatiegebied zal het wel goed komen’. En die feedback bracht een lichtpunt in de dagen die voor mij steeds donkerder werden.

 

Passionistas Pop-Up Fair

In januari 2016 merkte ik op dat het afgelopen jaar zijn tol had geëist bij mij. Ik besloot om op vakantie te gaan bij mijn moeder die op Curaçao woont en besloot tijdens deze vakantie om meteen te blijven en vanuit Curaçao het remigratieproces te starten. Fast forward naar nu, 4 maanden na mijn remigratie: naast mijn part-time baan en freelance opdrachten organiseer ik met de ondersteuning van een paar vrienden, op 28 mei de Passionistas Pop-Up Fair. Met Passionistas Pop-Up Fair wil ik een platform bieden voor creatieve individuen die geloven in de filosofie “Handmade & Homemade With Love”. De fair zal ook een showcase zijn voor aankomende talenten die hun gave (dans, muziek, poëzie, spoken word etc.) willen presenteren aan de bezoekers van de fair. Ik heb nu al verschillende ideeën over andere elementen die ik in de toekomst wil toevoegen aan dit concept, maar dit is stap 1 zeg maar.

 

Ik wil creëren!

Als ik nu denk aan mijn leven het afgelopen jaar in Nederland kan ik me bijna niet voorstellen dat ik dit nu organiseer. Het was een erg donkere periode waarbij ik me op het einde bijna dood van binnen voelde, maar ik ben toch dankbaar voor elke tegenslag want het was een ‘blessing in disguise’. Ik heb bevestiging gekregen dat ik concepten wil neerzetten, waarbij creativiteit, verbinding en inspiratie centraal staan. Nu ben ik helemaal opgeladen, vol met frisse energie en is er genoeg ruimte voor hetgeen dat ik het liefst doe: creëren!