• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Het verband tussen grote successen en recente ontwikkelingen (deel 1)

Behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Dit aloude gezegde doet vermoeden dat wat ooit succesvol was, vandaag de dag niet meer succesvol hoeft te zijn. Toch valt er winst te behalen uit het modelleren van behaalde successen in het verleden. Welke kansen en ontwikkelingen doen zich nu voort? En hoe staan ze in verband met succes uit het verleden?

Kerst is een jaarlijks terugkerend verschijnsel. Vanwege de commercie vragen sommigen zich af waarom men dat zou willen vieren. De kerstman is niet alleen een excentriek figuur dat altijd een mooi pak draagt en altijd in goede stemming verkeert, hij is ook een symbool van het menselijk vermogen om de egoïstische en haatdragende neigingen te onderdrukken die grote delen van ons leven beheersen. Als je niet kunt geloven, als je niets kunt accepteren dat met geloof te maken heeft, dan ben je gedoemd om een leven vol twijfel te leiden. Zo is het ook met succes.

Sport en marketing
Consumenten zijn positiever over een link naar hun geliefde sportdomein. Leden van Ziggo aan Ajax of supporters van Real Madrid die met Emirates willen vliegen. Momenteel zijn tv-makers, de sportwereld en bioscoopketens op jacht naar het grote gamepubliek. E-sports levert €500 miljard aan inkomsten op, dus willen deze partijen een live-event bouwen rondom een gameshow. Dat zijn meer mensen dan die naar The Voice kijken (4 miljoen kijkers) en 165.00 abonnees in twee weken.

Life Long Learning
Naast E-Sports is ook E-Learning groter aan het worden. Een diploma is niet meer voldoende omdat er elke vijf jaar zoveel verandert. Na school is er een leegte en scholen kijken daar niet naar. Het economisch belang is dat een sterke middenklasse goed is voor de economie. Online opleidingen bieden dus uitkomst. Met het nieuwe ‘leven-lang-leren-krediet’ speelt de Nederlandse regering hier ook op in. Dit biedt ook kansen om een training studiekeuze aan te bieden aan middelbare scholen of voor bedrijven met een cursus tegen pesten op de werkvloer.

Entertainment
De doelgroep van 24 jaar en ouder, HBO en WO maar vooral MBO geschoold, komen in aanmerking voor een upgrade, maar hebben daar vaak geen zin in. Diepgang is niet interessant. Ze willen entertainment. Dat biedt kansen voor SBS, want die blijven een beetje achter op de commerciële zenders. Een kijkcijferkanon om massale kijkcijfers te genereren zou dus goed uitkomen. Wellicht dat SBS kan werken aan haar ‘corporate story’ want dat biedt groei aan commerciële partijen…

Trends
MBO-studenten worden opgeleid voor werkloosheid, vooral op financieel administratief vlak. Daarbij is gebleken dat mensen van niet-westerse afkomst een nette kantoorbaan beter vinden dan vies productiewerk (red. FD). Dit biedt kansen voor succesvolle mensen. Zij hebben een doel en visualiseren zichzelf in het behalen van dat doel. Je kan geen doel raken wat je niet kan zien. Als dat doel is vastgesteld, zijn ze zo vastberaden dat ze door alle afwijzingen heen ploeteren totdat ze het antwoord hebben waarmee alles samen komt.

Actie!
Bekijk het filmpje van Andrew Davis over ‘Brandscaping’.

 

 

 

Klik hier voor het tweede deel van dit artikel.