• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe Aruba de sterren verbindt in Koninkrijk der Nederlanden

Deze maand werd bekend dat Arubaanse honkballer Xander Bogaerts een nieuw contract heeft getekend bij zijn club Boston Red Sox. Het gaat om een zevenjarig contract ter waarde van 235 miljoen gulden. Een absoluut record waarmee de voormalig recordhouder, Kenley Jansen, voorbij is gestreefd. Bogaerts is hiermee binnen het Koninkrijk der Nederlanden de best verdienende honkbalspeler en de absolute ster van het moment. Wat doet Aruba nog meer op topniveau?

Met een salaris van 34 miljoen gulden per jaar staat Bogaerts ster als hoogste aan de stip. Naast Bogaerts en Jansen zijn er meerdere professioneel honkballers uit de regio, die in de Major Baseball League uitkomen en daarmee goede vertegenwoordigers zijn van het Koninkrijk der Nederlanden, aangezien ze een Nederlands paspoort hebben. Dat hoor je te weinig in Nederland, maar misschien verandert dat binnenkort aangezien Aruba in de maand juni voor sterrenverbinding gaat zorgen.

Sterrendelegatie
In de maand juni staat Aruba in het teken van culinair genieten op Michelin-sterrenniveau. Managing Director van de Divi Resorts, Alex Nieuwmeyer, haalt samen met culinair ondernemer Carsten Klint, de ‘fine fleur van de Nederlandse gastronomie’ naar Aruba voor een exclusief sterrendiner. Het zal de eerste keer zijn dat er een delegatie van sterrenchefs af reist naar Aruba om op het allerhoogste niveau te koken. Een interessante voorbode voor handelsmissies naar Aruba.

Michelin
Om precies te zijn gaat het om de sterrenchefs François Geurds van FG Restaurant, Erik en Julien van Loo van Restaurant Parkheuvel, Edwin Vink van De Kromme Watergang en Jermain de Rozario van De Rozario. Allemaal restaurants met minimaal 1 Michelin-ster, waarvan de meeste er zelfs twee hebben. Op 6, 7 en 8 juni gaan deze sterren exclusieve menu’s verzorgen. Restaurant Windows On Aruba is dan met 8 Michelin-sterren het grootste Michelin pop-up restaurant in het Caribisch gebied.

Trekpleister
Volgens Nieuwmeyer is dit achtsterrendiner een goede basis voor een jaarlijks terugkerend evenement. ‘Het heeft naast dat het een heerlijk eetfestijn is ook een educatieve waarde voor de gehele restaurantgemeenschap op Aruba’. Met meer dan 200 restaurants biedt Aruba volgens Nieuwmeyer veel meer dan alleen maar zon, zee en strand. ‘Het is bij uitstek de ideale bestemming voor culinaire fijnproevers. Met dit event kunnen we het gastronomische landschap op Aruba op de kaart zetten!’.

Internationaal
Het doel van dit sterrendiner is dus niet alleen om de bewoners en bezoekers van Aruba kennis te laten maken met de kookkunsten van de absolute top van de Nederlandse chefs. De 200 restaurants hebben een aanbod van ‘fine dining’ tot lokale plekken, waar verse vis direct vanuit zee op je bord verschijnt. Het Michelin-event is dus een mooie gelegenheid om de wereld meerdere kanten van Aruba te laten zien.

Actie!
Door de samenwerking met Leon Berenes van Aruban Tourism Authority kunnen wij van Internationaal Ambitieus dergelijke nieuwsfeiten nu ook delen met ons netwerk. Zoals hij al zei tijdens de handelsmissie… Jullie moeten snel terugkomen hoor! Er is veel te doen!