• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe België de wereld veroverde

 

 

 

De afgelopen weken gebeurde er iets in België. De nationale ploeg maakte indruk tijdens het WK en onder het normaal nuchtere volk groeide het zelfvertrouwen per gewonnen wedstrijd. Met het behalen van de 3e plek waren de meningen verdeeld. Er was vooral trots dat België voor het eerst 3e werd op een WK, maar toch bleef bij velen het gevoel hangen dat er meer in had gezeten. Net zoals Nederland dat ook had in 1998. Heeft België dan toch de wereld veroverd?

 

Na het sluitstuk hadden de commentatoren het niet zozeer over de nieuwe wereldkampioen Frankrijk, maar vooral over hoe Brazilië of België de titel waren misgelopen. Brazilië was tegen België met name in de 2e helft oppermachtig, maar België had in principe het beste voetbal laten zien. Ook tegen de Fransen in de halve finale. Na afloop gaf een geëmotioneerde Courtois, de doelman van België, af op de manier waarop Frankrijk had gewonnen.

Beste doelman
Het is diezelfde Courtois die na het toernooi werd uitgeroepen tot beste doelman van het WK. Hij had België op de kritische momenten er doorheen gesleept. Vooral tegen België vervulde hij een heldenrol. Hij dwong met zijn sterke optredens zelfs een transfer af naar de beste club ter wereld: Real Madrid. Met zijn individuele prijs heeft België naast de bronzen medaille dus twee prijzen overgehouden aan het toernooi. Hadden ze niet meer verdiend?

Beste speler
Een andere smaakmaker die mogelijk ook naar Madrid vertrekt was Eden Hazard. Met zijn onnavolgbare dribbels was hij een plaag voor menig verdediger. Technisch hoogbegaafd en met zijn optreden zien velen hem als de beoogde opvolger van de naar Juventus vertrokken Cristiano Ronaldo. Van alle sterren van België was het vooral Hazard die voorop liep in de strijd. Onder zijn aanvoering schopte België het uiteindelijk tot de nummer 3 van het WK.

Beste ploeg
In de media werd België de beste ploeg genoemd en ook de bondscoach van Frankrijk zei dat België het meest complete team had. Met een ingewikkeld gevormd systeem speelden de Rode Duivels superaanvallend. Drie aanvallers, twee vleugelaanvallers die als valse middenvelders stonden en slechts drie verdedigers. Daarbij was de beste speler van de Engelse competitie gepositioneerd als centrale middenvelder, die met zijn rush tegen Brazilië het verschil maakte: Kevin de Bruyne.

Rode zee
Door het succes van de nationale ploeg ontstonden er haast on-Belgische praktijken! Normaal gesproken durven Belgen niet in superlatieven te spreken, maar de commentatoren begonnen meer en meer te geloven in het sprookje. Heel het land was in euforische staat. Daar zullen ze de gevolgen nog wel van gaan ondervinden, want met dit WK-succes is de wereld een stap dichter bij België gekomen. België staat weer op de kaart!

Actie!
Ben je benieuwd hoe je als ondernemer kan doorbreken op de Belgische markt? Maak dan je interesse kenbaar, zodat we je op de hoogte kunnen houden van onze activiteiten. Wellicht dat we op korte termijn een nieuwe oriëntatiereis of zelfs een handelsmissie organiseren. Interesse? Klik hier.