• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe bewust dagdromen een sleutel kan zijn voor jouw succes

De houding waarmee wij wakker worden en uit bed stappen zet vaak ook de toon voor de rest van de dag. Vroeg opstaan betekent voor veel mensen een slecht begin van de dag. Een kleine groep ervaart dit heel anders. Zij staan vroeg op en kunnen niet wachten om weer aan de slag te gaan. Zelfs wanneer zij in de file staan gebruiken zij die tijd om hun dromen verder uit te werken. Ik zie mezelf graag in deze groep. Ik gebruik mijn file- en trein momenten om bijvoorbeeld een spreekbeurt voor te bereiden, naar audio seminars te luisteren of artikelen te lezen. Ik gebruik die tijd ook om mijn doelen en wensen te visualiseren. Ik zie mezelf dan rijden in mijn droomauto onderweg naar mijn glorieuze bestemming.

Dromers

Kijk, dromers hebben geen bed nodig om te dromen, zij dromen altijd en overal. Op deze manier wekken zij de nodige inspiratie op die er uiteindelijk voor zorgt dat zij de zaken in hun voordeel kunnen keren. Mij oude collega’s zeiden vaak dat ik een dromer was. Wat zij eigenlijk zeiden is: “Word wakker en kom terug in de realiteit”. Maar door te dromen kreeg ik inspiratie en werd ik gemotiveerd om verder te denken dan wat zij de realiteit noemden. Door te dromen wist ik dat ik mijn realiteit kon veranderen. Door te dromen werd ik wakker!

 

Kijk eens goed om je heen en observeer de mensen die je tegenkomt of met wie je werkt. De meeste mensen zijn aan het slaapwandelen, je zal ze wel herkennen. Ze denken dat ze wakker zijn, maar eigenlijk slapen ze. Elke dag staan ze bij de bushaltes, metro- of treinstations met tegenzin te wachten. De rest van de werkdag is voor een groot deel een geautomatiseerd proces. Het ergste is dat men er nooit bij stil staat dat er niets is veranderd sinds het jaar ervoor, alles herhaalt zich jaar in en jaar uit. En dan durven ze tegen mij te zeggen dat ik moet stoppen met dromen? Never!

 

Mensen die niet dromen leven op de automatischepiloot en alles wat zij doen is grotendeels een automatisme in de negatieve zin. Hun grootste doel in het leven is gewoon overleven, maar dat zullen ze nooit toegeven. Dromers zijn mensen die de automatischepiloot uitschakelen en het stuur terug in handen durven te nemen. Voor hen is overleven niet goed genoeg, dus nemen ze de controle over hun leven terug. Als je echt wakker wilt worden moet je beginnen te dromen dan kom je erachter dat de realiteit aanpasbaar is.

Lat je door niemand stoppen

Laat je geen slecht gevoel aanpraten door mensen die vinden dat je niet moet dromen over een villa, een vakantiehuis en je droomauto. Als je bereid bent er net zo hard voor te werken moet je je door niemand laten stoppen. Ga je dromen achterna, realiseer het en kom dan terug om de anderen te leren hoe zij hun dromen werkelijkheid kunnen maken. Als de wereld stopt met dromen zal er geen toekomst meer zijn. Wordt wakker en begin te dromen. Ontsnap uit de gevangenis die de meeste mensen de realiteit noemen en ga het leven tegemoet.