• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe bouw je het winnende team?

**Om succesvol te kunnen zijn heb je de ondersteuning nodig van een mentor of coach, je aanhang en je partners (zowel zakelijk als prive). Sommige professionals proberen hun doelen met een zelfzuchtige aanpak te behalen, maar hun eventuele succes daarin zal niet van lange duur zijn. De wortels van duurzame overwinningen liggen toch in de spirit van een ondersteunend team. Om een team om je heen te creƫren met betrouwbare leden moet je bereid zijn om ook voor hun klaar te staan, nederig te blijven en je successen te delen. Hier zijn vijf snelle tips om in gedachten te houden als je voor jezelf het winnende team wilt bouwen.**

**1) Behandel mensen op juiste wijze**

Wellicht heb je dit van kleins af aan geleerd, maar het is zo belangrijk om anderen net zo te behandelen als hoe je zelf wilt worden behandeld. Wie goed doet, goed ontmoet. Als je andere mensen helpen uit de weg gaat, kan je hetzelfde verwachten wanneer jij hulp nodig hebt. Het is toch geweldig als je hebt mogen bijdragen aan het succes van een ander?

**Gerelateerd**: [ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken](http://http://www.internationaalambitieus.com/blog/post/ikke-ikke-ikke-en-de-rest-kan-stikken)

**2) Vermijd arrogantie**

Arrogantie is onaantrekkelijk, ongeacht wat je hebt bereikt aan succes. Als jij jezelf al presenteert als de beste, hoe kunnen anderen (inclusief je achterban) jou dan ooit helpen? Een nederige professional laakt nooit steun van anderen, nieuwe mogelijkheden en veelbelovende kansen.

**3) Dien een doel dat groter is dan jezelf**

Als je anderen respectvol behandelt en arrogantie vermijdt, zal je hoogstwaarschijnlijk steun krijgen, maar er is nog veel meer dan dat. Als je motivatie niet is gericht op persoonlijk belang, maar op succes voor een groter doel, dan zal de steun die je krijgt uitgroeien tot fanatisme. Dit is een eigenschap waar veel mensen succesvol mee zijn geworden. De mensen die achter je staan (je fans) zullen middels jou ook het grotere doel gaan steunen en daarmee de maatschappij inspireren. En dat is weer goede reclame voor jou.

**Gerelateerd:** [de sleutel tot succes](http://http://www.internationaalambitieus.com/blog/post/de-sleutel-tot-succes)

**4) Geef erkenning wie erkenning toekomt**

Als jij jezelf omringt met de juiste mensen, dan zullen zij voldoening halen uit het feit dat ze je helpen. In ruil daarvoor is het belangrijk dat jij je waardering toont door anderen te helpen. Als leider moet je het goede voorbeeld geven. Bedank je werknemers, je team en je collegaā€™s openlijk, prive en vooral vaak voor hun belangrijke bijdragen.

**5) Werk samen**

Een goed team wint het keer op keer van het individu. Als jij jezelf omringt met mensen die hetzelfde doel nastreven en een winnaarsmentaliteit hebben, dan zal je profijt hebben van hun frisse ideƫen, diepgaande inzichten en goede energie.

**Actie**

In het kader van samenwerken wil ik je op de hoogte stellen van 2 groepen op Facebook, namelijk ā€˜[Blogs II INSPIRE](http://https://www.facebook.com/groups/blogs2inspire/?ref=ts&fref=ts)ā€™ en ā€˜[Speak II INSPIRE](http://https://www.facebook.com/groups/1457810361187736/)ā€™. Dit zijn groepen die ik heb opgericht voor mensen met ambitie voor schrijven en spreken. Neem eens een kijkje om te zien of het je wat lijkt. Verder zijn wij (de eigenaren van IA) ook onderdeel van de zelfontwikkelinggroep [Simpel Minds](http://http://www.simpelminds.org/). Neem een kijkje als je benieuwd bent naar onze stappen naar succes.

**Gerelateerd**: [Hoe word je miljonair door bloggen?](http://http://www.internationaalambitieus.com/blog/post/hoe-word-je-miljonair-door-bloggen)