• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe creëer je verbetering in je financiële situatie?

Draait jouw maag zich ook om als je weer zo een seminar voorbij ziet komen die allerlei beloftes doet over snel rijk worden of financiële onafhankelijkheid? Die bedrijven verdienen er goud geld mee, maar nog steeds heerst er meer armoede dan rijkdom. Succesgoeroes zijn kennelijk niet de juiste rolmodellen. Wat nou als je persoonlijke verhalen kan horen van mensen die jou vertellen hoe zij het hebben gedaan?

 

Donderdag 9 februari is het thema bij Speaker’s NightHoe creëer je verbetering in je financiële situatie?’. De sprekers zullen vertellen hoe zij stabiliteit hebben gecreëerd in hun financiën. Onderwerpen zoals rijk worden, schulden aflossen, meer verdienen en meer geld overhouden passeren de revue. Naast inspirerende verhalen is er ook weer entertainment en ga je na afloop weg met duidelijke handvatten om daadwerkelijk een verbetering in je financiële situatie te verkrijgen.

Waarom een thema over financiën?
Er zijn talloze seminars over rijk worden, snel geld verdienen en daar is een reden voor; wie wil er nou geen financiële onafhankelijkheid? Dit onderwerp is dus iets waar bedrijven veel aan kunnen verdienen door er trainingen voor aan te bieden. En met succes, want wereldwijd wordt er goud geld verdiend hieraan. Is het dan niet gek dat er nog steeds heel veel armoede heerst? Of dat mensen nog steeds schulden hebben? In plaats van snel rijk worden, is het beter om aan persoonlijke financiële ontwikkeling te doen.

Rijke pa, arme pa
Het nummer éém boek aller tijden over persoonlijke financiële ontwikkeling werd geschreven door Robert Kiyosaki. Met zijn ‘Rijke pa, arme pa’ heeft Robert de manier waarop tientallen miljoenen mensen denken over geld uitgedaagd en veranderd. Hij wordt wereldwijd beschouwd als een gepassioneerd voorstander van financiële ontwikkeling. Nadat ik dit boek had gelezen, ging er hele nieuwe wereld voor me open en met die inzichten wil ik nu een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van anderen.

Waar gaat het over?
Het boek geldt als startpunt voor iedereen die op zoek is naar controle over zijn of haar financiële toekomst. Robert legt uit wat de rijken hun kinderen leren over geld, wat de armen en de middenklasse niet doen. ‘De hoofdoorzaak dat mensen met hun financiën worstelen is dat ze jaren op school hebben gezeten, maar niets over geld hebben geleerd. Het resultaat is dat mensen leren om voor geld te werken, maar nooit leren om geld voor hen te laten werken’.

Geld
Eén van de oorzaken waarom de rijken rijker worden, de armen armer worden en de middenklasse worstelt met schulden, is dat het onderwerp ‘geld’ thuis wordt onderwezen en niet op school. Via ouders dus. De arme ouder zegt; ‘ga naar school en studeer hard’, wat resulteert in hoge cijfers, maar ook in de financiële programmering en het denkpatroon van een arm persoon. Financiële kennis is een grotere macht dan geld.  Als je weet hoe geld werkt, krijg je er macht over en kun je beginnen met het creëren van welvaart. Armoede ontstaat door de manier van denken en doen. Studeer hoe je rijk kunt worden en om te leren begrijpen hoe geld werkt en hoe je het voor je kan laten werken. Jij kan je eerste stap zetten door aanwezig te zijn bij Speaker’s Night.

Actie!
De sprekers zijn Luz Adriana Jaramillo, Satcha Maduro-Valies en Winston Scholsberg. Tevens hebben we een gastoptreden van Don Ceder en krijgen we een comedyact van Mo Hersi. Ook crowdmanager Rowan staat weer garant voor plezier. De avond wordt gepresenteerd door Monique Dekker. Koop nu je kaartje!