• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe de magie tot leven kwam op Curaçao

 

 

 

Het was een mooie avond in Willemstad. Een gezelschap van meer dan 100 man kwam tezamen op een prachtige locatie aan het water van Punda. De muziek klonk aangenaam en bevorderde de gezelligheid, waardoor de vele mensen gemakkelijk met elkaar in gesprek raakten. Er hing een fijne sfeer in de ruimte door al die lachende en stralende gezichten. De warmte was voelbaar door de hartelijke wijze waarop iedereen elkaar begroette. Wat was de aanleiding voor deze magie?

Tijdens de handelsmissies hebben we vele netwerkgelegenheden, die stuk voor stuk goed worden ontvangen. Een formele gelegenheid bij de vertegenwoordiging van Nederland, een informelere gelegenheid bij een succesvolle lokale ondernemer en dan is er natuurlijk nog dat ene moment wat in de avond plaats vindt. Op Curaçao betekent netwerken en samenwerken dat je een goede relatie op bouwt. Om die reden werkt de netwerkavond ook zo goed.

Relatie
De gemoedelijke sfeer en de combinatie zorgen voor een aangenaam gevoel. Je merkt ook dat mensen hun best doen om er goed uit te zien. Dat gebeurt op Curaçao sowieso, maar tijdens de netwerkavond is het werkelijk prachtig om iedereen dan ook zo te zien stralen. Dat werkt ook uitnodigend om een praatje te maken met een ander. Dat fijne gevoel en die ‘bon vibe’ zorgt ervoor dat mensen wat losser zijn en kennismaken op een natuurlijkere manier.

Bon vibe
Een van de lokale bezoekers zei me een keer ‘Pascal, hier op Curaçao zeggen wij wanneer iemand ons vraagt hoe het gaat ‘ja, we hebben een bon vibe’ waarmee we willen zeggen dat we ons lekker voelen en dat alles goed gaat’. Het klinkt ook logisch natuurlijk dat je fijner en sneller contact legt als jij je zelf ook op je gemak voelt, dan wanneer je erg je best doet om zo goed mogelijk over te komen. Dat laatste komt het relationele aspect ook niet ten goede natuurlijk.

Show
Omdat het een avondgelegenheid is en mensen ook van entertainment houden, organiseren wij de avond ook zo. Zelf vervul ik de rol van presentator, iets wat ik de gehele missie doe trouwens, en verzorg de introductie waarbij ik de deelnemers van de missie op het podium voorstel aan alle aanwezigen. Dat zorgt er ook voor dat de lokale bezoekers na de show makkelijker contact leggen met de deelnemers. Het wordt allemaal wat toegankelijker en meer laagdrempelig.

Resultaat
Na afloop zijn mensen vele relaties rijker, worden er vervolgafspraken ingepland en gaat men inhoudelijk en met meer diepgang de business bespreken. Van de lokale bezoekers zijn er velen die keer op keer terugkomen. De aankomende missie vieren we een klein feestje, want het is dan onze 5e handelsmissie naar Curaçao in 2 jaar tijd. En successen moet je vieren. Dat wil je toch niet missen? Het event is gratis, maar aanmelden is wenselijk zodat we je kunnen koppelen aan passende en potentiële zakenpartners.

Aanmelden
Voor aanmelden klik je hier! Ben je benieuwd naar de vorige editie? Bekijk hier de live uitzending op Facebook.