• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe deze jonge ondernemers de wereld veroveren met PICKMEUP

Nelson Dheedene en Olivier de Clercq, beiden 24 jaar oud, hebben vanaf 12 tot 18 jaar samen op een internaat gezeten in een strenge Jezuïetenschool, in het Gentste (België).  Nelson is vervolgens vertrokken naar Los Angeles waar hij Business-Econ heeft gestudeerd aan UCLA, waarbij Olivier International Business heeft gestudeerd in Brussel. Na veel bezoeken aan de Verenigde Staten, kwamen ze op het idee om samen een legale taxi applicatie te lanceren voor België, en later voor de Europese, Midden Oosten en Afrikaanse (EMEA) markt. Ze hebben beiden een sterke passie voor technologie & IT, waarbij ze fora en IT blogs gedetailleerd volgen. Het PICKMEUP kantoor is gelegen op het Eilandje in Antwerpen, in een oud pakhuis, een super plek om als jonge start-up te mogen werken.
 

Innovatie via de smartphone

Door het vele reizen zagen we al snel dat er veel mensen producten en diensten bestelden via het internet, en dat dit nu steeds vaker via de smartphone ging. We kenden het Amerikaans bedrijf Uber, maar zij waren nog niet zo actief in Europa. Daarnaast zagen we dat de taxisector in België nog een stuk innovatie kon gebruiken, waarbij we enkele taxibedrijven hebben gecontacteerd en zij zeer enthousiast reageerden. Wij hebben snel de knoop doorgehakt en zijn begonnen met het ontwikkelen van de PICKMEUP App. De eerste Beta versie was klaar in november waarna we zijn gestart met enkele vrienden en een beperkt aantal taxichauffeurs. We zagen dat het werkte en zijn officeel gelanceerd op 22 december 2014 in Gent & Antwerpen – gevolgd door Brussel in juni. 
 

De shift die PICKMEUP heeft gemaakt de laatste maanden is van een B2C product, naar een B2B product. Waarbij we nu naast onze taxiapplicatie ook een tablet hebben waarmee hotels in één klik een taxi voor hun gasten kunnen reserveren. Meer dan 80% van onze omzet komt nu vanuit deze B2B markt, waar we ook heel intensief op prospecteren en uitbreiden.  

PICKMEUP

Wij willen op zakelijk vlak dat PICKMEUP een goede behouden groei realiseert en we in elke actieve stad of land kunnen zeggen dat het optimaal draait. We willen zeker niet de fout maken van te snel willen groeien maar kijken nu meer naar waar er mogelijkheden zijn en vooral of de vraag er is aan de klantzijde voordat we ergens lanceren. Dit blijkt in de laatste maanden een goede strategie te zijn. 

Persoonlijk willen we vooral iets moois opbouwen waar we fier op kunnen zijn, iets waar de maatschappij baat bij heeft en mensen als een meerwaarde zien.

Ondernemersklimaat België

Het ondernemersklimaat is goed in de zin van dat we in België over een heel degelijke start-up community beschikken, met enkele internationale toplopers die heel goed aan het groeien zijn. 
Vanuit de politiek missen we soms een duidelijke beslissing over bepaalde wetten en regels. Op die manier is het soms moeilijk ondernemen, omdat je als start-up niet over veel marge beschikt. 
We zien wel dat hoe langer we nu actief zijn, des te meer mensen ons in de politieke en bedrijfswereld beginnen te leren kennen, sympathie tonen en ons graag willen helpen.

 

Uitbreiding naar andere landen

We staan open voor elke land, waar er nog innovatie kan worden  gebracht in de taxisector. Voor de komende periode gaan wij uitbreiden in Belgische steden zoals: Luik, Brugge, Leuven & Hasselt. Binnen enkele weken volgt Amsterdam en dan het Midden-Oosten. We zien ons als een partner van de taxi en de overheid om “een taxirit” op een zo aangenaam en correct mogelijke manier te laten gebeuren. 

Tips

Blijf geloven in je eigen product en denk out-of-the box, de mogelijkheden zitten vaak in de problemen die je tegenkomt. Ontmoet ook veel mede ondernemers en laat je vooral heel goed begeleiden door ervaren mensen!