• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe doe je dat toch?

Vanaf het moment dat ik voor mezelf ben begonnen, gaat mijn leven in een sneltreinvaart. Sterker nog, ik ben van een sneltrein overgestapt naar een Intercity om vervolgens op de Thalys te stappen. Dit gaat natuurlijk niet ongemerkt. Vooral omdat ik mijn ervaringen op social media deel. Ik krijg daarom regelmatig vragen als “Hoe doe je dat toch?” of “Slaap jij wel eens?”, en ook opmerkingen zoals “Jij bent ook overal!”.
 

Ik snap wel waar deze vraag vandaag komt. Ik ben namelijk niet alleen ondernemer, ik ben echtgenote, moeder, dochter, zus en al die andere rollen die ik te vervullen heb. Soms weet ik ook niet hoe ik de zaken voor elkaar moet krijgen. Die momenten duren gelukkig nooit lang. Als ik bedenk waarom ik doe wat ik doe, krijg ik voldoende energie om weer door te gaan. Wat ik nog veel belangrijker vind, is dat ik dingen doe waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Niet alleen dromen, niet alleen praten, maar vooral gewoon doen!

Hoe het begon

Om te beginnen is het belangrijk te weten dat ik twintig jaar lang in loondienst heb gewerkt. Ondanks het feit dat ik redelijk tevreden was met mijn leven en mijn werk, knaagde er al die tijd iets aan mij. Ik leefde met het gevoel dat ik niet alles uit mezelf haalde. Ik wist alleen niet hoe ik dit kon veranderen. Van huis uit heb ik niet meegekregen dat er andere mogelijkheden waren dan een ‘normale’ baan op kantoor en eerlijk gezegd voelde het ook wel lekker veilig. Mijn wake up call kwam toen ik boventallig werd verklaard bij mijn werkgever waar ik al acht jaar werkte. Dat was het moment dat ik besefte dat de zekerheid van een vaste baan een schijnzekerheid is.

Waar doe ik het voor?

Ik schreef mezelf in bij de Kamer van Koophandel en startte mijn onderneming. Gaandeweg werd mij duidelijk dat ik een roeping had, namelijk zichtbaarheid creëren. Niet alleen voor mezelf, maar vooral voor vrouwen en voor de Kaapverdianen. Het viel mij namelijk op dat deze doelgroepen onvoldoende zichtbaar zijn, terwijl in deze doelgroepen heel veel talent zit dat wat mij betreft niet voldoende wordt benut. Ik werk hieraan door dat te doen waarvoor ik in de wieg ben gelegd, namelijk presenteren en spreken. In de eerste plaats werk ik aan mijn eigen zichtbaarheid en daarmee stimuleer ik andere mensen om mijn voorbeeld te volgen.
 

Zo doe ik dat

Ik heb een aantal doelen voor ogen, namelijk: een eigen talkshow, documentaires maken, een boek schrijven en live events presenteren. Dit alles met als achterliggende gedachte meer zichtbaarheid en kansen voor vrouwen en Kaapverdianen. Als ik iets graag wil, dan lukt dat ook. Dat gaat echter niet zomaar. Dat vergt veel doorzettingsvermogen, een goede planning, veel creativiteit en een sterk netwerk. Als echtgenote en moeder van twee dochters blijft het een uitdaging. Het is een kwestie van durven vragen en toegeven dat ik niet alles zelf kan doen. Per slot van rekening voed ik mijn dochters niet alleen op. Ze hebben een liefhebbende vader. Daarnaast zijn er voldoende familieleden en vrienden die met alle liefde van de wereld willen bijspringen als dat nodig is.

Uiteindelijk werk ik aan een betere toekomst voor mezelf en dat van mijn dochters. In de overtuiging dat zij vanaf het begin van hun carrière kunnen doen wat zij altijd al hadden willen doen. Mijn antwoord op de vraag “hoe doe je dat toch?” is; met veel kunst en vliegwerk, vanuit passie en overtuiging en vooral met hulp van mensen die mij het beste gunnen!