• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe een Facebookgroep kan uitgroeien tot een evenement

In navolging van het artikel ’10 tips om je Facebookgroepen te laten groeien’ vond ik het passend om een praktijkvoorbeeld te geven. Zelf heb ik twee groepen opgericht, namelijk ‘Blogs II INSPIRE’ en ‘Speak II UNITE’. Wat zijn mijn ervaringen als groepsbeheerder? Voordat Silvino en ik begonnen met Internationaal Ambitieus waren we al actief met bloggen. Bij het delen van onze blogs had ik moeite met de restricties die vele bloggroepen opleggen. Ik dacht bij mezelf ‘waarom start ik niet mijn eigen groep waarbij ik de groep ook als podium biedt voor mensen die ook moeite hebben met de restricties van andere bloggroepen?’. Vanuit een probleemoplossende gedachte is ‘Blogs II INSPIRE’ ontstaan, maar waar staat de groep voor?

Blogs II INSPIRE
De naam zegt het al. In deze groep worden blogs geplaatst met als doel om mensen te inspireren. Het inspireren hoeft niet per se diepgaand te zijn. Ik laat de leden vrij in hoe zij zich willen uiten. Creativiteit wordt gewaardeerd en er zijn geen restricties. Men mag gewoon blogs plaatsen voor welk doel ze dat ook willen. Achter de boodschap zit een inspirerende gedachte. Zoals ik in andere artikelen aangaf is bloggen een manier om je deskundigheid als professional aan te kunnen tonen, zowel als professional en als ondernemer. Wil jij ook een podium? Je bent van harte welkom!

Gerelateerd: Hoe word je miljonair door bloggen?

Speak II UNITE
De naam van deze groep heb ik onlangs gewijzigd, want vorige maand was het nog ‘Speak II INSPIRE’. Ik wilde in de stijl blijven van Blogs II INSPIRE, maar vanwege de aankomende plannen op sprekersgebied was het raadzaam om de naam te veranderen. Er is namelijk al een bedrijf in Nederland die Speak II INSPIRE heet. Het idee van deze groep is om (startende) sprekers een online platform te bieden om hun filmpjes of teksten van hun lezing of spreekbeurt te delen. Ook een manier om hun deskundigheid te tonen.

Als beginnend spreker is het moeilijk binnenkomen bij de grote partijen, maar zoals David Goncalves al aangaf ‘als je het er niet is, dan moet je het creëren’. Met Speak II UNITE kunnen beginnend spreker al naamsbekendheid creëren en promotie voor zichzelf maken. Ook hier zeg ik weer, ‘Wil je ook een podium? Je bent van harte welkom!’.

Gerelateerd: 10 manieren om een betaald spreker te worden

Sprekersevents
Om nog even door te gaan met Speak II UNITE… Ik noemde de noodzaak om de naam te wijzigen vanwege aankomende plannen. Volgende week start Speak II UNITE met een sprekersprogramma bij buurthuisorganisatie De Schoor. Verder organiseert Speak II UNITE vanaf januari 2016 ‘Speakers night’ in samenwerking met De Nieuwe Bibliotheek. Om te zien waar een Facebookgroep tot toe kan leiden, nietwaar?
 
Gerelateerd: Geld verdienen met spreken

Simpel Minds
Silvino en ik vormen samen met Narinder Doerga en Etienne Tauwnaar een zelfontwikkelingsgroep, die we Simpel Minds noemen. Over Narinder is ook een artikel te vinden op onze site en binnenkort komt er een interview met ‘el Presidente’ van de groep, Etienne Tauwnaar. In dat artikel zal duidelijk worden wat we doen als groep en voor welk doel. Een van de doelen is ‘giving back’. Als co-founder van Internationaal Ambitieus en als lid van Simpel Minds is mijn idee ‘Speak II UNITE’ natuurlijk een product van beide. Simpel Minds zal als groep ook spreken bij het sprekersprogramma van het buurthuis. Daarnaast zullen de leden een individuele spreekbeurt geven tijdens Speakers Night.

Gerelateerd: Hoe Narinder Doerga je kan laten afvallen zonder dieet

Actie
Ik hoop je hiermee te hebben geïnspireerd om van je Facebookgroep een succes te maken. Natuurlijk hoop ik dat je de ontwikkelingen van Speak II UNITE zal volgen, want daarin schuilt een groei-initiatief  voor Internationaal Ambitieus. Wees vrij om jouw ervaringen met ons te delen!

Gerelateerd: 10 tips om je Facebookgroepen te laten groeien