• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe een internationaal netwerk tot meer omzet kan leiden

Internationaal Ambitieus gaat hard en dat is een goed teken. Aan de andere kant zijn er ook vragen over waar ons platform voor staat. Steeds vaker krijgen we de vraag of Internationaal Ambitieus alleen voor Surinamers is bedoeld. Ondanks dat wij duidelijk aangeven 9 focuslanden te hebben, vat ik die vraag op als een teken aan de wand. We moeten ons duidelijker profileren. In dit artikel wordt de essentie van Internationaal Ambitieus uitgelegd en zal je zien wat wij voor jou kunnen betekenen.

De vraag of Internationaal Ambitieus alleen voor Surinamers is bedoeld wordt natuurlijk niet voor niets gesteld. Op het platform komen bepaalde landen nadrukkelijker naar voren dan andere, maar dat komt omdat we in die landen al meer voet aan de grond hebben gezet. Vorige week hebben Silvino en ik een week lang marktonderzoek gedaan en gewerkt aan ons netwerk in Curaçao. Eind deze week zitten we in Antwerpen en in december gaan we op businesstour naar België.  Je ziet het, we zijn hard aan het werk om de stemmen van al de 9 landen van onze focus te laten horen op het platform.

Hoe zit met de landen?
Sluit Internationaal Ambitieus landen waar veel Nederlanders wonen zoals Zuid-Afrika en de Verenigde Staten buiten? Het antwoord is nee. We hebben als primaire doelgroep de 9 landen gekozen waar Nederlands de officiële taal is, maar het platform is voor alle ondernemende en ambitieuze mensen die Nederlands kunnen spreken. Ongeacht afkomst, bevolkingsgroep, nationaliteit of woonplaats.

Bevolkingsgroepen
Ik neem Nederland even als voorbeeld als  multicultureel land. De Surinaamse en Antilliaanse bevolkingsgroepen behoren al tot een focusland van Internationaal Ambitieus, dus die hoeven we niet mee te tellen. Andere bevolkingsgroepen zoals Turken, Marokkanen, Indonesiërs, Kaapverdianen en voormalig Joegoslaven zijn de Nederlandse taal ook machtig en vallen daarmee ook onder de doelgroep van Internationaal Ambitieus.

Gerelateerd: De 10 tips voor succes van Ali B

Multicultureel
België is ook een multicultureel land, waarbij er zelfs twee officiële talen zijn, namelijk Vlaams-Nederlands en het Frans voor de Walloniërs. Suriname en Curacao hebben ook een grote diversiteit aan culturen. Voor het internationale karakter is dit erg interessant, omdat er daardoor verbanden kunnen worden gelegd. Er zijn in Suriname veel Turken actief als ondernemer, die doordat ze in Nederland wonen bekend zijn geraakt met Suriname. Zo zie je maar hoe snel je internationaal kan ondernemen.

Ondernemers
Er is natuurlijk niets mis met nationaal ondernemen, maar het kan enigszins werken als een beperking. Neem bijv. Nederland. Op wereldschaal is Nederland een klein land met ongeveer 17 miljoen inwoners. Het is dan ook geen toeval de ondernemers en bedrijven met de hoogste winstcijfers hun omzet voor meer dan 50% danken aan export of internationale activiteiten. Daarnaast is bedrijfsexpansie altijd interessant voor een ondernemer, dus is het logisch dat je als Nederlandse ondernemer gaat kijken naar het buitenland. Echter, internationaal ondernemen is tijdrovend en kan heel moeilijk en lastig zijn vanwege o.a. de taal. Wat is er dan makkelijker dan internationaal ondernemen met behoud van taal?

Want de taal, verbindt ons allemaal
Je hebt je bedrijf in Nederland, maar België is naast de deur en daar kan jij je product ook aanbieden zonder je taal aan te hoeven passen. Aan de andere kant van de oceaan ligt Suriname, waar men ook Nederlands spreekt. En dan zijn er ook nog de bijzondere gemeenten in het Nederlands Koninkrijk Bonaire, Saba en Sint Eustatius. Met Aruba, Curaçao en Sint Maarten heb je nog eens 3 landen als gecentraliseerde eenheidsstaten binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Zo gaat je potentieel bereik van 17 miljoen inwoners, naar bijna 30 miljoen.

Gerelateerd: Hoe je succesvol je bedrijf kan laten groeien in 9 landen

Ambitieuze professionals
Stel je voor je bent een ambitieuze professional in Nederland op zoek naar ervaring op het gebied van werken in het buitenland. Met behoud van eigen taal biedt Internationaal Ambitieus je een platform om die ervaring in 8 landen op te doen. Iedereen die bezig is met zelfontwikkeling zal zich thuis voelen op ons platform. De artikelen worden geschreven door ervaringsdeskundigen, wat wil zeggen dat het vakmensen zijn die hun deskundigheid schriftelijk laten gelden. De kracht zit hem in het feit dat het professionals zijn die hun ervaringen met je delen, waarmee jij je voordeel kan doen omdat het praktische tips zijn.

Actie!
We zijn geen exclusieve club dus iedereen is welkom, mits je de taal spreekt. We streven er niet naar om mensen Nederlander te maken. Het gaat puur en alleen om de Nederlandse taal waarmee wij voor verbinding zorgen. De focus is en blijft om ondernemers en ambitieuze professionals handvatten te bieden om de eigen potentie te benutten. Internationaal Ambitieus wil aan de hand van rolmodellen werken en profileren dat we geen onderscheid maken. De top is de top, ongeacht kleur.