• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe haal je het beste uit jezelf?

Persoonlijk succes is een keuze en begint bij jezelf. Ook al heb je niet de wijsheid in pacht, door te investeren in jezelf kan je ook ver komen. Heb alleen niet de verwachting dat je een antwoord op oplossing krijgt uitgereikt als je boeken lezen, filmpjes bekijkt of seminars bezoekt. Het zijn inspirerende handvatten, maar uiteindelijk begint het bij jezelf. Om je een beetje op weg te helpen heb ik wat pointers verzameld van mensen binnen mijn netwerk.

Voorbeeld-Allochtoon
George Arakel is eigenaar van Voorbeeld-Allochtoon. Een bedrijf die hij heeft opgericht om een positieve draai te geven aan het vaak negatieve imago van allochtonen (in met name Nederland en België). Wat voor hem werkt is het feit dat hij zichzelf omringt met positiviteit en ernaar streeft om uit zijn comfort zone te stappen. Het opstarten van een bedrijf kost veel tijd en George adviseert dan ook om babystapjes te nemen. Hij baseert zijn keuzes op gevoel en maakt keuzes binnen 3 seconden, omdat hij vindt dat de 1e ingeving altijd klopt. Je gevoel liegt nooit. Beslis wat je wil, maak een duidelijke keuze en schrijf je doel op op papier. Tenslotte geeft George aan dat je de ontwikkelingen in de wereld moet volgen en je kans moet grijpen als die zich aandient. Opereer op terreinen waar je verstand van hebt, want dan opereer je met zelfvertrouwen, authenticiteit en snelheid. Bewaak je kosten en let goed op je financiën. Wees niet afhankelijk van een bank. Dat is de boodschap van George.

The Networking Charles Ruffalo
Charles is daadwerkelijk een netwerkkoning. Een man die handelt uit daadkracht. Dat mag je ook verwachten van een oud-Amerikaanse militair. Charles heeft 1 advies voor mensen die ondernemend en ambitieus zijn: ‘get out there and do it!’. Maak het verschil, ambitie ligt in jouw handen. Charles is naast eigenaar van ‘The Networking Academy’ ook betrokken bij de stichting Giving Back.

Humberto Tan
Op een presentatie bij het evenement ‘Mr. and Mrs. Ambitious’ georganiseerd door Edward Pocorni van New Urban Collective (NUC) gaf Humberto Tan een presentatie. Zijn boodschap is vooral persoonlijk. ’Ik maak mijn keuzes op basis van 3 vragen die ik mezelf stel. Boeit het me? Interesseert het me? Vind ik het leuk?’. Als het op onderhandelen uitkomt is Humberto ook duidelijk. Hij geeft aan dat je het beste ruzie kan maken aan de voorkant van de deur, zodat je plezier hebt bij de achterdeur. Dan weet je wat je aan mensen hebt. Anders loopt het uit op een teleurstelling. Vraag ouderen naar hun ervaringen. Daar kan je van leren.

Mr. and Mrs. Ambitious
Edward Pocorni organiseert jaarlijks vanuit NUC een workshoptraject voor gemotiveerde studenten en young professionals. Tijdens het traject staan ‘Entrepreneurial Skills’ en ‘Branding’ centraal. Edward is zelf een high-potential. Een ambitieuze en gretige man, die op jonge leeftijd al furore maakt in het Nederlandse bankwezen. Edward vindt dat cultuur kleur geeft aan het leven. Hij is belichaming van het feit gepaard gaan met persoonlijke groei en ontwikkeling. Zelfreflectie is daarbij van essentieel belang. ‘Doe dit aan de hand van een SWOT analyse. Focus op je zwakheden en verbeter deze!’. Hij haalt zelf veel inspiratie uit deze scene uit de film Coach Carter.

365 dagen gelukkig
David en Arjan hebben een verfrissend concept met het programma ‘365 dagen Succesvol’. Tijdens een seminar van EVI Shares sprak David over aanpassingsvermogen. Wat doe je om ervoor te zorgen dat je ergens in past of in mee gaat? ‘Hoe meer je ergens naar verlangt, des te succesvoller je wordt!’ Deze mensen passen nergens in. Het gekke is dat mensen die hun school niet hebben afgemaakt, de meest succesvolle mensen ooit zijn. Mede omdat ze nergens in passen (Bill Gates, Steve Jobs). Vandaar het motto ‘try not to fit in, but stand the fuck out’. Volgens David komt slechts 30% van de goede voornemens uit  vanwege gebrek aan noodzaak. ‘Als je iets wil, moet je niet zeiken en het gewoon doen. Kijk uit voor de rat race. Werken voor je geld is een val. Als je het verschil maakt, betaalt men daar graag voor. Kijk naar entertainment (sporters, acteurs etc.)’. David spreekt duidelijke taal. Als laatste tipt noemt hij dat het belangrijk is om jezelf te organiseren. Vanuit een goed georganiseerde basis kan je effectief te werk gaan.