• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe ik de kracht uit mezelf naar buiten bracht (deel 1)

Van donderdag 7 april tot en met zondag 10 april woonde ik het vierdaagse seminar ‘Unleash The Power Within’ van Tony Robbins bij. Tony staat bekend als de nummer 1 coach en motivatiespreker ter wereld. Al ruim veertig jaar staat hij absoluut aan de top en coacht hij mensen zoals Oprah Winfrey, Serena Williams, oud-president Bill Clinton en de ‘Wolverine’acteur Hugh Jackman. In deze blogserie deel ik mijn opgedane kennis en ervaring met je, zodat ook jij de kracht van binnenuit kan ontketenen.

In dit artikel…
– Het seminar
– Educatie of school?
– Alle succes begint bij…
– Health
– Actie!

Het seminar
De week van het seminar ‘Unleash the power within’ is een van de meest wonderbaarlijke weken geweest in mijn leven. Wat was het mooi, emotioneel, confronterend en ‘lifechanging’. Dit seminar staat bekend als het meest transformerende seminar ter wereld van ’s werelds beste spreker. Tony is nu bijna 40 jaar actief als spreker en werkt ondanks het feit dat hij jaarlijks een miljard aan omzet boekt, nog altijd gepassioneerd door aan het helpen van mensen.

Dit artikel is het 1e deel van de blogserie. In dit artikel geef ik een korte samenvatting van hoe ik het evenement heb beleefd, maar het echte werk gaat nu beginnen. Ik ga aan de slag met alles wat ik in die 50 uur geleerd heb en zal dat gaan verwerken in de vervolgdelen van deze ‘blogserie’.

Educatie of school?
De werkwijze van Tony is krachtig. Zijn training, die overigens nooit stopt, is gebaseerd op dingen die hij zelf heeft onderzocht of laten onderzoeken door zijn medewerkers. Het is vergelijkbaar met hoe Napoleon Hill dat deed, namelijk door rolmodellen te zoeken en die vervolgens te analyseren om te kijken welke patronen er terug te vinden zijn. Dat is ook waarom Tony wereldwijd al miljoenen mensen heeft kunnen helpen. Het is een werkwijze die zich kenmerkt door educatie. School leert je hoe je moet studeren en theorie, maar als jij je daarnaast niet met educatie bezighoudt zal jij je niet ontwikkelen. Die educatie is noodzakelijk voor groei, iets wat onder een van de zes menselijke behoeftes valt.

Alle succes begint bij…
Hetgeen wat me het meeste is bijgebleven is dat alles valt en staat met je fysiologie. Hiermee wordt bedoeld hoe jij je lichaam gebruikt in de zin van houding, ademhaling, stemgebruik. Je emotie wordt beïnvloed door je bewegingen en daarmee breng je jezelf in een bepaalde staat. Die staat kan zowel positief als negatief zijn, maar dat komt dus voort uit je emotie dat op haar beurt weer wordt gecreëerd door je fysiologie. De conclusie is dus dat jij je bewust wordt van jouw ‘motion’ en dat valt te trainen. Dat gaat helemaal terug naar je voeding en gezondheid en het conditioneren van jezelf. 95% van je handelen is onbewust en geprogrammeerd, waarbij de meeste mensen zichzelf programmeren op belemmerende overtuigingen, foute acties en weinig succesvolle attitudes.

Health
Qua voeding en gezondheid is het belangrijkste om te weten dat ons lichaam in de basis voor 70 a 80% uit water bestaat. Zolang wij dat in stand houden, voelen we ons fit en energiek ongeacht pijntjes, vermoeidheid, gebrek aan slaap etc. De reden dat we stress, onrust, irritatie, hoofdpijn, rugpijn, luiheid enzovoorts ervaren komt vooral door onze voeding. Tegenwoordig zijn er zoveel voedingsmiddelen op de markt, maar meer dan de helft is bewerkt en dus in zekere zin chemisch en dus giftig. Dat is waarom er zoveel mensen zijn met klachten. Ze consumeren bewerkte voeding en brengen daarmee gif in het lichaam. Het water wordt daarmee afgebroken met alle gevolgen van dien.

Actie!
Wat ons drijft is hetgeen waar de meeste honger naar hebben. Honger naar succes, honger naar kennis, honger naar erkenning, honger naar macht etc. In relatie tot die honger staan de 6 menselijke behoeften, waarbij je je moet realiseren dat de uitkomst een gevolg is van je inzet. Als je ‘input’ matig is, zijn je resultaten ook matig. Ga voluit en je zal het maximale eruit halen. Hoe je dat doet is door jezelf in een maximale staat te zetten. Zo zit je hoog in je energie en laat jij je leiden door wat je wil bereiken in plaats door jezelf beperkingen op te leggen. Vier je successen zo uitbundig mogelijk zodat je jouw brein conditioneert voor succes. Bij iedere uitdaging zal je herinnerd worden aan dat gevoel van vieren, waardoor je weet hoe jij je zal voelen na het aangaan van de uitdaging.

Voor deze blogserie is het belangrijk om te weten dat het materiaal van Tony allemaal tot stand is gekomen door onderzoek door zowel hem als zijn researchafdeling. Om te weten hoe we als mens blijvende verandering in onszelf en anderen kunnen creëren, heeft Tony onderzoek gedaan naar wat ons als mens vormt. Dit onderzoek heeft hem in staat gesteld om 50 miljoen mensen van 80 verschillende landen te helpen door ze fundamentele tools en strategieën te bieden, waarmee ze hun capaciteiten kunnen maximaliseren en de snelheid kunnen meten waarmee ze hun ware doelen en wensen kunnen behalen. De researchafdeling verzamelt en analyseert alle informatie en legt gemeenschappelijke patronen. Hij haalt het bij de beste mensen in hun vak om tot het allerbeste resultaat te komen.

 

Bestel hier je kaartje! Je vindt ons op Facebook, Instagram en Youtube.