• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe ik de kracht uit mezelf naar buiten bracht (deel 10)

Hoe ik de kracht uit mezelf naar buiten bracht (deel 10)

In deel 9 had ik over de kracht van neuro-associatief conditioneren. Door associaties te leggen bij gebeurtenissen ben je in staat om jezelf te ‘bedraden’ voor doorbraken en succes. In dit deel gaan we verder met 3 stappen voor blijvend succes. Neem deel 10 goed in je op, want volgende week zal er in deel 11 dieper op in worden gegaan door stil te staan bij drijvende kracht en hoe je dat in de praktijk brengt. Klaar voor de start?

Van donderdag 7 april tot en met zondag 10 april woonde ik het vierdaagse seminar ‘Unleash The Power Within’ van Tony Robbins bij. Tony staat bekend als de nummer 1 coach en motivatiespreker ter wereld. Al ruim veertig jaar staat hij absoluut aan de top en coacht hij mensen zoals Oprah Winfrey, Serena Williams, oud-president Bill Clinton en de ‘Wolverine’acteur Hugh Jackman. In deze blogserie deel ik mijn opgedane kennis en ervaring met je, zodat ook jij de kracht van binnenuit kan ontketenen.

 

3 stappen voor blijvend succes
Het is een kwestie van motivatie, niet van bekwaamheid.

1. ‘Leverage’
2. Onderbreek het patroon
3. Creëer een bemoedigend alternatief

Stel het veranderen gelijk aan massaal plezier. Je associeert het willen werken aan (blijvende) veranderen met het hebben van plezier. Tegelijkertijd associeer je het falen om te veranderen met ongelooflijke pijn. Wees zeker van deze associaties en geloof er in. Als je nog niet succesvol bent, dan leef je in een bepaald patroon dat jou beperkt of niet in lijn staat met het behalen van succes. Onderbreek dat patroon of creëer een nieuw bemoedigend alternatief als patroon en versterk dat tot het een gewoonte is een manier om jezelf te herconditioneren.

De 3 stappen in praktijk brengen
‘Leverage’ wordt in het Nederlands vertaald als invloed of macht, maar is eigenlijk een woord dat symbool staat voor een hefboomwerking. Zie het als een hefboom waarbij er gewicht aan de ene kant kan worden gezet, zodat de andere kant omhoog komt. Om een patroon te doorbreken moet je ‘leverage’ hebben, die van invloed is op je keuze om ergens wel of niet voor te gaan. Bijv. als je wilt stoppen met roken, moet je zoveel ‘leverage’ opbouwen dat van invloed is op het willen stoppen met roken. 

Als jij je brein niet gebruikt, zal je brein de leiding over zichzelf nemen en doen wat het wil. Zie het als het opstarten van je laptop. Zo moet jij dat met je brein ook doen (state). Een andere vergelijking is de paardenrace. Niet elk paard wint, maar ze halen wel allemaal de finish.

Actie!
Ga alvast aan de slag met deze drie stappen, zodat je er klaar voor  bent om volgende week maandag de stappen los te laten vanuit die innerlijke drijvende kracht… in**@in******.com">Mail me als je vragen hebt.

Voor deze blogserie is het belangrijk om te weten dat het materiaal van Tony allemaal tot stand is gekomen door onderzoek door zowel van Tony als van zijn researchafdeling. Om te weten hoe we als mens blijvende verandering in onszelf en anderen kunnen creëren, heeft Tony onderzoek gedaan naar wat ons als mens vormt. Dit onderzoek heeft hem in staat gesteld om 50 miljoen mensen van 80 verschillende landen te helpen door ze fundamentele tools en strategieën te bieden, waarmee ze hun capaciteiten kunnen maximaliseren en de snelheid kunnen meten waarmee ze hun ware doelen en wensen kunnen behalen. De researchafdeling verzamelt en analyseert alle informatie en legt gemeenschappelijke patronen. Hij haalt het bij de beste mensen in hun vak om tot het allerbeste resultaat te komen.