• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe ik de kracht uit mezelf naar buiten bracht (deel 11)

In deel 10 had ik het over de drie stappen voor blijvend succes en hoe je deze in de praktijk brengt. In deel 11 ga ik verder met de 5 stappen achter de drijvende kracht voor dat blijvende succes. En natuurlijk hoe je dat in praktijk brengt. Je krijgt in dit artikel een strategische formule om dit in de praktijk toe te passen. Ben je klaar voor die grote verandering?

Van donderdag 7 april tot en met zondag 10 april woonde ik het vierdaagse seminar ‘Unleash The Power Within’ van Tony Robbins bij. Tony staat bekend als de nummer 1 coach en motivatiespreker ter wereld. Al ruim veertig jaar staat hij absoluut aan de top en coacht hij mensen zoals Oprah Winfrey, Serena Williams, oud-president Bill Clinton en de ‘Wolverine’acteur Hugh Jackman. In deze blogserie deel ik mijn opgedane kennis en ervaring met je, zodat ook jij de kracht van binnenuit kan ontketenen.

De drijvende kracht
De meeste mensen falen om hun doelen te behalen voor één simpele reden, namelijk ze nemen nooit de eerste stappen. Er zijn vijf simpele stappen te nemen in de kracht van impulsen, wat ook wel bekend staat als ‘momentum’.

Stap 1: Zet jezelf in een piekstaat
Stap 2: Vind je passie!
Stap 3: Beslis, committeer en los op!
Stap 4: Neem onmiddellijke, intelligente, consistente en massieve actie
Stap 5: Wees eerlijk met jezelf en werk met de SMART formule

De 5 stappen in praktijk brengen
Deze vijf stappen verlopen in een vicieuze cirkel waarbij de krachten versnellend of vertragend kunnen werken. Het begint met EMOTIE (1). Om een piekprestatie te leveren moet je jezelf in een piekstaat verkrijgen. Dat doe je met je lichaam en je te focussen. Vervolgens ga je met de KRACHT VAN CONCENTRATIE (2) aan de slag door op zoek te gaan naar je passie, waarbij waarden als brandstof werken voor je drijf. Waarden zoals ‘waar houd je van? Waar heb je een hekel aan? Waar ben je gepassioneerd over? Wat wil je echt? Wat drijft je nou echt’.

MODELLEER (3) Rolmodellen zijn een van de beste manieren om van te leren. Nadat je die beslissing hebt genomen en jezelf eraan gecommitteerd hebt, kan je het probleem gaan oplossen door te kijken hoe je rolmodellen dat gedaan hebben. Vervolgens pas je SYNERGIE (4) toe door de eerste drie stappen samen te laten gaan, zodat het meer oplevert dan de som der delen. Door te werken aan intelligente, massieve actie kan je praktisch alles oplossen. Zorg dat je een model vindt dat zich al heeft bewezen of creëer er zelf een. Zorg ook voor een plan. Doe iets onmiddellijk voordat het verdwijnt uit het zicht van waar jij je doel hebt gezet. Urgentie is kracht! En het leert je zenuwstelsel om je er meer van te geven.

 

Je OMGEVING (5) zal invloed uitoefenen op je keuze. Of het jou versnelt of afremt in het behalen van je succes is aan jou. Wees eerlijk tegen jezelf en laat je leiden door je eigen gevoel. De SMART-formule werkt daar goed voor.

De nieuwe SMART formule
Werk met een Strategie. Controleer het, verander het, pas het aan en pas het opnieuw toe. Net zolang tot het werkt. Door Meten kan je vaststellen of je op de goede weg zit. ‘Assess’ oftewel taxeer de resultaten op basis van of de strategie je de emotionele beloningen geeft die je wilt. ‘Reinforce’ oftewel versterk de strategie met wat werkt en onderneem nieuwe actie om door te gaan met de impuls. ‘Take’ oftewel onderneem opnieuw actie.

 

S              –            Strategie
M            –              Meet     
A             –             ‘Assess’
R             –             ‘Reinforce’
T              –             ‘Take’

Voor deze blogserie is het belangrijk om te weten dat het materiaal van Tony allemaal tot stand is gekomen door onderzoek door zowel van Tony als van zijn researchafdeling. Om te weten hoe we als mens blijvende verandering in onszelf en anderen kunnen creëren, heeft Tony onderzoek gedaan naar wat ons als mens vormt. Dit onderzoek heeft hem in staat gesteld om 50 miljoen mensen van 80 verschillende landen te helpen door ze fundamentele tools en strategieën te bieden, waarmee ze hun capaciteiten kunnen maximaliseren en de snelheid kunnen meten waarmee ze hun ware doelen en wensen kunnen behalen. De researchafdeling verzamelt en analyseert alle informatie en legt gemeenschappelijke patronen. Hij haalt het bij de beste mensen in hun vak om tot het allerbeste resultaat te komen.