• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe ik de kracht uit mezelf naar buiten bracht (deel 12)

Na deel 10 en 11 weet je hoe je voor duurzaam succes kunt zorgen en welke vijf stappen verscholen gaan achter de drijvende kracht voor dat duurzaam succes. Dat riep toch wat vragen op bij enkele lezers en eerlijk gezegd had ik dat ook tijdens het seminar. Deel 12  gaat daarom over de stap ervoor. Hoe vind jij je passie en wat doe je als jij je passie hebt gevonden?

Van donderdag 7 april tot en met zondag 10 april woonde ik het vierdaagse seminar ‘Unleash The Power Within’ van Tony Robbins bij. Tony staat bekend als de nummer 1 coach en motivatiespreker ter wereld. Al ruim veertig jaar staat hij absoluut aan de top en coacht hij mensen zoals Oprah Winfrey, Serena Williams, oud-president Bill Clinton en de ‘Wolverine’acteur Hugh Jackman. In deze blogserie deel ik mijn opgedane kennis en ervaring met je, zodat ook jij de kracht van binnenuit kan ontketenen.

 

Vind je passie
In deel 12 omschrijf ik de vragen die ik moest beantwoorden om mijn passie te vinden. Schrijf mee terwijl je leest. Je zal na deze oefening ontzettend veel duidelijkheid hebben over wat je passie is. En duidelijkheid staat gelijk aan kracht! En besef… 99,9% van alle mensen op de hele planeet doen deze opdracht niet…

1. Waar houd je van?
2. Waar heb je een hekel aan?
3. Waardoor ben je gepassioneerd?
4. Wat wil je nou echt?

Ik merkte dat ik houd van persoonlijke groei en zelfontwikkeling en mijn onderzoeksresultaten daarvan delen met anderen. Het analyseren van mensen en situaties sluit daar naadloos op aan. Waar ik een hekel aan heb is onrecht, ongelijkheid, negativisme, egoïsme en rusteloos gedrag. Ik ben gepassioneerd door harmonie en het meesteren van mezelf voor een betere toekomst. Vervolgens maak je de balans op en weet je wat echt wilt.

Beslis, committeer en los op!
Voor het beslissen zijn er weer twee vragen die je jezelf stelt. Vervolgens ga je een ’commitment’ aan en los je het probleem op:

1. Wat zijn twee beslissingen die je in het verleden hebt gemaakt die je leven positief vorm hebben gegeven? Hoe hebben ze je leven verbeterd? Wat heeft je uiteindelijk doen besluiten?
 

2. Wat zijn twee nieuwe beslissingen waar jij je nu aan wilt committeren en hoe zal dat op krachtige wijze je leven voor altijd verbeteren?

Mijn eerste beslissing
… was de vakantie naar Curaçao. Daar begon de reis naar zelfontwikkeling door het boek ‘De Wet van de Aantrekkingskracht’ te lezen. Vanaf dat moment paste ik de lessen van het boek toe schreef ik op wat ik wilde in mijn leven. Dit patroon heb ik vervolgens constant toegepast om mezelf te verbeteren en persoonlijk te groeien. Mijn neef merkte op dat ik erg negatief was en dat ik daardoor allerlei rijkdom miste, wat natuurlijk zonde was. Hij liet me inzien dat als ik het anders wil, dat ik het ook anders moest aanpakken.

De tweede beslissing
… was het starten met ondernemen en het netwerken hebben mijn leven in korte tijd al zoveel meer waarde gegeven en rijker gemaakt. Het geloof in eigen kunnen en het gevoel dat ik geremd werd in loondienst hebben me doen besluiten mijn talenten en capaciteiten in te zetten voor mijn mezelf.

Los op!
Ook hier stel je jezelf weer een vraag:

Wat zijn twee nieuwe beslissingen waar jij je nu aan wilt committeren en hoe zal dat op krachtige wijze je leven voor altijd verbeteren?

Ik had als antwoord dat ik voor mezelf wil starten en een bedrijf wil bouwen. Door de regie zelf in handen te hebben, kan ik mijn leven inrichten zonder me afhankelijk te voelen. Dat gevoel van vrijheid zal mij zoveel meer vervulling geven, waardoor ik geen stress zal hebben en dankbaar en liefdevol door het leven zal gaan. Doorgaan met onderzoek doen naar de groten om zelf groter te worden en terug te geven. Dankbaar dat ik de mogelijkheid had om bij UPW te zijn om vervolgens zelf in staat te zijn terug te geven aan anderen, die niet in die positie zitten. Daarmee stel ik mijn eigen pad als voorbeeld aan anderen die nu staan waar ik toen stond voordat ik naar UPW ging. Ik had toen geen persoon die mij bij de hand kon nemen, dus dat wil ik oplossen of mensen in ieder geval de mogelijkheid bieden.

 

Voor deze blogserie is het belangrijk om te weten dat het materiaal van Tony allemaal tot stand is gekomen door onderzoek door zowel van Tony als van zijn researchafdeling. Om te weten hoe we als mens blijvende verandering in onszelf en anderen kunnen creëren, heeft Tony onderzoek gedaan naar wat ons als mens vormt. Dit onderzoek heeft hem in staat gesteld om 50 miljoen mensen van 80 verschillende landen te helpen door ze fundamentele tools en strategieën te bieden, waarmee ze hun capaciteiten kunnen maximaliseren en de snelheid kunnen meten waarmee ze hun ware doelen en wensen kunnen behalen. De researchafdeling verzamelt en analyseert alle informatie en legt gemeenschappelijke patronen. Hij haalt het bij de beste mensen in hun vak om tot het allerbeste resultaat te komen.