• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe ik de kracht uit mezelf naar buiten bracht (deel 13)

Nu je in deel 12 hebt geleerd hoe jij je passie vindt is het tijd om verdiepingsslag te maken. Hoe zorg je ervoor dat je jouw passie over jezelf afroept? Door op intelligente wijze te vragen. In dit artikel ga je het wezenlijke verschil leren hoe en welke vraag jij jezelf moet stellen om te krijgen wat je nastreeft.

Van donderdag 7 april tot en met zondag 10 april woonde ik het vierdaagse seminar ‘Unleash The Power Within’ van Tony Robbins bij. Tony staat bekend als de nummer 1 coach en motivatiespreker ter wereld. Al ruim veertig jaar staat hij absoluut aan de top en coacht hij mensen zoals Oprah Winfrey, Serena Williams, oud-president Bill Clinton en de ‘Wolverine’acteur Hugh Jackman. In deze blogserie deel ik mijn opgedane kennis en ervaring met je, zodat ook jij de kracht van binnenuit kan ontketenen.

 

5 manieren om op intelligente wijze te vragen
Tony vertelde het verhaal over een zwerver die hem om een kwartje vroeg. Op dat moment bedacht Tony zich dat hij de zwerver het kwartje wel kon geven, maar dat hij daarmee een bepaald gedrag stimuleerde. Wat er toen gebeurde was bizar. Tony pakte een hele stapel biljetten van $100 en liet dat zo wapperen voor de ogen van de zwerver. Vervolgens graaide hij in zijn broekzak en vond een kwartje. ‘Hier is je kwartje’ zei Tony waarop de zwerver hem met grote ogen aankeek en richting de broekzak waar de biljetten van $ 100 zaten. ‘Je vroeg om een kwartje, dus krijg je een kwartje. Het leven zal je betalen welke prijs je het vraagt’. Met andere woorden: als je vraagt om €2 dan krijg je €2…

Hier volgen 5 effectievere manieren om resultaat te behalen.

1. Vraag specifiek
Definieer precies wat je nodig hebt, waarom en wanneer je het nodig hebt. Je moet in staat zijn om te laten zien wat je ermee kan produceren. Vraag niet gewoon om geld. ‘Hier is een euro, en ga nu weg’. Vraag voor hoeveel, voor wanneer, voor wat. Het geeft je duidelijkheid en dat is kracht.

2. Vraag iemand die jou kan helpen
Vraag iemand met de middelen om te helpen. Wat je ook wilt, het is iets dat iemand anders al heeft. De truc is om die mensen te vinden en uit te zoeken wat zij goed doen.

3. Creëer waarde voor de persoon aan wie je het vraagt
Zoek uit hoe jij de ander kan helpen voordat je de ander vraagt. Als jij van meerwaarde bent voor hun, dan zullen ze naar jou luisteren. Geef niet iets wat voor jou waardevol is, maar wat voor de ander waardevol is. Doe al het werk eerst zelf.

4. Vraag met gefocuste en congruente overtuiging
Als je niet overtuigd bent van waar je om vraagt, hoe kan iemand anders dat dan zijn? Toon absolute overtuiging in je woorden en fysiologie.

5. Vraag totdat je krijgt wat je wil
Vraag en pas je aan totdat je bereikt wat je wil. Wanneer je succesvolle mensen bestudeert, zal je zien dat zij blijvend hebben gevraagd en blijvend hebben veranderd, omdat ze weten dat ze vroeg of laat iemand zouden vinden die hun behoeftes kon bevredigen.

Actie!
Conditioneren houdt in dat jij jezelf traint bijvoorbeeld om talentvol te worden. In dat geval moet je de benodigde vaardigheden leren. Leer van de mensen die al succesvol zijn op de gebieden waar jij succesvol in wilt worden. Mensen die dik zijn hebben andere rituelen dan mensen die fit en slank zijn. Wil je hier meer over weten? in**@in******.com">Mail me!

 

Voor deze blogserie is het belangrijk om te weten dat het materiaal van Tony allemaal tot stand is gekomen door onderzoek door zowel van Tony als van zijn researchafdeling. Om te weten hoe we als mens blijvende verandering in onszelf en anderen kunnen creëren, heeft Tony onderzoek gedaan naar wat ons als mens vormt. Dit onderzoek heeft hem in staat gesteld om 50 miljoen mensen van 80 verschillende landen te helpen door ze fundamentele tools en strategieën te bieden, waarmee ze hun capaciteiten kunnen maximaliseren en de snelheid kunnen meten waarmee ze hun ware doelen en wensen kunnen behalen. De researchafdeling verzamelt en analyseert alle informatie en legt gemeenschappelijke patronen. Hij haalt het bij de beste mensen in hun vak om tot het allerbeste resultaat te komen.