• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe ik de kracht uit mezelf naar buiten bracht (deel 15)

In dit deel heb ik een opdracht voor je, namelijk ‘DE KLOOF DICHTEN’. Door jezelf de drie vragen te stellen die ik in dit deel behandel, zal je in staat zijn de figuurlijke kloof tussen waar je nu staat en waar je wilt zijn te dichten. In dit artikel geef ik een voorbeeld van de financiële kloof en hoe ik het heb toegepast op mezelf. Ben je er klaar voor?

Van donderdag 7 april tot en met zondag 10 april woonde ik het vierdaagse seminar ‘Unleash The Power Within’ van Tony Robbins bij. Tony staat bekend als de nummer 1 coach en motivatiespreker ter wereld. Al ruim veertig jaar staat hij absoluut aan de top en coacht hij mensen zoals Oprah Winfrey, Serena Williams, oud-president Bill Clinton en de ‘Wolverine’acteur Hugh Jackman. In deze blogserie deel ik mijn opgedane kennis en ervaring met je, zodat ook jij de kracht van binnenuit kan ontketenen.

 

Wat zijn de resultaten waar jij je aan gecommitteerd hebt om te creëren in je leven op financieel gebied?
Waar is je ultieme doel? Waar heb jij je aan gecommitteerd om te bereiken? Aan wat voor leefstijl en identiteit heb jij je gecommitteerd om te creëren? Wat zal de primaire vraag zijn die je jezelf elke dag zal stellen? Wat zijn de overtuigingen die jou zullen empoweren om deze resultaten te creëren?

Mijn ultieme doel is om een miljardair te worden en een businessowner van meerdere ondernemingen. Ik heb mezelf gecommitteerd aan het brengen van een verandering in het leven van mensen en dan in het bijzonder de jeugd en de mensen die een grotere afstand kennen tot de arbeidsmarkt. Ik heb me gecommitteerd aan een levensstijl van gezondheid, beweging, energie en positiviteit. Mijn identiteit  is die van de adviseur, trainer, coach en motivator en inspirator van anderen. De man die ik nodig had toen ik jonger was. Mijn primaire vraag is ‘hoe kom ik daar?’. Ik geloof in mezelf om in deze positie te komen omdat dit blijkt uit mijn resultaten in loondienst.

Waar stond je voordat je deze psychologische verandering maakte?
Wat zijn de resultaten die je in het verleden hebt geproduceerd? Hoe dacht je voorheen over financiën, geld, gebrek of rijkdom? Wat waren de overtuigingen die jou tegen hebben gehouden? Ben je aan het ‘struggelen’? Ben je bang voor de toekomst? Waar stond je financieel gezien? 

Ik stond rood en had een desastreuze financiële situatie. Ik nam dit voor vanzelfsprekend aan en spendeerde geen tijd aan het ontwikkelen van mijn financiële ontwikkeling. Ik dacht dat ik het wel redde door mijn boekhouding goed te doen. Dit proces continueerde met als gevolg dat ik steeds achter de feiten aanliep. Het voelt als een ‘struggle’ omdat ik schulden heb. Ik ben niet bang voor de toekomst omdat ik heb geïnvesteerd in mijn wijsheid en weet welke stappen ik nu moet nemen.

Met welke acties kan je de kloof dichten?
Nu is het tijd om de kloof te dichten. Welke specifieke acties kan je mee beginnen om de kloof te dichten tussen waar je bent geweest en waar jij je aan hebt gecommitteerd om nu te zijn?

Cursussen volgen om mijn financiële IQ te verhogen, mijn eigen bedrijf starten door een ‘blueprint’ te creëren – mijn doelen en plannen zijn helder dus nu is het tijd om de route uit te tekenen – boeken lezen (probeer 700 in 7 jaar, oftewel een gemiddelde van 2 boeken per week), mentoren te verzamelen en leren van mijn business coach, kennis ontwikkelen op het gebied van het runnen van een bedrijf, starten door trainingssessies te geven.

Actie!
Onthoud… 80% is overtuiging (psychologie), 20% is eraan werken (het middel). Wil je weten hoe je dit in praktijk brengt? in**@in******.com">Mail me!

Voor deze blogserie is het belangrijk om te weten dat het materiaal van Tony allemaal tot stand is gekomen door onderzoek door zowel van Tony als van zijn researchafdeling. Om te weten hoe we als mens blijvende verandering in onszelf en anderen kunnen creëren, heeft Tony onderzoek gedaan naar wat ons als mens vormt. Dit onderzoek heeft hem in staat gesteld om 50 miljoen mensen van 80 verschillende landen te helpen door ze fundamentele tools en strategieën te bieden, waarmee ze hun capaciteiten kunnen maximaliseren en de snelheid kunnen meten waarmee ze hun ware doelen en wensen kunnen behalen. De researchafdeling verzamelt en analyseert alle informatie en legt gemeenschappelijke patronen. Hij haalt het bij de beste mensen in hun vak om tot het allerbeste resultaat te komen.