• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe ik de kracht uit mezelf naar buiten bracht (deel 16)

Dit deel zal heel interessant voor je zijn als je ondernemer bent of erover denkt om te gaan ondernemen. Nu je met deel 15 de kloof hebt gedicht, kan je dezelfde oefening ook toepassen op het gebied van ondernemen. De afgelopen jaren is het aantal zelfstandig ondernemers ontzettend gegroeid en de verwachting is dat deze trend zich nog door zal zetten de komende jaren. Waar draait het allemaal om bij het meesteren van je business?

Van donderdag 7 april tot en met zondag 10 april woonde ik het vierdaagse seminar ‘Unleash The Power Within’ van Tony Robbins bij. Tony staat bekend als de nummer 1 coach en motivatiespreker ter wereld. Al ruim veertig jaar staat hij absoluut aan de top en coacht hij mensen zoals Oprah Winfrey, Serena Williams, oud-president Bill Clinton en de ‘Wolverine’acteur Hugh Jackman. In deze blogserie deel ik mijn opgedane kennis en ervaring met je, zodat ook jij de kracht van binnenuit kan ontketenen.

 

Het begint bij de X-factor
De X Factor in business is het vermogen om een manier te vinden om van ontastbare waarde te zijn. Waarde die verder gaat dan dat iemand daadwerkelijk kan meten. Het is het vermogen om een manier te vinden om meer voor je klanten te doen dan absoluut wie dan ook en om op consistente wijze die standaard te vast te houden. Ik heb mijn X-factor als volgt omschreven:

Mijn passie en emotionele intelligentie stelt mij in staat om mensen het gevoel te geven dat ze mij kunnen vertrouwen en geloven. Om die reden weet ik dat ik mensen hun behoeften kan bevredigen en zelfs meer dan dat.

Wat zijn de drie dingen die je tegen kunnen houden?
Angst is datgene wat veel mensen ervan weerhoudt om de stap naar het ondernemerschap te ondernemen. En dan gaat het met name om faalangst om te anticiperen op de weg er naar toe. Ondernemerschap is onvoorspelbaar en vergt flexibiliteit en anticiperend vermogen. Je moet kunnen anticiperen op marktontwikkelingen en trends .Dat vereist volharding, wat gelijk een tweede ding is dat mensen tegenhoudt: een gebrek aan volharding. Als je bij tegenslagen en weerstand de boel wilt opgeven, zal je er niet komen. Sommige ondernemingen hebben eerst 20 keer moeten mislukken voordat er succes werd behaald. Je eigen psychologie (mindset) is daarin van essentieel belang. Dat is het derde ding dat mensen tegenhoudt. Geen geloof in jezelf of overtuiging van je kwaliteiten.

 

Wat zijn de vier kernkrachten die alle bedrijven nodig hebben?
De kracht van…
1. Het accelereren van de toppers in je bedrijf (optimaal salesproces)
2. Het groeien van je laagste afdelingslijn (bottom line)
3. Consistente strategische innovatie (toename van waarde voor klanten)
4. Doorbraakmarketing

Sales heelt alle wonden in een bedrijf dus het salesproces moet geoptimaliseerd worden voor maximaal resultaat. Daarnaast moeten de toppers in je bedrijf geaccelereerd worden om optimale prestaties neer te zetten. Daarmee groeit ook de laagste afdelingslijn met als gevolg dat het bedrijf groeit en er een toename is van waarde voor je klanten. Niet in de laatste plaats door de consistente, strategische innovatie. De laatste kernkracht is zorgen voor marketinguitingen die je (potentiële) klanten het gevoel geven dat ze door met jou in zee te gaan een doorbraak kunnen beleven in datgene wat nu nog een probleem voor ze is. Jij bent de oplossing!

Hoe ziet het meesteren van je business eruit?
Een maand na UPW ben ik naar een 2e seminar van Tony Robbins gegaan, namelijk ‘Business Mastery’. Een programma dat hij volgend jaar april in Nederland zal geven. Ik heb werkelijk alle geheimen en succesformules geleerd tijdens dat seminar. In korte tijd hebben we met Internationaal Ambitieus al grote verschillen en successen geboekt na het toepassen van enkele formules. Deze zullen het komende jaar alleen maar toenemen. Welke 7 stappen zal je leren tijdens het beste businessseminar ter wereld?

1. Weet waar je werkelijk staat en creëer een effectieve businessmap
2. Constante strategische innovatie: producten, diensten of bezorging
3. Constante en nooit eindigende wereldklasse strategische marketing & product beloftes
4. Constante en nooit eindigende systemen die je sales meesteren
5. Constante anticipatie: de kracht van financiële en juridische analyses
6. Constante optimalisatie en maximalisatie: mensen/cultuur, processen/uitvoering
7. Constant dolle fans en een cultuur van terugkerende bezoekers creëren

Wat houden de 7 stappen in?
Veel ondernemers denken dat ze verder zijn met hun bedrijf dan dat werkelijk het geval is. Bij ‘Business Mastery’ heb ik geleerd hoe je erachter kan komen waar je staat. Dat is van essentieel belang omdat je eerst moet weten waar je bent, voordat je kan bepalen waar je heen gaat. De route van A naar B. Vanuit daar kan je bouwen aan je bedrijf en je dienst, product of bezorging constant strategisch innoveren. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat mensen weten wie je bent en wat je doet. Je marketing moet van wereldklasse zijn en eindigt nooit. Breng je X-factor of Unique Selling Point naar voren en zorg voor waardeverhogende marketinguitingen. Ga strategisch te werk en doe beloftes over de werking van je product. Na marketing volgt sales. Het salesproces moet op zijn best draaien en dat werkt het beste als je een systeem bouwt. Er zijn funnels en salestrajecten, maar hoe meester je dat?

Als je bedrijf eenmaal loopt, zijn er altijd dingen waar je niet op gerekend hebt. Je zal zien dat dit vooral te maken heeft met juridische en financiële analyses. Bij Business Mastery leer je hoe je daarop kan anticiperen. Zodra het bedrijf staat is het een kwestie van groeien. Daarvoor moet je het bedrijf optimaliseren en maximaliseren. Dat gaat om de mensen, de cultuur, de processen en de uitvoering. Ik heb nu vele tools tot mijn beschikking om ondernemers daarin te begeleiden. Deze 6 uitgelegde stappen leiden tot de 7e stap. De stap waar alles om draait: het bedienen van je klant. Zie je klanten als meer dan klanten. Creëer een cultuur van terugkerende bezoekers die als dolle fans jou aanbevelen bij anderen en wees continue van waarde voor ze. Heb je interesse in de materie van dit seminar? Scroll dan naar meteen bij actie.

De kracht van het meesteren van je business
Een buitengewoon kwalitatief leven vereist het meesteren van twee vaardigheden:

1. De wetenschap van verwezenlijking
Het vermogen om resultaten te produceren. Om alles te nemen wat jij je kan voorstellen en het echt te maken.

2. De kunst van vervulling
Het vermogen om geluk en genot te voelen in het proces. Om genoegen te hebben bij het leven dat je aan het ervaren bent.

Het geheim van rijkdom en geluk is het worden van een teamplayer. Geluk komt voort uit vooruitgang. Progressie dient zich aan in de vorm van groei en in de zin van bijdrage. Kracht komt naar zij die zich gecommitteerd hebben aan het dienen van anderen.

 

Twee sleutelovertuigingen
1. Mensen doen het beste wat ze kunnen met de middelen die ze hebben
2. Er zijn geen onvermogende mensen, alleen onvermogende staten

Actie!
Het MKB is de motor van de economie. Om optimaal succes te behalen met je business zijn deze 7 stappen onmisbaar voor je bedrijf of organisatie. Zoals ik de kennis van ‘Unleash the power within’ verwerk in blogs, zo bied ik coaching aan waarin ik ondernemers de kennis bijbreng die ik bij Business Mastery heb opgedaan. Als je interesse hebt in een kennismakingssessie om te bekijken wat ik voor je kan betekenen, kan je contact met me opnemen via de in**@in******.com">mail.

 

Voor deze blogserie is het belangrijk om te weten dat het materiaal van Tony allemaal tot stand is gekomen door onderzoek door zowel van Tony als van zijn researchafdeling. Om te weten hoe we als mens blijvende verandering in onszelf en anderen kunnen creëren, heeft Tony onderzoek gedaan naar wat ons als mens vormt. Dit onderzoek heeft hem in staat gesteld om 50 miljoen mensen van 80 verschillende landen te helpen door ze fundamentele tools en strategieën te bieden, waarmee ze hun capaciteiten kunnen maximaliseren en de snelheid kunnen meten waarmee ze hun ware doelen en wensen kunnen behalen. De researchafdeling verzamelt en analyseert alle informatie en legt gemeenschappelijke patronen. Hij haalt het bij de beste mensen in hun vak om tot het allerbeste resultaat te komen.