• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe ik de kracht uit mezelf naar buiten bracht (deel 17)

We zijn aangekomen bij dag 3 van ‘Unleash the Power Within’. De meest heftige sessie van alle dagen waarin we de tools kregen om een doorbraak te beleven voor een nieuw leven. Een sessie van 15 uur! Ik heb werkelijk alle 15 uur oplettend kunnen volgen zonder te gaan plassen en het was de moeite waard. Wat is er allemaal voor nodig om die transformatie in je leven tot stand te laten komen?

Van donderdag 7 april tot en met zondag 10 april woonde ik het vierdaagse seminar ‘Unleash The Power Within’ van Tony Robbins bij. Tony staat bekend als de nummer 1 coach en motivatiespreker ter wereld. Al ruim veertig jaar staat hij absoluut aan de top en coacht hij mensen zoals Oprah Winfrey, Serena Williams, oud-president Bill Clinton en de ‘Wolverine’acteur Hugh Jackman. In deze blogserie deel ik mijn opgedane kennis en ervaring met je, zodat ook jij de kracht van binnenuit kan ontketenen.

Dickens proces
Voor de transformatie die we deze dag ondergingen nam Tony ons mee in het Dickens proces. Een uiterste effectieve tool waarbij je wordt doorboord met confrontaties vanuit je beperkende opvattingen en wat de gevolgen ervan zullen zijn jaren later als je ze niet verandert. Het proces is vernoemd naar Charles Dickens, de schrijver van het klassieke ‘A Christmas Carol’. In de transformatie ben jij Ebenezer Scrooge die drie geesten op bezoekt krijgt van verleden, heden en toekomst. Een proces van pijn, maar wel een die de  moeite waard is omdat je na afloop een ander mens bent. In een ander deel kom ik hier uitgebreid op terug.

De piramide van het meesteren
Om een absolute doorbraak te kunnen maken moet je de piramide van ‘Mastery’ kennen, waarbij de fundering of basis je fysieke lichaam is. Vervolgens leer je de drie pilaren van progressie boeken en waarom het essentieel is om te leren wat je wil doen en waarom. Van daaruit verzamel je de beste tools om je heen en moet je in actie komen! De piramide van het meesteren bestaat uit zeven gebieden van constante groei voor een buitengewoon leven. Hoe ziet die piramide er dan uit?

De 7 gebieden
Een buitengewoon leven komt voort uit het feit dat jij je onverbiddelijk committeert om je te focussen op een constante verbetering van de zeven gebieden van het leven. Het gaat om:

1. Fysieke lichaam              
2. Emoties & Betekenis                     
3. Relaties            
4. Tijd    
5. Werk / Carrière / Missie              
6. Financiën                        
 7. Vieren & Contribueren (spiritueel)

Hoewel alle zeven gebieden van het leven belangrijk zijn, is er toch een hiërarchie die een piekprestatie en vervulling creëert. Bijvoorbeeld, als jij je lichaam niet meestert, zal al het geld, carrièresucces of bijdragen in de wereld waardeloos zijn. Je lichaam staat gelijk aan jouw capaciteit om je gezondheid, energie en vitaliteit te maximaliseren. Je kan geen buitengewone kwaliteit van het leven ervaren zonder het voertuig (middel) dat jou helpt om dat te creëren. Of als je jouw tijd spendeert om al je relatieproblemen op te lossen, terwijl je jouw emoties nog niet hebt gemeesterd, dan ben je rijp voor een ramp. Zonder het meesteren van betekenis en emotie, zal je lot afhangen van de genade van de uitdagingen in het leven. Door een stevige grip op je emoties te hebben, bevrijd je jezelf en treed je proactief de veranderingen tegemoet in plaats van reactief. Hetzelfde geldt voor de mate waarin je jouw focus vaststelt qua tijdsbesteding om een succesvolle carrière te creëren.

Actie!
Wanneer je erachter bent hoe je waarde kan toevoegen in je werk/carrière/missie, dan kan je een plan gaan creëren om je welvarendheid te laten groeien. Spirituele groei en je capaciteit om te vieren en bij te dragen staat bovenaan omdat je niet van de vruchten van je werk kan genieten als je niet de juiste zaden hebt geplant. Deze piramide geeft een relevantie en hiërarchie aan van de kerngebieden in het leven die noodzakelijk zijn om een geweldige levenservaring te creëren.

Voor deze blogserie is het belangrijk om te weten dat het materiaal van Tony allemaal tot stand is gekomen door onderzoek door zowel van Tony als van zijn researchafdeling. Om te weten hoe we als mens blijvende verandering in onszelf en anderen kunnen creëren, heeft Tony onderzoek gedaan naar wat ons als mens vormt. Dit onderzoek heeft hem in staat gesteld om 50 miljoen mensen van 80 verschillende landen te helpen door ze fundamentele tools en strategieën te bieden, waarmee ze hun capaciteiten kunnen maximaliseren en de snelheid kunnen meten waarmee ze hun ware doelen en wensen kunnen behalen. De researchafdeling verzamelt en analyseert alle informatie en legt gemeenschappelijke patronen. Hij haalt het bij de beste mensen in hun vak om tot het allerbeste resultaat te komen.