• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe ik de kracht uit mezelf naar buiten bracht (deel 18)

Deel 17 bevat krachtige content, maar de essentie ervan valt onmogelijk in woorden te beschrijven. Het Dickens-proces kom ik zeker nog op terug, maar in dit deel gaan we door op de piramide van het meesteren en de drie pilaren van vooruitgang. Je moet eerst een nulmeting doen om te weten waar je verbetering in wilt hebben. Vervolgens kan je met de drie pilaren aan de slag met het realiseren van die verbetering.

Van donderdag 7 april tot en met zondag 10 april woonde ik het vierdaagse seminar ‘Unleash The Power Within’ van Tony Robbins bij. Tony staat bekend als de nummer 1 coach en motivatiespreker ter wereld. Al ruim veertig jaar staat hij absoluut aan de top en coacht hij mensen zoals Oprah Winfrey, Serena Williams, oud-president Bill Clinton en de ‘Wolverine’acteur Hugh Jackman. In deze blogserie deel ik mijn opgedane kennis en ervaring met je, zodat ook jij de kracht van binnenuit kan ontketenen.

Het Rad van het Leven
In deel 17 heb ik het gehad over de piramide van het meesteren. Die 7 gebieden kan je ook in de vorm van een rad met elkaar verbinden. Het rad van het leven is een groot wiel opgedeeld in verschillende secties die corresponderen met een paar typische gebieden van het leven van een persoon:
– je fysieke lichaam
– je emoties en betekenissen
– je relaties
– je tijd
– je werk/carrière/missie
– je financiën
– je spiritualiteit (het vieren van successen en je bijdragen).

Het midden van de cirkel is het beginpunt 0 en het uiteinde van de cirkel is het toppunt 10. Het is de bedoeling dat je jezelf een cijfer geeft per gebied tussen 0 en 10 van waar je vandaag staat ten opzichte van waar je wilt staan. Vervolgens teken je een lijn ter verbinding van die punten bijv. 4 bij tijd, 6 bij relaties, 7 bij emoties etc. Er komt als het goed is een figuur uit, die niet de vorm van een wiel heeft. Tenzij je op alle punten bijv. een 7 scoort. Hoe ronder het wiel, des te beter je kan rollen of rijden en des te fijner jij je leven ervaart.

 

De 3 Pilaren van Vooruitgang
Nu je weet hoe rond jouw wiel is, weet je op welke gebieden je verbetering in je leven wilt toepassen. Dat doe je in drie stappen.

I.              Pas laserfocus toe. Maak het duidelijk en aantrekkelijk/urgent
II.             Vind de beste middelen/plan/strategie/coaching voor resultaten
III.            Onderneem actie! Maak je los en bevrijd jezelf

1e Pilaar
De 1e stap is om duidelijk te maken welke resultaten je in je leven wenst. Wat is jouw definitie van een buitengewoon leven? Zonder een duidelijke en aantrekkelijke visie voor wat je vandaag wilt, zal je niet in staat zijn om een doel voor duurzaam geluk te vinden, laat staan het krijgen. Als je de moed hebt om de waarheid onder ogen te komen van waar je staat, zal je ook het ontdekken van waar je wilt zijn.

2e Pilaar
Zodra je jouw doel hebt gedefinieerd, heb je een effectief en efficiënt plan nodig om ervoor te gaan. Om de kloof te dichten tussen waar je staat en waar je naar toe wilt, heb je een bewezen strategie, een effectieve mentor en training om je tot actie over te laten gaan.

3e Pilaar
Hoewel sommige middelen niet voldoende zijn, zal je toch datgene wat jou blokkeert moeten verwijderen en die kracht binnen in je naar buiten moeten brengen. Hoe komt dat we soms weten wat te doen, grootse motieven hebben om te veranderen en toch er niet in slagen om door te zetten? Wat er ontbreekt is de praktische kennis van menselijke psychologie: waarom we doen wat we doen en hoe we dat veranderen. Door je persoonlijke ‘blueprint’ te begrijpen, hoe je betekenis en emotie creëert en wat jou ertoe beweegt om te denken, voelen en je te gedragen hoe je doet, kan je niet alleen de antwoorden op deze vragen krijgen, maar ook leren hoe je duurzame verandering en vervulling kan creëren.

Voor deze blogserie is het belangrijk om te weten dat het materiaal van Tony allemaal tot stand is gekomen door onderzoek door zowel van Tony als van zijn researchafdeling. Om te weten hoe we als mens blijvende verandering in onszelf en anderen kunnen creëren, heeft Tony onderzoek gedaan naar wat ons als mens vormt. Dit onderzoek heeft hem in staat gesteld om 50 miljoen mensen van 80 verschillende landen te helpen door ze fundamentele tools en strategieën te bieden, waarmee ze hun capaciteiten kunnen maximaliseren en de snelheid kunnen meten waarmee ze hun ware doelen en wensen kunnen behalen. De researchafdeling verzamelt en analyseert alle informatie en legt gemeenschappelijke patronen. Hij haalt het bij de beste mensen in hun vak om tot het allerbeste resultaat te komen.