• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe ik de kracht uit mezelf naar buiten bracht (deel 2)

Zondag was de laatste dag van het seminar. Die dag vierden we feest en gingen we uit eten met een grote groep Nederlanders en Belgen om het waardig af te sluiten. De volgende dag was het uitchecken en weer terug naar Nederland. Ik had niet verwacht dat ik een dag na het seminar al geconfronteerd zou worden met een situatie, waarbij ik de stof direct kon toepassen in de praktijk. In de bus naar Amsterdam stapte er halverwege een dronken Ethiopische vluchteling in, die agressief was en ruzie zocht met passagiers. Hoe liep dat af?

Van donderdag 7 april tot en met zondag 10 april woonde ik het vierdaagse seminar ‘Unleash The Power Within’ van Tony Robbins bij. Tony staat bekend als de nummer 1 coach en motivatiespreker ter wereld. Al ruim veertig jaar staat hij absoluut aan de top en coacht hij mensen zoals Oprah Winfrey, Serena Williams, oud-president Bill Clinton en de ‘Wolverine’acteur Hugh Jackman. In deze blogserie deel ik mijn opgedane kennis en ervaring met je, zodat ook jij de kracht van binnenuit kan ontketenen.

 

Terugreis
Voldaan en zelfverzekerd zat ik in de bus en sprak ik met mijn jongere zus nog na over wat we de afgelopen dagen hadden meegemaakt. Het was rustig in de bus. Veel rustiger dan op de heenreis. Minder mensen, maar ook een meer gemoedelijke sfeer. We maakten kennis met een groepje die in Londen naar een spiritueel evenement waren geweest. We deelden elkaars ervaringen en het leek een beetje op wat je kan omschrijven als het ‘hippiegevoel’ en dat was relaxed. Daar kwam wreed verandering in toen we in Den Bosch aankwamen.

Dronken vluchteling
De kracht van binnenuit ontketenen is een proces van zelfbewustwording. Met andere woorden, je hebt het al in je maar weet misschien nog niet hoe je het eruit moet krijgen. In Den Bosch werd ik meteen geconfronteerd met die keuze. Er stapte een jongen in, die stomdronken was en daar agressief door werd. De jongen was vermoedelijk een vluchteling vanuit Ethiopië, die uiteindelijk in Nederland is gestrand en nu dakloos is. Hij viel iedereen lastig in de bus en ik schonk geen aandacht aan hem, wat hij volgens mij ook door had. Ik merkte aan mezelf dat het me onrustig maakte en dat ik een ongemakkelijk gevoel had…

Mijn omgeving merkte het direct aan mijn houding en ik besloot om de ademhalingsoefening te doen om tot rust te komen en controle te houden over de angst. Dat was maar goed ook, want na de korte busstop kwam deze jongen naast mij zitten. Hoe zou ik hiermee omgaan?

Confrontatie
Van binnen had ik zoiets van ‘laat me met rust’, maar ik besloot om het gesprek aan te gaan. Ik merkte op dat hij rustig werd omdat ik ook rustig was. Daar waar hij door iedereen in de bus werd weggejaagd en hij agressief reageerde, deed ik het tegenovergestelde waardoor ik, het zij onbewust, zijn patroon doorbrak. Iets wat Tony ook benoemde in het seminar. Ik bood hem water aan zodat hij zichzelf van vocht kon voorzien, wat ook nodig was na zijn alcoholgebruik. Vervolgens heeft hij het resterende gedeelte van de trip niemand meer lastiggevallen en bood hij vlak voor hij uitstapte zijn excuses aan, aan de passagiers die hij eerder lastigviel…

Actie!
Voorheen zou ik anders hebben gehandeld en het uit de weg zijn gegaan, maar door de oefeningen en de ‘firewalk’ bleek ik nu in staat om mijn angst het hoofd te bieden met een succesvolle uitkomst. Ik vierde dit succes ook omdat dit belangrijk is voor het conditioneringsproces van succes. Doe er je voordeel mee! Ik daag je uit om ook dingen te doen waar je bang voor bent om vanuit daar een overwinning op jezelf te behalen. Succes!

Voor deze blogserie is het belangrijk om te weten dat het materiaal van Tony allemaal tot stand is gekomen door onderzoek door zowel hem als zijn researchafdeling. Om te weten hoe we als mens blijvende verandering in onszelf en anderen kunnen creëren, heeft Tony onderzoek gedaan naar wat ons als mens vormt. Dit onderzoek heeft hem in staat gesteld om 50 miljoen mensen van 80 verschillende landen te helpen door ze fundamentele tools en strategieën te bieden, waarmee ze hun capaciteiten kunnen maximaliseren en de snelheid kunnen meten waarmee ze hun ware doelen en wensen kunnen behalen. De researchafdeling verzamelt en analyseert alle informatie en legt gemeenschappelijke patronen. Hij haalt het bij de beste mensen in hun vak om tot het allerbeste resultaat te komen.