• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe ik de kracht uit mezelf naar buiten bracht (deel 3)

Hoe ik de kracht uit mezelf naar buiten bracht (deel 3)

Na die lange busrit en die vervelende dronken jongen komen we in de avond aan in Nederland. Het weerzien met familie en vrienden is erg spannend, omdat we uit die ‘bubble’ zijn en terug in een omgeving met mensen die nog volgens geconditioneerde maatstaven en beperkende overtuigingen leven. Dat vormt ook de grootste uitdaging waar we voor zijn gewaarschuwd, wat op zich natuurlijk ook wel logisch is. Hoe ben ik om gegaan met mensen die denken dat ik ‘gebrainwasht’ ben en maar een rare vogel ben geworden?

Van donderdag 7 april tot en met zondag 10 april woonde ik het vierdaagse seminar ‘Unleash The Power Within’ (UPW) van Tony Robbins bij. Tony staat bekend als de nummer 1 coach en motivatiespreker ter wereld. Al ruim veertig jaar staat hij absoluut aan de top en coacht hij mensen zoals Oprah Winfrey, Serena Williams, oud-president Bill Clinton en de ‘Wolverine’acteur Hugh Jackman. In deze blogserie deel ik mijn opgedane kennis en ervaring met je, zodat ook jij de kracht van binnenuit kan ontketenen.

Gerelateerd: Wat Tony Robbins mij leerde over de kracht van positief denken

 

Het begint met de waarom-vraag…
Door stil te staan bij de reden waarom ik naar UPW ben gegaan, kon ik ook beter omgaan met meningen van anderen. Ik besefte dat anderen het vanuit een ander perspectief bekijken en dat het geen zin had om hun te overtuigen van mijn gelijk, maar dat ik wel kon uitleggen waarom ik ben gegaan.

De reden dat ik ben gegaan
Ik was al enige tijd bezig met persoonlijke ontwikkeling en het voeden van mijn innerlijke honger. Op het gebied van carrière had ik me 5 jaar geleden een doel voorgenomen en nadat ik dat doel had bereikt, had ik nog steeds dat gevoel van leegte. De functie en het werkveld waar ik zat gaf me de niet de volledige vervulling en ik ging weer op zoek naar mijn volgende stap.

Ik begon seminars te bezoeken, boeken te lezen, filmpjes te bekijken en zag een patroon. Als Recruiter ging het mij vooral om het werken met mensen, wat ze drijft en hoe ze hun innerlijke krachten en talenten konden inzetten. Op de National Achievers Congres kwam ik in aanraking met Succesgids en kreeg een uitnodiging om een Tony Robbins Workshop bij te wonen gegeven door Johan Driessens. Die avond zag ik in dat Tony Robbins het hoogst haalbare is op het gebied van seminars over zelfontwikkeling.
 
Gerelateerd: Hoe ik de kracht uit mezelf naar buiten bracht (deel 1)

Wat voor seminar is UPW nou eigenlijk?
UPW is een uitnodiging om te herkennen, ontdekken en gebruik te maken van de meeste krachtige middelen die we als mens al bezitten: moed, vertrouwen, vastberadenheid, passie en drijf om te groeien, bij te dragen en het vieren van het leven op het diepste en meest krachtige niveau. Waar het echt om gaat in dit programma is niet het veranderen van jezelf, maar meer over het worden van jezelf. Hoe meer je weet over wie je bent, waar je van houdt, wat je haat, wat je opwindt en wat je drijft, des te makkelijker zal het voor je zijn om te bereiken wat je wil en om vervuld te raken.

Stiekem
Uiteindelijk weten we allemaal dat wat we bereiken ons nooit gelukkig zal maken. WIE we worden is bepalend voor ons geluk. Het is het enige blijvende aspect van het leven. Tony gelooft dat er bij iedereen diep van binnen een innerlijke honger zit voor iets meer, iets dieper, iets rijkers en blijvends. We hebben allemaal een innerlijke zekerheid dat ongeacht hoe groots onze levens nu al zijn, er toch een ander niveau is. Een niveau van passie, dankbaarheid, connectie, geluk en succes. ‘Honger is het meest buitengewone ingrediënt in het leven dat wij nodig hebben. Echte drijf, echte passie’.

Actie!
‘Er is een machtige, drijvende kracht in ieder mens die, eenmaal ontketend, iedere visie, droom of wens kan realiseren. Het was mijn levensvraag om deze kracht aan te wakkeren en om een ieder van ons te herinneren aan de ongelimiteerde kracht die in ons allen woont en deze te gebruiken’ aldus Tony. Het belangrijkste om met de reacties van mensen om te kunnen gaan, was om te laten zien dat ik hetzelfde ben gebleven , maar wel met nieuwe wijsheden om beter om te gaan met uitdagingen en problemen.

Gerelateerd: Hoe ik de kracht uit mezelf naar buiten bracht (deel 2)

 

Voor deze blogserie is het belangrijk om te weten dat het materiaal van Tony allemaal tot stand is gekomen door onderzoek door zowel van Tony als van zijn zijn researchafdeling. Om te weten hoe we als mens blijvende verandering in onszelf en anderen kunnen creëren, heeft Tony onderzoek gedaan naar wat ons als mens vormt. Dit onderzoek heeft hem in staat gesteld om 50 miljoen mensen van 80 verschillende landen te helpen door ze fundamentele tools en strategieën te bieden, waarmee ze hun capaciteiten kunnen maximaliseren en de snelheid kunnen meten waarmee ze hun ware doelen en wensen kunnen behalen. De researchafdeling verzamelt en analyseert alle informatie en legt gemeenschappelijke patronen. Hij haalt het bij de beste mensen in hun vak om tot het allerbeste resultaat te komen.