• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe ik de kracht uit mezelf naar buiten bracht (deel 7)

In deel 6 behandelde ik de zes menselijke behoeftes en hoe je vanuit daar bewust kan worden van je gedrag. Ik hoop dat je met de oefening aan de slag bent gegaan, zodat je er klaar voor bent om de vervolgstap te nemen. In dit deel 7 zal ik informatie met je delen over hoe je kan beginnen met het creëren van veranderingen. Wat doe je zodra jij bewust bent van je gedrag en hoe dat jou beperkt in het behalen van je successen en het leven van je dromen?

Van donderdag 7 april tot en met zondag 10 april woonde ik het vierdaagse seminar ‘Unleash The Power Within’ van Tony Robbins bij. Tony staat bekend als de nummer 1 coach en motivatiespreker ter wereld. Al ruim veertig jaar staat hij absoluut aan de top en coacht hij mensen zoals Oprah Winfrey, Serena Williams, oud-president Bill Clinton en de ‘Wolverine’acteur Hugh Jackman. In deze blogserie deel ik mijn opgedane kennis en ervaring met je, zodat ook jij de kracht van binnenuit kan ontketenen.

Communicatie is de sleutel!
Een bekend gezegde maar ongelofelijk waar. Communicatie draait om overtuigingen, interpretaties, betekenissen, associaties de uitleg van wat je voelt en hoe je over dingen denkt. Zoals je merkt zijn dat extreem belangrijke onderwerpen. Er zijn twee sleutels tot uitzonderlijke communicatie. Als eerste moet je inzien dat de kwaliteit van je leven voortkomt uit de kwaliteit van je communicatie. Ten tweede moet je beseffen dat niets in het leven enige betekenis heeft behalve de betekenis die je er zelf aan geeft.

Drie Vormen Van Communicatie
Het kennen van de drie vormen van communicatie is van essentieel belang, want daarmee kan je invloed uitoefenen op jezelf en anderen. De drie vormen zijn:

1. Woorden (7%)
2. Stemkwaliteiten (38%)
3. Fysiologie (55%)

Woorden vertegenwoordigen 7% van wat daadwerkelijk menselijk gedrag beïnvloedt. Stemkwaliteiten vertegenwoordigen 38% van wat een ander mens beïnvloedt. Met andere woorden, hoe jij je stem gebruikt zal soms meer in gang zetten dan wat je zegt. Fysiologie vertegenwoordigt 55%. De manier waarop jij je lichaam gebruikt vertegenwoordigt de meerderheid van daadwerkelijk mensen beïnvloed wanneer je communiceert.

Kernopvattingen
Het is belangrijk om te begrijpen dat je kernopvattingen jou helpen om verandering teweeg te brengen. Het is niet wat er gebeurt, het is wat je DOET dat het verschil maakt. Om dingen voor jou te veranderen, zal JIJ moeten veranderen. Als niet weet hoe, ga dan op zoek naar mensen die de resultaten hebben die jij wilt. Ontdek wat deze rolmodellen doen en doe dan hetzelfde.

 

Het verwerken van angsten
Nu jij je bewust bent communicatie en opvattingen is het tijd om het toe te passen in de praktijk. Dat doe je door jezelf drie vragen te stellen:

1. Wat is je grootste angst?
2. Welk voordeel heeft deze angst jou gegeven?
3. Waarom zou je nu bevrijd moeten zijn van deze angst?

Voor deze oefening heb ik mijn angst voor honden gebruikt. Het voordeel was dat ik daardoor op mijn hoede ben in situaties waar honden lopen zoals bij het hardlopen. Ik heb mezelf overtuigd om me te bevrijden van deze angst zodat ik buiten kan rennen met een relaxte gedachte, zonder me bezorgd te maken over honden. Conclusie: redenen komen eerst, antwoorden komen later.

Actie!
Verander de patronen die jou ervan weerhouden om te komen waar je bent. Leiders zijn lezers en leiden hun leven naar hun koers. Ga boeken lezen die jouw gedachten en overtuigingen versterken, zodat jij meer overtuigd raakt van je kunnen. De waarheid zal je bevrijden. Dat  is ook een reden om taal gewoon te gebruiken zoals het is, in plaats van politiek correct of verzachtend te spreken om een ander te sparen. Dat is fout. Praat vuil. Het is echt en puur zoals je denkt. En onthoud… Jezelf vinden is een kwestie van ‘hapjes nemen’. Doe dit spontaan om het te ontdekken. Veel plezier ermee!
 

 

Voor deze blogserie is het belangrijk om te weten dat het materiaal van Tony allemaal tot stand is gekomen door onderzoek door zowel van Tony als van zijn researchafdeling. Om te weten hoe we als mens blijvende verandering in onszelf en anderen kunnen creëren, heeft Tony onderzoek gedaan naar wat ons als mens vormt. Dit onderzoek heeft hem in staat gesteld om 50 miljoen mensen van 80 verschillende landen te helpen door ze fundamentele tools en strategieën te bieden, waarmee ze hun capaciteiten kunnen maximaliseren en de snelheid kunnen meten waarmee ze hun ware doelen en wensen kunnen behalen. De researchafdeling verzamelt en analyseert alle informatie en legt gemeenschappelijke patronen. Hij haalt het bij de beste mensen in hun vak om tot het allerbeste resultaat te komen.