• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe ik de kracht uit mezelf naar buiten bracht (deel 8)

In deel 7 had ik het over het verband tussen communicatie en het verwerken van angsten. Nu jij je bewust bent van de vormen van communicatie en het feit dat communicatie slechts 7% uit woorden bestaat, weet je dus beter vorm te geven aan je gedrag. Nu is het tijd om te werken aan de twee belangrijkste vaardigheden die een ieder zou moeten meesteren. Ben jij iemand die alleen streeft naar verwezenlijking? Of sta je ook stil bij vervulling?

Van donderdag 7 april tot en met zondag 10 april woonde ik het vierdaagse seminar ‘Unleash The Power Within’ van Tony Robbins bij. Tony staat bekend als de nummer 1 coach en motivatiespreker ter wereld. Al ruim veertig jaar staat hij absoluut aan de top en coacht hij mensen zoals Oprah Winfrey, Serena Williams, oud-president Bill Clinton en de ‘Wolverine’acteur Hugh Jackman. In deze blogserie deel ik mijn opgedane kennis en ervaring met je, zodat ook jij de kracht van binnenuit kan ontketenen.

 

De twee ‘Meester Vaardigheden’ in het leven
De vaardigheden waar je beter in moet worden zijn ‘de wetenschap van de verwezenlijking’ en ‘de kunst van vervulling’. Om iets te verwezenlijken heb je een visie nodig om vervolgens waar te maken. Speaker’s Night is daar een persoonlijk voorbeeld van. Het kwam voort uit een obsessie, focus, honger en opwinding. Vergelijk het maar met een kind, die je leert hoe te lopen. Het is een absolute noodzaak want de baby moet lopen, dus ga je net zolang door totdat je krijgt wat je wilt en je doel bereikt hebt.

Drie krachten om dingen te creëren
Focus, massieve actie en dankbaarheid. Focus geeft je de kracht van absolute helderheid en toewijding. Met massieve actie bereik je een effectieve mate van uitvoering en met dankbaarheid creëer je waardering. Succes en verwezenlijking zijn een kunst. Succes zonder vervulling is falen.  Robin Williams is daar een voorbeeld van. Hij was ontzettend succesvol, maar hij had geen vervulling en pleegde zelfmoord. Lijden betekent dat je vindt dat het leven minder waard is dan de dood, dus pleeg je zelfmoord. Zorg ervoor dat je jouw leven meer waard vindt dan de dood. Kies een goede staat zoals blijdschap, dankbaarheid of passie. Ontdek wat jouw ding is en vergroot dat.

Ga ervoor!
Als je een back-up hebt, zal je op een gegeven moment opgeven. Verbrand je schepen! De mensen met wie je tijd doorbrengt zijn bepalend voor wie jij zal worden. Het belangrijkste in het leven is dat jij je leven leidt in een mooie staat. Gevrijwaard van negatieve gedachten. Om iets te managen is het belangrijk dat je het meet om dingen beter te maken. Het niveau van focus en constante meetmomenten. Lijden is een teken van zelfobsessie. Een illusie van verlies. Pijn en lijden is niet hetzelfde. Lijden is het verhaal van de pijn en wordt veroorzaakt door de angst voor verlies, minder en nooit. Dit is echt een illusie van het brein.

Hoe zet je het lijden stop?
Neem de beslissing, neem de controle en vang het lijden op. Het brein werkt om te overleven en ziet alleen dingen die fout zijn. Daarom moeten wij de controle hebben, zodat we het lijden kunnen opvangen als het oprijst, zodat wij oprijzen en niet lijden. Waardeer en geniet, leer en groei, heb lief, geef en wees dankbaar. Benjamin Disraeli zegt dat we geen schepsels van omstandigheden zijn, maar dat we omstandigheid creëren. Dit staat los van het brein, dat ons te allen tijde probeert te beschermen. Het is al 2 miljoen jaar oud en vertelt ons wat verkeerd is om te doen. Energie is leven, waarbij lage energie slecht is en hoge energie het beste. Dan is ‘de sky the limit’. Ergens inzet voor hebben is waar het allemaal om draait.

Invloed
Leiders beïnvloeden… Om een ander te beïnvloeden moet je weten wat ze al beïnvloed. De staat waarin je bent is wat mensen voelen. 2 krachten die onze beslissingen beïnvloeden zijn de staat waar van moment tot moment in verkeren en ons plan voor de langere termijn. Als je nagaat dat beweging emotie creert en dat het anders bewegen van je lichaam ervoor zorgt dat jij je ook anders wordt, dan begrijp je dat je daarmee invloed uitoefent op hoe jij je voelt. Je bent dus niet boos, je wordt boos. Alles wat je wil zit in het lichaam. Het is het gevoel wat jij denkt dat het je zal geven. Zodra jij je verwachtingen verlaagt, verlaag je ook je drijf.

Doorbraak
Een doorbraak kan je vergelijken met het stappen uit je comfortzone. Je doet iets om sterker te worden of te groeien en nadat je het gedaan hebt, beleef je dus een doorbraak. Bijna altijd gaan daar drie stappen aan vooraf. Tony noemt dat de drie gouden ‘S’en:

Staat – Story (verhaal) – Strategie.

Het komt niet door de strategie waardoor je faalt. Het is het verhaal. Als het verhaal klopt… Als je jezelf vertelt dat je het niet kan, dan zullen je gedachten dat ook vinden. Tony zegt daarom ‘scheid van het verhaal, trouw met de waarheid’. Vind een goede staat, zorg dat je verhaal klopt (je ‘why’) en kies dan een strategie. Resultaat is een doorbraak en een stap dichter bij succes. De angst zal nooit weg gaan! Gebruik daarom de energie om met je ‘angst’ te dansen. Leer om met angst om te gaan, of angst zal jouw leiden. Treedt het probleem tegemoet en los het op. Het beperkende verhaal staat tussen jou en het behalen van je doel. Stop met het luisteren naar het beperkende verhaal. Edward B. Butler zei:

‘Een man heeft enthousiasme voor 30 minuten, een andere voor 30 dagen, maar het is de man die het voor 30 jaar heeft die een succes maakt van zijn leven.’

Actie!
Besef dat je met ‘state’ jezelf positief kan beïnvloeden. Een strategie is een kwestie van een rolmodel zoeken, die al het resultaat heeft behaald dat jij voor ogen hebt. Het belangrijkste en moeilijkste is het verhaal dat jij jezelf vertelt. Bedenk jij redenen waarom iets wel of niet kan of draai jij het om en geloof je in wat je wilt bereiken? Als je hierover van gedachten wilt wisselen, schroom niet om mij hiervoor te contacten…

Voor deze blogserie is het belangrijk om te weten dat het materiaal van Tony allemaal tot stand is gekomen door onderzoek door zowel van Tony als van zijn researchafdeling. Om te weten hoe we als mens blijvende verandering in onszelf en anderen kunnen creëren, heeft Tony onderzoek gedaan naar wat ons als mens vormt. Dit onderzoek heeft hem in staat gesteld om 50 miljoen mensen van 80 verschillende landen te helpen door ze fundamentele tools en strategieën te bieden, waarmee ze hun capaciteiten kunnen maximaliseren en de snelheid kunnen meten waarmee ze hun ware doelen en wensen kunnen behalen. De researchafdeling verzamelt en analyseert alle informatie en legt gemeenschappelijke patronen. Hij haalt het bij de beste mensen in hun vak om tot het allerbeste resultaat te komen.