• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe ik de kracht uit mezelf naar buiten bracht (deel 9)

In deel 8 had ik over de wetenschap van verwezenlijking en de kunst van vervulling. Nu jij je bewust bent van de twee belangrijkste vaardigheden om te meesteren is het tijd voor neuro-associatieve conditionering. Het is dag 2 van het seminar met als thema ‘zet je dromen om in werkelijkheid’. Een dag waarbij we leerden hoe je jezelf conditioneert voor succes. Ben je ook benieuwd naar de ultieme succesformule?

Van donderdag 7 april tot en met zondag 10 april woonde ik het vierdaagse seminar ‘Unleash The Power Within’ van Tony Robbins bij. Tony staat bekend als de nummer 1 coach en motivatiespreker ter wereld. Al ruim veertig jaar staat hij absoluut aan de top en coacht hij mensen zoals Oprah Winfrey, Serena Williams, oud-president Bill Clinton en de ‘Wolverine’acteur Hugh Jackman. In deze blogserie deel ik mijn opgedane kennis en ervaring met je, zodat ook jij de kracht van binnenuit kan ontketenen.

 

Neuro-associatieve conditionering
Mensen zijn tegenwoordig wel bekend met Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Het leert je om gedrag van anderen te lezen, maar het woord programmeren impliceert dat je jezelf ‘automatiseert’ om patronen te creeren. Dat wordt lastig want zo werkt het namelijk niet. Je stopt niet met roken omdat je jezelf herprogrammeert. Als mens kunnen we het emotionele aspect niet uitschakelen en onder stress neemt onze ‘oude ik’ het allemaal weer over en kan je ook weer terugvallen op oude gewoontes. Waarin verschilt Neuro Associatief Conditioneren (NAC) van NLP?

Het verschil
Met NAC leer je jezelf te conditioneren voor succes  door jezelf opnieuw te ‘bedraden’ en je brein te herconditioneren door andere associaties te leggen bij gebeurtenissen. Tony vroeg aan een vrouw of ze stil kon staan bij een buitengewone ervaring. De ervaring was iets waar iedereen een beeld bij had, namelijk een orgasme. De vrouw kon onmiddellijk die gevoelens terug halen, waarbij Tony die vrouw een associatie liet leggen tussen een orgasme en een gevoel van zelfverzekerdheid. Daarmee creëerde hij een doorbraak voor die vrouw, die op dat moment last had van een depressie.

De ultieme succesformule
Deze formule bestaat uit vijf stappen.

1. Ken je UITKOMST. Duidelijkheid is kracht!!!
2. Ken je REDENEN WAAROM je doet wat je doet. Waarom is het een ‘must’?
3. Onderneem MASSIEF ACTIE
4. Wees je bewust van wat JE NU KRIJGT
5. VERANDER je AANPAK

Het is belangrijk om je uitkomst duidelijk te hebben. Wat jij je ook voorstelt of naar kijkt, je zenuwstelsel vertelt je wat je moet doen of welke acties noodzakelijk zijn. De redenen waarom je doet wat je doet moet sterk genoeg zijn. Kies redenen die zo sterk zijn dat je in staat bent om er voor te willen sterven. De massieve actie houdt in dat je consistent, elke dag bezig moet zijn met werken aan je doel totdat je bent waar je wil zijn. Daarom is het ook belangrijk om je bewust te zijn van wat je krijgt of ontvangt. Als je tevreden bent met wat je krijgt, dan heb je succes. Zo niet, dan moet jij de manier waarop je het aanpakt veranderen. Net zo lang tot je succesvol bent.

Activeer je geheugen
Er zijn vier woorden die je herinneringen zullen activeren: perceptie, fysiologie, rapporteren en strategie.

1. Perceptie     : het hebben van visie heeft een begeleidende werking
2. Fysiologie    : motie bepaalt hoe jij je voelt en hoe jij je gedraagt
3. Rapporteren : wees consistent in staat om in lijn te staan met ander mensen
4. Strategie      : een manier om consistent je doelen te bepalen
 

De kracht van overtuigingen
Een overtuiging is een gevoel van zekerheid over wat iets betekent. Er zijn drie overtuigingen voor blijvend succes.

1. Het MOET NU veranderen
2. IK moet het NU veranderen
3. Ik KAN het NU veranderen

Onthoud! Het VERLEDEN staat niet gelijk aan de TOEKOMST tenzij je daar leeft. Handig voor mensen die denken dat als ze in het verleden gefaald hebben zij dit niet kunnen veranderen en doorgaan met hetzelfde patroon.

 

in**@in******.com">Mail me voor een gratis intake of voor meer informatie over het hoe jij de kracht uit jezelf naar buiten kan brengen.

Voor deze blogserie is het belangrijk om te weten dat het materiaal van Tony allemaal tot stand is gekomen door onderzoek door zowel van Tony als van zijn researchafdeling. Om te weten hoe we als mens blijvende verandering in onszelf en anderen kunnen creëren, heeft Tony onderzoek gedaan naar wat ons als mens vormt. Dit onderzoek heeft hem in staat gesteld om 50 miljoen mensen van 80 verschillende landen te helpen door ze fundamentele tools en strategieën te bieden, waarmee ze hun capaciteiten kunnen maximaliseren en de snelheid kunnen meten waarmee ze hun ware doelen en wensen kunnen behalen. De researchafdeling verzamelt en analyseert alle informatie en legt gemeenschappelijke patronen. Hij haalt het bij de beste mensen in hun vak om tot het allerbeste resultaat te komen.