• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe ik de weg vond in het donker

Als ambitieus persoon ben je niet alleen ambitieus in je werk, maar ook in je leven. Toch komt het voor dat ook ambitieuze personen foute keuzes maken. In het ondernemen is dat bekend en juist goed omdat je van die fouten direct leert hoe je het beter moet doen. Hoe werkt dat met ambitie? In dit artikel vertel ik je hoe ik kon rijzen vanuit een dieptepunt en welk resultaat dat me opleverde.

Ais coach help ik anderen om zelfinzicht te verkrijgen, zodat ze betere keuzes kunnen maken voor een vervuld en voldaan leven op het gebied van carrière, ondernemen en relaties. Echter, als coach heb je ook een coach nodig die jou daarbij kan helpen. Daar kwam ik onlangs zelf achter en dan meer in de zin van hoe zich dat uit in de praktijk. Natuurlijk heb ik vaker gehoord dat je iemand nodig hebt die objectief naar de situatie kan kijken. Toch kwam deze ontdekking als een verrassing.

Wat is er aan de hand?
Sinds ik naar ‘Unleash the power within’ ben geweest, heb ik enorme stappen gemaakt. Zo groot dat ik weleens vergeet dat het nog  geen eens een half jaar geleden is dat ik mijn doorbraak heb beleefd. Het is dan niet zo gek dat ik weleens terugval in oude patronen. Ik merkte op dat ik bij mijn terugval direct in oude emoties schoot, waardoor ik niet in staat was om in te zien dat ik mijn ‘doorbraaklessen’ niet meer op mezelf toepaste.

Wat is nou eigenlijk het probleem?
Waar ik dacht juist sterk te zijn in zelfreflectie, en ik dat nog steeds wel ben, verloor ik mezelf in emotie. Inmiddels ben ik erachter dat zodra je zelf moet dealen met onverwerkte kwetsuur uit het verleden, het moeilijk is om je eigen coach of therapeut te zijn. Tegelijkertijd ben ik als coach dusdanig kritisch met als gevolg dat ik niet snel wat van andere coaches aanneem, vooral als ik me niet kan vinden in hun argumenten. Men moet bij mij met overtuigende wapenfeiten komen.

Hoe is het opgelost?
Toen ik werd geconfronteerd met mijn gedrag, deed dat wat met me. Ik vroeg me af wat de coach zag wat ik zelf niet zag, dus ik begon na te denken en besprak dit met mijn collegacoach van ‘Koester de kracht in jezelf’ met wie ik al maanden mijn inzichten deel. Zij wees mij erop dat ik met onverwerkte gevoelens zit en bracht deze bij mij naar boven. Nu kon ik het inzien! Helderheid zorgt ervoor dat je weet waar het pijnpunt zit en van daaruit kon ik er aan gaan werken.

Hoe is het nu?
Ik zag in dat ik mezelf moest vergeven voor de fouten die ik heb gemaakt. Het is tijd om andere associaties te linken aan deze voor mij vervelende en moeilijke periode. Ik moet juist dankbaar zijn voor deze ervaring, want daardoor ben ik juist tot zelfinzicht gekomen en heb ik diverse doorbraken kunnen beleven en zelfs anderen daarmee kunnen helpen. Kennelijk had ik dit nodig om die innerlijke oerkracht eindelijk naar buiten te brengen.

Resultaat
Als ik kijk waar ik nu sta en verder naar op weg ben, dan moet ik juist blij zijn met deze ervaringen en ontwikkelingen. Ik ben opgestaan uit een dal en ben daardoor krachtig en mentaal gespierd en kan daardoor tot anderen doordringen tijdens motiverende spreeksessies, trainingen en coachingsessies. Vanaf nu associeer ik die vervelende periode als de wederopstanding en het begin van een mooie en succesvolle periode. Met openbaringen, dankbaarheid, groei en bijdragen.

Actie!
Donderdag 8 december gaat het bij Speaker’s Night over relaties. Het is tevens de laatste editie van dit kalenderjaar, waardoor we stil willen staan bij het eerste jaar van dit unieke sprekersevenement. We gaan er dus een mooie en memorabele avond van maken. Ik hoop je te mogen verwelkomen! Klik hier voor meer info!