• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe inspiratieweekenden bijdragen aan zakelijk succes

 

 

 

Onlangs waren Silvino en Pascal weer op inspiratieweekend. Een jaarlijkse traditie waar de co-founders het afgelopen jaar evalueren en inspiratie op doen voor het aankomende jaar. Na Groningen en Rotterdam was het deze keer de beurt aan Enschede. Ver uit de buurt van standplaats Almere en behoorlijk uit de comfortzone van beide heren. Ideaal recept dus om tot nieuwe en vooral onverwachte ontdekkingen te komen. Welke inspiratie deden zij daar op?

Het jaar is nog niet voorbij, maar de maand augustus is wel de geboortemaand van Internationaal Ambitieus. Silvino liep al rond met het idee, maar hij lokte Pascal mee naar Groningen om daar zijn idee te pitchen. Sindsdien gaan zij jaarlijks in augustus op inspiratieweekend, terwijl er in september en oktober spannende dingen op de agenda staan. Eerst in september de 6e handelsmissie naar Curaçao en ook de oriëntatiereis naar Aruba en dan in november de 3e handelsmissie naar Suriname.

Achtbaan
Mooie vooruitzichten dus, maar niet zonder slag of stoot. Het afgelopen jaar was voor Internationaal Ambitieus een ware achtbaan van gebeurtenissen, ontwikkelingen en de bijbehorende emoties. Ondernemen is topsport en betekent vaak dat er dingen voor moeten worden opgeofferd. Op die momenten zelf konden de heren zich daar overheen zetten, maar nadien komt er altijd een moment dat je daar weer op terug kijkt. Emotionele momenten dus in Enschede.

Emotie
Volgens Pascal is emotie de drijvende kracht achter ieder succes. ‘Ik ben een student van persoonlijke ontwikkeling en doe al jaren onderzoek naar wat mensen succesvol maakt. Bij ieder succesvol persoon is er een patroon zichtbaar dat te herleiden valt naar een persoonlijke drijf. Daar ontstaat er een visie, een idee en zelfs een motivatie. Die persoonlijke drijf is gekoppeld aan een emotie. Stel jezelf maar eens een paar keer de vraag waarom je iets wil of doet en dan zie je het’.

Diepte
De dieper liggende drijf van Silvino om verbinding te realiseren tussen Nederland, Suriname, Curaçao, België, Aruba, Bonaire gaat verder dan de historie die deze landen met elkaar gemeen hebben. Op school had hij dit besef nog niet, maar toen hij met zijn vele reizen begon, viel het hem op hoe makkelijk hij in België, Curaçao en Suriname in contact kwam met andere mensen vanwege de taal. Dit gaf hem een gevoel van verbinding en gevoel is een emotie.

Nieuwe ontdekkingen
Enschede was minder bruisend dan Rotterdam, maar door de confrontaties met de mensen en de dingen die we beleefden, raakten we toch geïnspireerd. De mensen waren heel erg open over hun verbazing dat twee donkere jongens uit Almere naar het nuchtere Enschede zijn gekomen. Dat ze ervoor uitkwamen was bijzonder, maar het mooie was dat ze geen oordeel hadden en met ons in gesprek ging om meer bekend te raken met het ‘onbekende’. Baanbrekend!

Actie!
Overal waar we komen met onze missies ontstaan dezelfde dingen die we meemaken tijdens onze inspiratieweekendjes. In drie dagen beleef je alles als een achtbaanrit, waar de emoties door je lijf gieren en je dwingen tot diepgang en lokken tot het opdoen van nieuwe ontdekkingen. Meer weten over Curaçao of Suriname? Klik hier!