• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe je als ondernemer echt groeit en bijdraagt

Er zijn heel veel sites die met hun content allerlei succesformules en tips voor ondernemers bieden. Denk maar aan Sprout en De Ondernemer. Toch is er een reden waarom Internationaal Ambitieus in een jaar tijd harder is gegroeid dan deze twee concurrenten. Los van onze onderscheidende focus om het platform voor alle Nederlandssprekende landen neer te zetten, is er een allesbepalende factor voor ons succes. Hoe dragen we bij aan de groei van ondernemers?

Qua omzet, kapitaal en naamsbekendheid doen we het misschien niet beter dan Sprout en De Ondernemer. Toch scoren we met onze dagelijkse content hoger qua views en bereik. En dat is een knap resultaat met een kleiner team, kleiner team en beperkte middelen. We zijn gaan evalueren en onderzoeken waarom we van meerwaarde zijn voor collega-ondernemers.

Concretere resultaten
Starten met ondernemen is makkelijk, maar van de 100 startende ondernemers zijn er na een jaar misschien nog 60 over. Het is een sport waarbij naarmate je het doet, de kans op overleven steeds kleiner wordt. Dan wil je als ondernemer toch weten hoe jij je kansen op overleven kan vergroten? Dat is precies wat ondernemers willen weten en daarom zijn er ook massaal artikelen en content beschikbaar online en offline. Waarom is er dan nog geen verbetering in de onderzoekscijfers?

Verschil
Omdat het om artikelen en content gaat waar niet de concrete resultaten naar voren komen. Het gaat om succesverhalen van ondernemers, die niet bereikbaar zijn voor de meesten. Denk aan artikelen over toppers zoals Elon Musk en Richard Branson. Die mannen hebben bijna een goddelijke status en daar kunnen velen zich niet in verplaatsen en dus herkennen. Het is dus effectiever om ondernemers te modelleren die benaderbaar en bereikbaar zijn. Nietwaar?

Interviews
We hebben het afgelopen vele ondernemers ontmoet en die hebben hun succesverhaal met ons gedeeld. De gesprekken hebben we verwerkt tot artikelen en interviews, waardoor ondernemers die nog niet de mogelijkheid hebben gehad om met dergelijke ondernemers in gesprek te komen, toch de mogelijkheid krijgen om die tips op te kunnen pakken. Daardoor zijn we zelf gegroeid als ondernemer, maar door het te verwerken in de artikelen dragen we ook bij aan de groei van andere ondernemers.

Meerwaarde
Uit onze groei is gebleken dat we door te schrijven over onze ervaringen, we van waarde zijn voor onze lezers. De grootste groep volgers en lezers zijn zelf ondernemer en halen veel inspiratie uit onze praktijkervaringen, zodat ze het direct zelf in de praktijk kunnen toepassen. Zowel de behaalde successen als de gemaakte fouten bieden waardevolle lessen. Onze lezers willen weten HOE we iets hebben gedaan en welk resultaat daar uit voort is gekomen.

Actie!
Ben je geïnspireerd geraakt om ook te groeien als ondernemer en tegelijkertijd bij te dragen aan de groei van andere ondernemers? Neem dan contact met ons op…