• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe je als vrouw je onzekerheid kan oplossen

Beyonce’s nummer ‘who run the world’ is haast het officieuze volkslied geworden voor de opmars  van vrouwen wereldwijd. Ook in Nederland worden er de laatste tijd veel ‘women only’ events georganiseerd. Verder vormen vrouwen als consument een bepalende factor in de economie, zijn er meer vrouwen dan mannen die studeren op universiteiten en bestaat zelfs de voltallige staf van het Ministerie van Onderwijs in Suriname uit hoogopgeleide vrouwen. Waar komt die onzekerheid vandaan en hoe kan je dit oplossen?

De vrouwenemancipatie begon sinds het jaar 1900 en sindsdien hebben ze al veel bereikt, zoals gelijke rechten en stemrecht. Toch hoor je nog steeds geluiden wereldwijd over dat vrouwen minder betaald krijgen dan hun mannelijke collega’s in een soortgelijke functies. Voorbeeld doet volgen en er zijn tegenwoordig vele vrouwelijke rolmodellen, waarvan Oprah een van de meest bekende is. In Nederland is Maritza Russel een voorbeeld met haar stichting Etnische Zakenvrouw Nederland.

Meedoen is beter dan op afstand kijken
Misschien lees je er al boeken over en kijk je naar filmpjes op Youtube wat natuurlijk goed, inspirerend, maar vooral ook eenrichtingsverkeer is. Het zijn mooie initiatieven, maar wellicht raakt het je nog niet als vrouw. Het lijkt wellicht allemaal een ‘ver-van-je-bed-show’. In dat geval heb je wellicht meer ‘feeling’ met een workshop, die wat laagdrempelig is. Er wordt gesproken door een ervaringsdeskundige en er is ruimte voor interactie en dus tweerichtingsverkeer. Twee weten meer dan een, dus is het bijwonen van het evenement efficiënter om je doelen te bereiken. Als de entree dan ook nog eens gratis is het haast zonde om geen gebruik te maken van die mogelijkheid. Toch?

Gerelateerd: Waarom zijn er zoveel women only events?

Ervaar het van dichtbij
Het begint met verlangen en een intrinsieke motivatie, iets dat je als mens diep van binnen wilt. Bij het creëren van Internationaal Ambitieus hebben we gewerkt vanuit het uitgangspunt om verbinding te creëren. Op de website doen ervaringsdeskundigen hun verhaal door te schrijven, maar met Speak II UNITE doen ze dat door te vertellen. Het doel is hetzelfde: inspireren, motiveren en coachen. Donderdag 5 november vindt de 2e editie plaats en zijn er specialisten die gaan spreken over zelfvertrouwen en voeding. Na afloop heb je zowel handvatten om je zelfvertrouwen te kweken en weet je welke voeding bijdraagt aan het gevoel van lekker in je vel zitten.

Zelfvertrouwen kweken
Jennifer Camron is zelfstandig ondernemer en eigenaresse van Business Development for Women, een arbeidsbemiddeling -en coachingsbureau voor vrouwen.  Met haar dijk aan ervaring is ze gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen, die hun toekomst in eigen hand willen nemen en hun carrière willen managen. Ze geeft handvatten voor het opheffen van belemmeringen en het versterken van persoonlijke competenties om doorstroom naar een arbeidsmarktgericht traject mogelijk te maken. Met name in de vakgebieden Finance, Legal, Healthcare, ICT en HR.

Gerelateerd: Zelfvertrouwen kan je niet kopen, maar wel ontwikkelen

Voeding is bepalend voor je zelfvertrouwen
De 2e spreker heet Narinder Doerga en is eigenaar van StrongFit. Een bedrijf gespecialiseerd in voedingsbegeleiding. Hij gaat in een interactieve kennissessie het bewustzijn op het gebied van voeding creëren. Een essentieel onderdeel voor je zelfvertrouwen en je lekker in je vel voelen. Narinder gaat anders te werk dan menig voedingscoach. Hij vindt het namelijk normaal dat jij je eigen situatie gaat vergelijken met anderen. ‘TV en internet maken daar mooi gebruik. Je ziet de hele dag door voorbij komen van (bekende) mensen met mooie en atletische lichamen. Je wordt geïnjecteerd met behoeftes en dus beïnvloed om dezelfde dingen te willen hebben. Als dat het al niet is, dan is er ook de situatie die uitzichtloos lijkt. Je wilt vooruit, maar je weet niet hoe. In beide gevallen wil je verandering brengen aan je situatie. Maar hoe?’. Hij gaat met je in gesprek.

Actie
Besef dat er aan een dergelijk consult meestal een prijskaartje hangt. Internationaal Ambitieus maakt het je met Speak II UNITE mogelijk om een gratis sessie bij te wonen. Klik hier om je aan te melden voor het evenement. Mocht je Almere te ver vinden, volg dan de ontwikkelingen in de FB-groep Speak II UNITE. Wellicht organiseren we op korte termijn een evenement in jouw regio. Ik sluit af met het motiverende TedX filmpje.