• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe je een mentor vindt

Om echt succesvol te worden, moeten we succes bestuderen en de beste manier om dat te doen is door een mentor te vinden. Echter, er zijn tegenwoordig meer life coaches dan smartphones. Dus hoe vind je nu de juiste kandidaat?

 

Je moet jezelf omringen met mensen die jou zouden kunnen mentoren. Bouw een 'powerkring' om je heen met mensen die jou zouden kunnen helpen en wanneer je zover bent, moet je drie dingen weten:

 

1. Je moet willen helpen
2. Je moet in staat zijn om hulp te kunnen accepteren
3. Je moet mensen die jou niet 'supporten' kwijt zien te raken

 

De juiste keuzes
Je moet met je vrienden en je partner op een en dezelfde lijn liggen. Vraag jezelf eens af wat je nu exact probeert te bereiken. Zoek naar de juiste mentor wanneer je zover bent. Het is belangrijk dat je jezelf onderdompelt in hun informatie en materiaal. Als je niet elk boek van ze hebt gelezen, elk filmpje van ze hebt bekeken en je huiswerk hebt gedaan, zullen ze je niet mentoren en weet jij ook niet of je echt hun hulp wilt als mentor.

 

Waarschuwingen
Door jezelf onder te dompelen in hun materiaal, krijg je inzicht in de persoonlijkheid van de potentiële mentor. Dit helpt je bepalen of ze op het huidige moment relevant voor je zijn. Als iemand echt succesvol is, zal deze niet altijd beschikbaar zijn. Als ze hij of zij dat wel is,is deze mogelijk niet de juiste persoon voor jou als mentor. Zorg dat je deze waarschuwingen kent:

 

1. Neem afscheid van mentoren in je leven voordat je op zoek gaat naar nieuwe

2. Verzamel je informatie vanuit 1 plek, niet vanuit meerdere (focus!)

3. Kies voor een stabiele vorm en stop met het mixen van oefeningen

4. Kies iemand die succesvoller is dan waar jij wilt komen

 

Uitdaging

Zodra je weet dat je een mentor wilt, heb je afscheid genomen van mensen die jou niet steunen en ben je er klaar voor om jezelf onder te dompelen. Dat betekent wel dat je minimaal een week alleen maar gefocust bent op het materiaal van jou gekozen mentor. Dat betekent geen afleiding door media, kranten, tv, Netflix en dergelijke. Er is alleen ruimte voor boeken, filmpjes of andere lessen van je mentor.

 

Verleiding

Als je niet alle verleidingen en afleidingen kunt weerstaan, dan ben je niet in staat om gefocust te zijn op de lessen van een mentor. Een echte mentor wilt niet jouw geld. Mentoren willen dat je hun materiaal kent, dat je weet waar ze voor staan en dat je er 100% zeker van bent dat je hen als mentor wilt. Committeer jezelf aan het verkrijgen van goede data en content. Bedenk wat je uit het leven wilt halen en wat je wilt geven.

 

Tijdverspilling

Kijk terug naar wat je de afgelopen 24 uur hebt gedaan en bedenk wat een volledige tijdsverspilling dat is geweest. Mijn mentor heeft me geleerd om alles wat tijdsverspilling is te laten vallen. De manier om met tijd om te gaan is niet om tijd te managen, maar om meer tijd te creëren en dat doe je door afscheid te nemen van dingen die tijd verspillen. Hiermee verhoog je jouw effectiviteit.