• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe je in 2 dagen een internationaal netwerk creëert

Bij netwerken draait het om verbinding leggen. Dat is voor de een gemakkelijker dan voor de ander, maar wat nou als er een speciale gelegenheid is waar allemaal gelijkgestemde mensen aanwezig zijn? Maakt dat het laagdrempeliger en dus gemakkelijk voor iedereen? Het antwoord is ja! Men gaat er vanuit dat er gedeelde interesses zijn, want anders was je niet aanwezig op de gelegenheid, dus er is al een verbinding. Hoe verloopt dat in de praktijk?

Allereerst doe je onderzoek naar de organiserende partij van die speciale gelegenheid. Nu blijkt dat dit een organisatie is die al 3 jaar actief is op het gebied van internationaal verbinden. Uit hun 'recommendations' blijkt dat ze in 2 jaar tijd, 9 handelsmissies hebben georganiseerd naar Curaçao, Suriname en België. Vervolgens zie je ook foto’s en filmpjes met al hun deelnemerswaardoor je een beeld krijgt van wat je kan verwachten.

Beeld
Nu heb je er een beeld bij en je hebt ook de ervaringen van anderen gehoord. Tijdens hun bezoek aan Suriname is de organisatie meerdere malen in de media verschenen, zowel in de krant als op de radio en televisie, en daarnaast hebben ze betrouwbare partners om zich heen verzameld. Partners die jou bekend zijn. Nu biedt de organisatie je de mogelijkheid om informatie op te vragen, dus je vult je naam en emailadres in en ontvangt zogezegd de informatie en wordt gebeld met de vraag waarmee ze je van dienst kunnen zijn.

Service
Deze vorm van service is een 1e kennismaking en je kan ze de vragen stellen, die jou nog bezig houden om tot een besluit te komen. Het programma van de speciale gelegenheid wordt verder met je doorgenomen, zodat je exact weet wat je kunt verwachten. Nu kan je checken of je verwachting overeenkomt met de werkelijkheid en als je ziet dat dit zo blijkt te zijn, zouden je eventuele twijfels moeten zijn weggenomen. En wat als dat niet zo is?

Vertrouwen
Dan kan je 2 dingen doen. Je kan het moment aan je voorbij laten gaan, maar dan onthoud jij jezelf de behoefte om internationaal dat netwerk op te bouwen. Je kan ook gebruik maken van het moment en de gok wagen. Liever spijt van dingen die je hebt gedaan, dan van dingen die je niet hebt gedaan toch? Dan blijkt dat de organisatie zich voor je openstelt en jou gewoon de vraag stelt wat je interesse is ten opzichte van het aangeboden programma. Openheid geeft vertrouwen.

Resultaat
Uiteindelijk draait het om resultaat. En dit valt te toetsen. Mensen onthouden namelijk niet wat er is gezegd of wat er is gedaan. Mensen onthouden wat ze hebben beleefd. En om te beleven moet je het mee maken. En dan blijkt dat die speciale gelegenheid zich op korte termijn al aan dient. 2 avonden met sprekers en ondernemers uit Suriname, Nederland, Aruba, Bonaire en Curaçao. 100 personen per avond met wie je in contact kan komen en zodoende kan bouwen aan dat netwerk…

Actie!
Om dat internationale netwerk te verkrijgen, hoef je maar 1 ding te doen. Zorgen dat je aanwezig bent. Als je gelooft in de kracht van momentum, grijp dan nu je kans want het moment is daar.
Klik hier voor meer informatie.