• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe je in 3 stappen een geldstromende strategie uitrolt voor je business

Bron: Bart van den Belt, eigenaar Zakelijk Succes.

Wil je weten hoe je van voor af strategisch een businessplan uitrolt? Ondernemerscoach Bart van den Belt legt het in 3 stappen aan je uit. In het artikel 14 manieren voor naamsbekendheid lanceerde Bart van den Belt een theorie voor ondernemers. Als eigenaar van Zakelijk Succes Academy heeft hij meerdere boeken geschreven en is tevens auteur van het boek ’Lanceer je bedrijf’ waarin hij de 14 manieren ook behandelt. In navolging van dat artikel geeft Bart zijn complete strategie om bedrijven op te zetten gratis weg.

Stap 1: Missie, visie en kernwaarden
Als je een idee hebt voor een nieuwe business, dan begin je logischerwijs met het uitwerken van je doel oftewel je missie. Vanuit daar schrijf je een visie uit en stel je kernwaarden vast. Het hart van je onderneming. De bedoeling is om je idee uit te werken tot een niche waarvoor je vervolgens een doelgroep bepaalt. Daarna breng je focus aan in je diensten en start je met je marktonderzoek.

Stap 2: Betaald verkeer en organisch verkeer
Je kan Google betalen om bezoekers naar je website te krijgen, maar je kan ook organisch verkeer creëren door middel van social media en andere kanaalpartners. Als bezoekers op je website kijken zien ze de landingpagina's voor je diensten. Als er interesse is kan men een verzoek tot informatie indienen of misschien zelfs een verkoopgesprek. Het resultaat is een betalende klant.

Gerelateerd: De weg naar het opzetten van je eigen bedrijf

Naast de landingpagina's heb je ook blogartikelen zodat bezoekers op laagdrempelige wijze kennis kunnen maken met je business. De blogs kunnen ook onderdeel zijn van een opt-in regeling, wat inhoudt dat de betrokkenen iets moeten doen om mee te doen met de regeling. Denk hierbij aan inschrijven voor de nieuwsbrief, wat weer handig is om je bezoekers kennis te laten maken met je business op frequente basis. Dit leidt tot groei en mogelijk tot een betalende klant.

Stap 3: Uitvoeren en overtreffen van alle verwachtingen
Als de klant betaalt voor je dienst moet je een topprestatie leveren die nog beter is dan ze hadden verwacht. Dit leidt tot goede referenties. Je klanten zijn dan een soort ambassadeur op frequente basis door jou aan te bevelen binnen hun kringen. Hier ontstaat de vicieuze cirkel, want hun referenties hebben als gevolg dat mensen op de landingpagina's gaan kijken en zo begint het proces van voor af aan.

Verwijzing: De strategie…