• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe je jouw ondernemersdroom waar maakt

Na zovele banen en pogingen een carrière op te bouwen, was hij het zat. Hij dacht na over de onzekerheid van een vast contract ten opzichte van de onzekerheid van het ondernemerschap. Het gevoel jaren te hebben verspild… De realisatie dat hij die tijd ook in zijn eigen project had kunnen stoppen. Het moment lijkt aangebroken. Het vurige verlangen om zijn droom te realiseren brandde nooit eerder zo fel en vurig. Hij is er klaar voor en begint… maar dan vraagt hij zichzelf af… Hoe?

Vanavond is het alweer de zesde editie van Speaker’s Night van het tweede seizoen. Deze derde zakelijke editie staat in het teken van starten met ondernemen. Iedere starter heeft ooit op de drempel gestaan van wel of niet doen. Het thema van vanavond leent zich dan ook goed voor mensen die nu in die fase zitten. De sprekers zijn stuk voor stuk ervaringsdeskundigen met een bijzonder verhaal over hoe zij daadwerkelijk die stap naar het ondernemerschap hebben genomen.

Geprogrammeerd
Van kleins af aan worden de meeste mensen geprogrammeerd om naar school te gaan, goede cijfers en een diploma te halen, zodat ze later een goede baan kunnen krijgen. De intuïtieve ideeën en verlangens worden al gauw de kop ingedrukt. ‘Nee, je gaat niet op dansen. In dansen zit geen toekomst’ of ‘Zou je dat nou wel doen? Dat is zo een onzeker leven!’. De angst voor het onbekende doet velen besluiten om voor het zekere, vertrouwde en bekende te kiezen. Is dat ultiem geluk?

Kerkhof
Kiezen voor veiligheid en zekerheid betekent vaak dat je jouw echte verlangens moet onderdrukken. Het is niet voor niets dat men zegt dat er op de begraafplaats de meest mooie ideeën liggen. Ideeën van mensen die ze nooit hebben gerealiseerd uit angst voor onzekerheid. Stel je voor dat Steve Jobs en Bill Gates nooit voor hun dromen waren gegaan. Hoe zou de wereld er dan uit hebben gezien? Het mooie is dat juist omdat anderen ons zijn voorgegaan, we kunnen leren van hun fouten en succes.

Rolmodel
Door rolmodellen te modelleren vergroten we onze kansen op succes. Horen en leren van anderen die in hetzelfde schuitje zaten en vervolgens de stap hebben genomen en ook nog eens succesvol in zijn geweest. Die successen laten verklaringen na waar wij ons voordeel mee kunnen doen. Dat is namelijk de grootste reden waarom mensen twijfelen of ze wel of niet voor hun ondernemersdroom gaan: HOE…

Speaker’s Night
Vanavond hebben wij drie rolmodellen die op het podium staan, die gaan inspireren met hun persoonlijke verhalen. Hun ervaringen en tips kan je direct de volgende dag (of misschien zelfs als dezelfde avond) gaan toepassen. Een alleenstaande moeder die naast haar baan een onderneming opzette en daarnaast ook nog eens studeerde. Een vrouw die een goede baan heeft opgezegd om voor zichzelf te beginnen. En een man die van zijn passie zijn levenswerk maakte.

Actie!
Ken je mensen die overwegen te beginnen met ondernemen of die net begonnen zijn? Attendeer ze op de mogelijkheid om te leren van ervaringsdeskundigen in een inspirerende theatrale omgeving. Na afloop kan je met de sprekers in gesprek en ook netwerken met andere ondernemers. Meer informatie? Klik hier!