• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe je kan zorgen voor een zelfverzekerde uitstraling

Succesvolle mensen stralen zelfvertrouwen uit. Er zijn genoeg succesvolle mensen die onzeker zijn, terwijl het niet aan ze af te lezen valt. Met andere woorden, het is de uitstraling waarmee ze overtuigen. Als jij het gevoel hebt dat je hierin tekort schiet, vrees dan niet want er zijn methoden om daar wat aan te doen. Ben je onzeker geworden van de vele afwijzingen na sollicitatiegesprekken? Of zit je niet lekker in je vel en ben je radeloos na alle diëten te hebben uitgeprobeerd? De oplossing ligt binnen handbereik.

De snelste en meest effectieve manier om iets te leren is door het zelf te doen. Dat vergt wel moed omdat je uit je comfort zone moet komen. Voor velen is dat makkelijker gezegd dan gedaan, dus zoeken ze hun uitvlucht tot seminars, boeken, filmpjes op Youtube etc. Dat is op zich niet eens zo slecht gedacht, maar de echte kracht komt van binnenuit. Een workshop of een sprekersevenement waar motivational speakers het publiek inspireren kan daar goed aan bijdragen. Er staat toch een expert te spreken die als deskundig en dus betrouwbaar wordt gezien. Echter, het bijwonen van een dergelijk evenement is vaak erg prijzig. Internationaal Ambitieus maakt het met Speak II UNITE mogelijk om kosteloos een evenement bij te wonen. Waarom moet jij erbij zijn?

1. Het kan niet slechter
De afwijzingen heb je mogelijk al, voor gratis en voor niets. Jezelf ertegen wapen door bijv. aan zelfontwikkeling kan geld kosten. Speak II UNITE is een samenwerking met een stichting en dus zonder winstoogmerk. Het gaat puur om kennis te maken met de sprekers die als ervaringsdeskundige expert zijn in hun vakgebied. Het is tevens de perfecte gelegenheid om bekend en vertrouwd te raken met de professionals. Vaak kost zoiets geld, zonder dat je weet of je de investering eruit kunt halen. Door langs te komen betaal je hooguit je vervoerskosten en kan je zelf bepalen of de deskundige je aanspreekt om een individuele vervolgsessie te boeken. Je hebt het heft in eigen handen.

2. Steun
Het is goed om morele steun te krijgen, zowel van de sprekers als van de medebezoekers, die in hetzelfde schuitje zitten als jij. Ervaringen delen en uitwisselingen vergroten het gevoel van herkenning en bevestiging. Het feit dat je niet alleen bent klinkt hoopvol en je kan elkaar steunen, want de workshop is interactief. Daarnaast zijn de sprekers er om jouw praktijktips uit te reiken, die je direct kunt toepassen.

3. Je verdient het
Waarom zou je genoegen nemen met minder als het ook beter kan? De sprekers bieden je inzicht in het kernprobleem en hebben succesverhalen van mensen die je zijn voorgegaan. Als zij het kunnen kan jij het ook. Door die persoonlijke verhalen krijg je een band en daardoor is het gevoel anders, dan wanneer je het uit een boek of Youtube-filmpje haalt.

1e spreker: Jennifer Camron
Eigenaresse Jennifer Camron van recruitmentorganisatie Business Development 4 Women is een gespecialiseerde businesscoach en zal handvatten bieden om zelfvertrouwen te kweken. Het is haar vak om mensen te begeleiden met arbeid –en loopbaanvraagstukken. Ze weet als geen ander hoe jij jezelf moet presenteren om de best mogelijk indruk achter te laten bij de werkgever. Daardoor ga jij met een zelfverzekerd gevoel naar je sollicitatiegesprek met het geloof in jezelf. Ze kan met je meepraten want er zijn je al velen voorgegaan. Ook handig voor als je het zat bent dat mensen over je heen lopen. BD4Women is gericht op vrouwen, maar ze begeleidt ook mannelijke professionals.

Gerelateerd: Hoe je als vrouw je onzekerheid kan oplossen

2e spreker: Narinder Doerga
Narinder Doerga is eigenaar van StrongFit, een organisatie gespecialiseerd op voedingsbegeleiding en afvallen. In zijn kennissessie gaat hij in op de inhoud van voeding door terug te gaan naar de basis. Tegenwoordig zit de supermarkt vol met bewerkte voedingsstoffen en weet je zelfs niet meer of je al het vlees kan vertrouwen. Of je wil of niet, we hebben allemaal met voeding te maken. Afvallen is het meest voorkomende probleem, maar gezonde voeding is allesbepalend voor hoe jij je voelt. Als je lekker in je vel wil zitten en zelfvertrouwen wil uitstralen, zal je ook met je voeding aan de slag moeten voor dat onoverwinnelijke gevoel.

Gerelateerd: Afvallen zonder te diëten… Narinder Doerga’s StrongFit maakt het mogelijk

Actie
Als we niet lekker in ons vel zitten, voelen we ons onzeker en in veel gevallen ook nog eens ‘out of shape’. Dat verklaart het verband tussen zelfvertrouwen en voeding. Hoe vaak hoor je niet van mensen die de nodige kilo’s zijn afgevallen hoeveel zelfvertrouwen ze ineens hebben of hoeveel beter zij zich voelen? Los van een slankere look heeft voeding ook een grote invloed op hoe jij je voelt. Kom daarom naar Speak II UNITE. Aanmelden is niet verplicht, maar voor meer informatie kan je hier klikken.  

Speak II UNITE, donderdag 5 november, van 19.30 tot 21.00 in Buurtcentrum Parkwijk, Almere.