• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe je snel een vreemde taal kunt leren

Een vreemde taal leren kan je leven verrijken in vele opzichten. Je kan je vrienden imponeren tijdens het eten bestellen, een internationale carriere opbouwen of reizen naar een voor jouw geliefde bestemming. In mijn blog over 'de 9 landen die ik in één jaar heb bezocht' miste een Latijns-Amerikaans land en dat was bewust.

 

Tijdens mijn reizen wilde ik graag in contact komen met lokale mensen, maar omdat ik geen Spaans sprak wilde ik deze gok liever niet wagen. Toch bleef het aan mij knagen en vond ik dat ik het niet alleen bij gedachten moest houden, maar ook daadwerkelijk actie moest ondernemen. Na research te hebben gedaan kwam ik bij een goede docente terecht. Nu, 6 maanden en meer dan 20 lessen verder, kan ik een aardig woordje Spaans spreken en verstaan. De lessen zijn voor de vorm, want het draait er vooral om wat je buiten de lessen om doet en daar komen consistentie en focus aankloppen. En die waren voorheen niet mijn beste vrienden. Wil jij ook weten wat ik doe om zo snel mogelijk vloeiend Spaans te kunnen spreken?

 

Priveles

Ik heb bewust gekozen voor privelessen, omdat ik mij niet wil laten vertragen door anderen die er niet volledig voor gaan. De prijs lijkt hoger, maar als jij je houdt aan het schema dan heb jij minder lessen nodig en je hoeft ook niet bang te zijn om veel vragen te stellen.

 

Taal Buddy

Via het internet heb je mensen die graag jouw moedertaal willen leren in ruil voor hun taal. Maak daar zeker gebruik van en dat doe ik ook op dit moment. Dit is een hele makkelijke en relaxte manier om een taal te leren. Meestal kost het mij maar twee drankjes, maar het zorgt ervoor dat ik leer hoe ik gesprekken in het Spaans moet voeren. **Events bezoeken** Één keer in de twee maanden probeer ik een 'Language Cafe' te bezoeken. Hier kan je onder het genot van een drankje andere mensen leren kennen en is het een feest om zoveel verschillende talen om mij heen te horen. Iedereen komt hier om een taal te leren of bij te houden, dus je hoeft je niet te schamen als je nog niet helemaal uit je woorden komt.

 

Video of Audio

Voorheen luisterde ik altijd muziek tijdens het rijden, maar tegenwoordig heb ik eerst een gevecht in mijn hoofd voordat ik een Spaanse audio opzet om naar te luisteren. Na verloop van tijd ben ik blij dat ik het heb gedaan en ik doe dit elke dag voor minimaal 20 minuten. Hierbij let ik vooral op de uitspraak en het accent. Ik hoef niet alles te verstaan, maar ik probeer wel het verhaal te begrijpen. De Video's die ik kijk zijn Mi Vida loca BBC en Extra en Espanol.

 

Land bezoeken

Dit is mijn favoriete bezigheid en ook het meest effectieve. Toen ik onlangs in Madrid was voor drie dagen, heb ik meer dan 150 woorden opgezocht in mijn app-woordenboek. Ik ging ook bewust naar buurten en bijeenkomsten waar ik mij moest redden in mijn beste Spaans. Binnenkort ga ik weer en dan heb ik als doel om een twee uur durende tour in het Spaans te volgen met alleen maar Spaanstaligen. Het zal niet makkelijk zijn, maar als je 'No entiendo = ik begrijp het niet' kan zeggen, dan moet het hopelijk wel goedkomen.

 

Welke taal ben jij aan het leren en welke methodes pas jij toe?