• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe je succesvol je bedrijf kan laten groeien in 9 landen met 1 taal

Bedrijfsexpansie betekent bijna altijd dat je internationaal moet gaan ondernemen en dan ook nog eens in een andere taal. Dit kan complicaties oproepen. Hoe fijn is het dan dat er ook mogelijkheden zijn om internationaal te ondernemen binnen de Nederlandse taal?

Als je nationaal gegroeid bent tot het maximale is er alleen nog groei mogelijk door buiten je landsgrenzen te gaan. Daarmee heb je ook een groter afzetgebied en uiteindelijk meer omzet. Nederland moet het bijv. als klein land vooral hebben van de export. De meest succesvolle Nederlandse bedrijven zijn allemaal internationaal actief en de export vormt vaak ook het grootste deel van de totale omzet. Echter, de stap naar het internationale is niet zomaar genomen. Daarom is er Internationaal Ambitieus.

Wat levert het op?
Internationaal Ambitieus vormt een ‘netwerkcommunity’ waar Nederlandssprekende ondernemers en (ambitieuze) professionals zich bevinden. Je vindt er aansluiting met je bedrijf of ambitie en kan alles heel simpel volgen. Het levert je praktische tips op die je direct kan toepassen in je bedrijf of functie. Als je bijv. een bedrijf hebt die producten in Nederland verkoopt, krijg je ook handvatten hoe je dat product met behoud van taal in andere landen op de markt kan zetten, bijv. in Suriname, België of Curaçao.

Gerelateerd: Internationaal Ambitieus, want de taal verbindt ons

Reikwijdte
Met Internationaal Ambitieus hebben we de focus gezet op Nederland, België, Suriname, Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, St. Maarten en St. Eustatius. In die landen is Nederlands de officiële voertaal en dat levert in totaal een bereik van bijna 24 miljoen Nederlandssprekenden op. Er zitten ook veel Nederlandssprekenden in andere landen, maar daar is Nederlands niet de voertaal. Desondanks zijn ook die mensen van harte welkom bij Internationaal Ambitieus. Het biedt zelfs kansen en mogelijkheden qua verbinding met die landen. Om welke landen gaat het precies?

Landen met veel Nederlandssprekenden
Door het koloniale verleden van Nederland zijn er nog vele Nederlandse nakomelingen in landen als Zuid-Afrika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Indonesië en de Verenigde Staten, waarvan de grootste Nederlandse gemeenschappen wonen in Californië, Iowa, Pennsylvania, Michigan en New York. Daarnaast wonen er veel Nederlanders in Noorwegen, Frankrijk, Spanje, Dubai en Denemarken.

Gerelateerd De 10 geboden van Internationaal Ambitieus

Meest gesproken talen ter wereld
De top 10 talen zijn Mandarijns-Chinees, Engels, Spaans, Hindi, Arabisch, Russisch, Bengaals, Portugees, Indonesisch en Swahili. Voor Nederlandssprekenden is de link met het Engels snel gelegd, al zullen de Antillen ook goed in het Spaans kunnen communiceren. China staat op zich en Engels is de 1e wereldtaal, maar als je bijv. kijkt naar het Spaans dan zie je dat er naast Spanje in heel Latijns –en Zuid-Amerika Spaans wordt gesproken. Met andere woorden, als een Spanjaard een product lanceert, kan hij met behoud van de taal in een heel werelddeel zijn product op de markt zetten. Daaruit blijkt de potentie en toegevoegde waarde van een platform als Internationaal Ambitieus.

Actie
Je kan de Facebookpagina ‘liken’ of dagelijks de website bezoeken, waar elke dag nieuwe artikelen voor je online staan. En als je echt niets wilt missen kan jij je ook inschrijven voor de nieuwsbrief. Dan word je automatisch op de hoogte gesteld van nieuwe artikelen.

Gerelateerd: Internationaal Ambitieus rockt de show bij Brasa op de radio