• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe jij je waarde kan verhogen om je droom te realiseren

Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen ergens van dromen, maar het gevoel hebben niet de kans te krijgen om die droom te realiseren. Dit geldt zowel voor het ondernemen als ambities in loondienst. Ons platform is erop gericht om kennis en ervaring te verwerken in artikelen zodat jij die tips in de praktijk kan toepassen. Mijn ervaring ligt op het gebied van recruitment en ondernemen, maar daarnaast heb ik ook dromen en werk ik toe naar het bereiken van mijn doel. De sprekersevenementen zijn daar een voorbeeld van. Wil je weten hoe ik daarmee begon?

Ik had de ambitie om te spreken, maar kwam niet binnen bij de bekende boekingsbureaus. Dit weerhield mij er niet van om zelf mijn podium te creëren. Ik geloof dat delen vermenigvuldigen is en gun anderen die in hetzelfde schuitje zitten ook hun moment op dat podium. Dit groeide uit tot het sprekersevenementen Speak II UNITE en Speaker’s Night. Hetzelfde principe geldt voor toen ik net begon met bloggen. Ik had geen trackrecord dus mocht nergens bloggen. Ook daar creëerde ik zelf een podium genaamd ‘Blogs II INSPIRE’. Beide podia hebben me inmiddels het trackrecord bezorgd waarmee ik mijn waarde heb verhoogd en dichter bij mijn doel ben gekomen. En ik ben nog niet klaar!

 

Nieuwe vaardigheden
Zes maanden nadat ik begon als ondernemer, voelde ik al dat ik zoveel meer had geleerd dan jaren in loondienst. Vooral het spelletje waar alles echt om draait. Je businessidee uitwerken tot waarde propositie, een doelgroep formeren, uitzoeken hoe en op welke wijze je de doelgroep bereikt (marketing) en vervolgens niet te verkopen, maar te ‘closen’. Allemaal skills die ik niet zou leren in loondienst. Momenteel ben ik bezig om mijn financiële intelligentie te ontwikkelen. Zo zie je dat je continu in jezelf kan investeren om waarde te kunnen leveren. Robert Kiyosaki zegt ‘zoek geen baan voor geld. Zoek een baan om vaardigheden te leren’. Dat hoeft niet per se betaald werk te zijn, maar je leert de vaardigheid die je wilt ontwikkelen.

Waarde leveren
Op de arbeidsmarkt wordt er als bedrijven een vacature openzetten, bijna altijd gevraagd naar papieren, een aansluitende vooropleiding en relevante werkervaring. Als ervaren Recruiter kan ik je zeggen dat dit in de praktijk puur voor de vorm is. Uiteindelijk gaat het erom dat jij je waarde aan kan tonen voor de functie en het bedrijf. De manager die de vacature heeft uitgezet wil iemand aannemen, waarbij hij/zij weet dat de kandidaat succesvol zal zijn in de functie. Hoe lever je waarde? Zie het volgende voorbeeld:

Praktijkvoorbeeld waarde leveren
Zarayda Groenhart was klaar met haar opleiding Marketing en solliciteerde bij MTV Networks voor de marketingafdeling. Ze kreeg telkens geen respons dus besloot ze om het anders aan te pakken. Zarayda ging op eigen initiatief de straat op om marktonderzoek te doen voor MTV en verwerkte haar bevindingen in een rapport. Dat rapport stuurde ze naar de HR Manager, die na het bekijken van het rapport Zarayda meteen een baan aanbood. Ze hoefde niet eens meer op gesprek, want ze had haar waarde al aangetoond met haar onderzoek in eigen tijd.

 

Gerelateerd: 4 redenen waarom ambitieuze mannen verdomd sexy zijn

Moraal
Als het om solliciteren gaat zullen negen van de 10 mensen zich beperken tot het versturen van een CV en motivatiebrief. De afgelopen jaren van crisis was het op de arbeidsmarkt ook zo dat je voor één vacature misschien al 100 aanmeldingen had. Het gevolg is dat veel sollicitanten niet eens een reactie ontvangen. Toch ligt de fout niet bij bedrijven. Jij moet als kandidaat ervoor zorgen dat je aantoont van meerwaarde te zijn. Zoals Zarayda dat deed door vrijwillig het werk al te doen en daarmee haar geschiktheid en waarde aan te tonen.

De ‘Internationaal Ambitieus experience’
In de geest van het verhaal van Zarayda willen wij ambitieuze mensen de kans geven om praktijkervaring op te doen qua schrijven en redactiewerk. Ambieer jij op termijn een functie als schrijver, redacteur, journalist of iets vergelijkbaars? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We kunnen je een praktijkstage aanbieden waarbij je gaat ervaren hoe het is om voor een platform als Internationaal Ambitieus te werken. Nog belangrijker is dat jij de benodigde werkervaring opdoet wat goed op je CV staat. Je verhoogt dus je waarde voor die functie die je ambieert. Een unieke kans!

 

Gerelateerd: Waarom succes begint bij het kennen van jezelf