• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe kan een brede visie leiden tot internationaal succes?

Revinh Ramnandanlall is eigenaar van B4Concepts Management & Advies. Hét Bureau voor Conceptontwikkeling. Revinh streeft ernaar om met zijn partners te komen tot innovatieve en duurzame waarden. De kenmerken van zijn bedrijf zijn  dan ook als  ook inspiratie, communicatie en transparantie. Daarnaast is Revinh op verschillende fronten actief, maar de basis van zijn portefeuille bestaat uit advisering, training, event-, project- en interim-management. Wat maakt de veelzijdige tot een interessant persoon en zakenman?

Revinh is een levensonderzoeker pur sang. Hij streeft voortdurend naar persoonlijke ontwikkeling en doet dit door het steeds aangaan van nieuwe uitdagingen. ‘Grenzen worden intern verlegd en komen extern tot uiting’ aldus Revinh. De basis van zijn persoonlijkheid is dus ontwikkeling en daarom is het interessant dat hij ervoor heeft gekozen om een business te beginnen als conceptontwikkelaar. Revinh verklaart dat hij op die manier het ‘hoog abstract denken’ kan afwisselen met praktijkdetails om steeds te zorgen voor consistentie in voelen, denken, spreken en doen.

Gerelateerd: E-commerce opent deuren voor internationale handel (deel 2)

Wat kan je leren van Revinh?
Revinh is breed opgeleid en heeft zowel Milieu-als Bedrijfskunde gestudeerd. Daarnaast heeft hij een brede interesse en daardoor ook altijd bezig, zoals het een echte aanpakker betaamt. Na 10 jaar in loondienst startte Revinh in 2008 met B4Concepts, ook wel vertaald als ‘Bureau for Conceptdevelopment’. Met zijn bedrijf wil Revinh projecten ontwikkelen en uitvoeren op het gebied van innovatie, diversiteit en duurzaamheid.

Waarom B4Concepts?
Revinh is een man van de wereld en is naast Nederland erg actief in Suriname. Daarnaast doet hij ook af en toe een project op Curaçao en Mumbai (India). Met start van B4C is de link vrijwel direct gelegd met Suriname en Nederland om projecten te ontwikkelen in de vorm van het begeleiden van ondernemers.  Denk hierbij aan handelsmissies (naar Suriname), markt- en haalbaarheidsonderzoeken, strategie, begeleiding van ISO certificeringen en evenementen. Zeer breed, maar met een duidelijke rode draad.

Gerelateerd: De gouden cirkel voor een succesvolle start

Uitbreiding en Suriname
De dienstverlening Training & Consultancy van B4C is inmiddels uitgebreid naar diverse takken, zoals lezingen & workshops, events, travel, logisitiek, HR en Agro & Food. Vooral Agro & Food verloopt momenteel zeer voorspoedig in Suriname onder de naam B4 Agro & Food Systems. Hiermee is Revinh actief als ontwikkelaar en trainer van agrosystemen. B4 Global Concept heeft het telen op water bereikbaar gemaakt voor alle Surinamers. Revinh deed dit vanuit het oogpunt van ‘think global, act local’. Dat past ook in de filosofie van IA. Het telen op water staat ook wel bekend als hydrocultuur (hydroponics). Revinh heeft als doel voor ogen om alle Surinamers te verheffen tot Prosument; Produceren voor eigen consumptie en voor verkoop om zodoende zelfvoorzienend te worden. 

Actie
B4 biedt tevens de mogelijkheid voor familie en vrienden in Nederland en België om geliefden in Suriname te sponsoren voor €750,- aan de hand van een nieuw productiemodel genaamd ‘Krakti, We doen het zelf!’. Dit model van 1 bij 6 meter met 600 plantjes (bijv. soepgroente) in productie biedt familie en vrienden in Suriname de kans om zelfvoorzienend te zijn voor eigen gebruik en verkoop. Op deze manier creëert B4 een zelfvoorzienende en productieve maatschappij gebaseerd op hernieuwbare grondstoffen op een schone, veilige en gezonde manier van telen. ‘We zien dat de Surinaamse bevolking zonder tussenkomst van geen enkele regering, onze manier van telen zelf oppakt en het gewoon doet!’ aldus Revinh.

Klik hier voor meer informatie over ‘Krakti, we doen het zelf!’