• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Hoe krijgt uw bedrijf internationale klanten?

Het afgelopen jaar hebben wij heel veel succesvolle influencers mogen ontmoeten, spreken en interviewen. Dit varieert van bekende tv personalities, succesvolle ondernemers en topsprekers. Als nieuwsgierig persoon wil ik graag praktische tips ontvangen van personen die reeds een bepaald succes hebben bereikt. In dit artikel zal ik delen hoe ik in zeer korte tijd meer dan 20 klanten hadden voor onze handelsmissie naar Curaçao.

10X Rule
In het boek 'The 10X Rule' beschrijft Grant Cardone zijn filosofie over een bepaalde werkethiek om klanten te werven. Jouw aanvankelijke plan moet je vermenigvuldigen met 10 om op deze manier uitzonderlijke prestaties neer te zetten. Ons aanvankelijke doel was om met 10 deelnemers af te reizen naar Curaçao en daarvoor moeten wij elke week 2 telefoongesprekken voeren. In plaats daarvan belde ik gemiddeld 3-4 ondernemers per dag. Het intensieve aan internationaal ondernemen is dat je met verschillende tijdzones te maken hebt. Het is weleens voorgekomen dat mijn eerste belafspraak om 9:00 's ochtends was en de laatste om 23:00 in de avond. Voor 20 deelnemers, heb ik iets meer dan 30 mensen aan de lijn gehad en met meer dan 60 mailcontact gehad. De eigenlijke vraag hier is 'hoe kwam ik aan al deze prospects?'.
  

3 manieren van netwerken
Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik niet exact weet van waar ik deze theorie heb, maar voor mij werkt het wel ontzettend goed. Er zijn dus drie manieren voor mij om te netwerken en marketing te doen:

 
Onder:
Hiermee bedoel ik dat je jouw marketingcampagne gaat loslaten onder de mensen die jouw product of dienst moeten aanschaffen. Dit is de grootste groep, dus zeer belangrijk voor jouw bedrijf. Onder deze doelgroep moet je in korte tijd zovaak mogelijk worden gezien, zodat men jouw bedrijf gaat vertrouwen. Marketingprofessionals zeggen dat potentiële klanten jouw bedrijf gemiddeld 7 keer voorbij moet zien komen voordat ze een product van jou willen afnemen. Voor het promoten van de handelsmissie deed ik dat op verschillende manieren:

Bekijk de video voor nog meer praktische tips!

– Socialmedia (ook advertenties afgenomen)
– Webinar organiseren over internationaal ondernemen
– Artikelen schrijven over mijn expertise
– Persberichten
– Elke week een nieuwsbrief versturen

Naast:
Wij realiseerden ons al snel dat ons netwerk op Curaçao niet sterk genoeg is om de missie alleen te organiseren. Daarom hadden wij een lokale partner nodig. Deze stap betekent dus dat je met bedrijven gaat samenwerken, die op een bepaald gebied de expertise of het netwerk hebben dat jij nodig hebt. Zorg dat jij jouw partner vertrouwt en andersom. Wees hierbij niet bang om een bepaald percentage af te staan. Uiteindelijk zullen jullie er beiden profijt van hebben.

Aan de andere kant kan je ook binnen jouw bestaande netwerk vragen of iemand jou wilt helpen. Een deelnemer vond ons idee zo geweldig dat hij een mail over onze handelsmissie verstuurde naar zijn 2000 contacten. Dit heeft ons uiteindelijk ook een aantal klanten opgeleverd. Pascal Fredrik omschrijft dit soort ambassadeurs als 'raving fans' die je moet koesteren, want zij zullen de mond tot mond reclame voor jou doen.

Boven:
Deze vorm moet je zeker ook toepassen, want dit gaat er voor zorgen dat jouw bedrijf in korte tijd snel gaat groeien. Met deze stap wil ik je adviseren om een mentor of een succesvolle ervaringsdeskundige voor jouw bedrijf aan te trekken. De afgelopen maanden hebben wij veel gesprekken gehad met ondernemers die bedrijven hebben met miljoenen omzetten. 'Die miljoenen is leuk voor hen', hoor ik je denken. Dat is inderdaad zo! Echter, om miljoenen aan omzet te draaien heb jij een heel sterk netwerk nodig. Als deze mensen jou vertrouwen en het je ook gunnen kan jij op deze manier in contact komen met andere succesvolle ondernemers. Wij hadden het geluk dat wij 2 ervaringsdeskundigen in ons netwerk hebben die al jarenlang handelsmissies organiseren. Op deze manier kan je tips vragen en jouw eigen draai eraan geven.

Actie
Wil jij op de hoogte blijven van onze live video's? Klik dan op de banner en meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat wij jou op de hoogte kunnen houden.